Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 306
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Стаси,аз давах от тях.Имай в предвид,че тези с бисквитките са с глутен.

# 121
Здравейте,
_Izabella_ , много правилно ти е казал гинекологът, аз вече се убедих в това.
Нашите болести още не са приключили, вече 6дена пием Аугментин, а промяна няма.
Вчера заведохме Денис отново при педито и тя направо написа направление за хоспитализация, за да му правели инхалации по два пъти на ден. Ние отидохме в детското отделение с уговорка да не постъпваме в болницата, а само да го водим за инхалациите, но лекарката там ни одряза. След, което прегледа Денис много обстойно и констатира, че нищо му няма. Погледна и снимка и каза, че е добре, нищо че педито е писала остър бронхит. След, което ме нахока, че не съм давала витамини /Витамин А/ и че като съм четяла Бг мама и съм отказвала всички витамини да не се оплаквам че ми е болно детето  Shocked /все едно форумът го е разболял/.
Каза, че въобще не сме за болница и инхалации /напълно се разминават с педито в мненията си/. Кашлицата и свиренето било от нослето, гърдичките били чисти. Натисна го някъде по гушката и той започна да кашля. След като се изкашля пак го прослуша и още по-убедително каза че са му чисти гърдичките.
Смени изцяло лечението му с отхрачващи сиропи и АБ, та сега пием втори антибиотик. Каза да продължаваме с Вентолина, само ако много му се разхлопа сърцето да пропусна един прием  Shocked
Каза ми да правя често гимнастика на ръчичките за да му се разтваря гръдния кош и да може да се изкашля.
Вече незнам какво да правя и на кой лекар да вярвам.
Иначе Денис не изглежда болен, много рядко, най-много по 3-4 пъти на ден прокашля. Но все още диша все едно има задух и се чува някакво свирене.
Мислим си да си купим инхалатор, но не съм сигурна вече дали е за инхалации или не  ooooh!

t_tabakova, честита ви месечинка. Както и на всички мъници, които днес празнуват 7-мия си месец.

Честити рожденни дни и на Танчетата с малко закъснение.

# 122
Краси относно питанията ти:
1.Вит.Д давам всеки ден по 3 капки ,утре сме на лекар и ще я питам дали така да продължавам,но за сега е така!
2.А от месото съм давалапърво пуешко-пилешко-телешко и това е засегамислях да пробвам и заек,но аз лично не го обичам мн и още се ослушвам! Peace

# 123
За много години мили мамчета и бебчета!
Да се разпиша и аз в новата година.
Слънчев лъч, благодаря, че попита - малката вече е добре и в тази чест реших днес да започнем прословутото захранване. Да ама не - пълен провал. Бях направила картофено пюренце с АМ. Такива отвратени физиономии ми направи и една хапка даже не взе. Нищо - ще се кърмим до 1 клас, не повече  Laughing Запасила съм се и с плодови пюрета - ако случайно не хареса моите манджи (зеленчукови пюрета) ще и дам от тях да видим как ще е. Ох, вие вече за месни пюрета обсъждате, а ние сме с първите хапки още Simple Smile
За АМ в родилното - на Мелек не са и давали. В болницата където раждах (Окръжна болница - Пловдив) не дават на децата АМ - само в редки случаи. Даже майката от моята стая искаше АМ, че детето не можеше (според нея) да суче и дадоха само веднъж, а в останалите пъти, когато поиска и казваха да слага бебето на гърда и помагаха с кърменето, но не и даваха АМ.
За Вит. Д - педиатърката последно ми каза да давам по 2-3 капки всеки ден, но аз доста често забравям  Embarassed...
Добре дошли на новите мамчета   bouquet
Засега толкова от мен мили мои другарчета. До писане!

# 124
Уф, че не ми харесва тази нова подредба на форума. От толкова светкащи картинки ме заболяха очите. Да не казвам и че сто часа минават докато ми се отвори страницата заради тях.
Всеки ден излизаме за 1-2, че и 3 часа, ако е слънчево.
От всички пюрета на Иво най му се нравят картоф с тиква на Хип и месните на Про био - пиле и пуйка. Обаче повече от 100 гр. не ще. Започва многозначително да подпръцква с уста. Сещате се какво става наоколо  Mr. Green
А, забравих да се похваля, Иво пълзи  Shocked Като се подкара по спалнята или по дивана няма спирка. Отбутва се със задните крака като истински плувец.

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 17:08 от jj okocha

# 125
  • Пловдив
Върнахме се от лекаря. Та да разкажа какво става със Стили.  Нали пиеше АБ за възпалено ухо. Вчера беше последнияj прием, но следобед вдигна пак 38 градуса Т. тТози път обаче като плачеше, не си дърпаше ухото, което ме наведе на мисълта, че може да е друго- най-вероятно зъби.  Дадох му Нурофен вчера, през нощта пак, защото имаше висока Т и ревеше. Обаче зъбче няма. Днес на прегледа се оказа, че е здрав- ушите са му вече ОК, нито има червено гърло нито нищо. Лекарят и той предположи, че са зъби, но ми предложи за всеки случай, да давам антибиотика още два дни. Аз първо се съгласих, но сега като се размисля, няма да му го давам. Първо, че днес сутринта Стили имаше пак 38 Т, но мина без да давам лакарства и оттогава не е вдигал. Все още мисля, че са зъби, доста го дразнят венците, а вчера като беше най- зле не даваше нищо да му доближиш до устата. Успокоява се като го мажа с Калгел, от вчера го мажа и с Дентиокс. и сега имам въпрос- ако тази Т е от зъбите, колко дни може да я поддържа? Няма ли да излиза това зъбче вече..... Милото вчера цял ден рева , по-скоро мрънка, спа, и ми вися на гърдата. Cry
Кашите ги започвам утре, месните пюрета са после, така че още не мога да се изкажа по въпроса.
Киди дано се оправяте вече! Може би не трябва да избързваш с инхалациите. Доста са те объркали тези доктори!
Добре дошли на новите мамчета и от мен!
За новата визия не знам, ама лентичката ми я няма!  Появи се, по-малка е  Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 17:18 от t_tabakova

# 126
Благодаря katjushka, точно това търсех Simple Smile
Направих я кашата днес, запечени зърна, смлени, после сварих, докато се сгъсти; стори ми се малко едро, затова го прекарах през една цедка, и стана супер фино и гладко; смесих с пюре синя слива, горе-долу 1:1. Значи и зърнените вече въведох с това, утре пак.
Скоро започнах захранване, със зеленчукови пюрета, и синя слива сред първите продукти; за масло и сирене още ми е рано, към края на осмия месец мисля (т.е. след навършени 7).
Банан даваме доста често, когато някой яде банан и Крум го фиксира, просто му даваме да смуче.
Дано да се оправят болните дечица бързо!

# 127
Здравейте, момичета,
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И ОТ НАС. Нека новата година да е осеяна с още повече радост, щастие, късмет и много - много здраве.   newsm51
Привет на новите мами.   Hug
Ако не сте отслабнали още , не се притеснявайте, към средата на годината ще е по лесно - когато стане по динамичен деня, т.е. имаме крачета. Аз още не съм си върнала предишната форма, ама съм сигурна , че може да стана и под 50 кг. 1stroller newsm63 newsm64 hang
От баницата с късмети на първа страница имам ПАРИ. А дано.
По повод храненето личния ми каза да заместя сутрешното мляко с попара (две филийки сухар, половин кибритена кутийка сирене, колкото малко орехче масло и незабравяйте захар ) Сега стана така- сутрин - попара , по обед - пюре направено от мен, след обед около 16ч - каши на Слънчо и вечер - Ад.мляко
Лятото бях достатъчно досетлива да кажа на свекърва ми да нареже на парчета зеленчуците от градината и да ги замрази, сега само вадя по малко от вечерта и после само допълвам с картофи. Правя пюре за два дена и само слагам - единия път два жълтъка , другия път месо ( имам замразено - телешко, заешко и пилешко )
Вече почнах да ги слагам по 15-30 мин на паяка- много са щастливи.
Много се разписах, ама така се получава когато не си писал отдавна, все прочитах по нещо и не се наемах да пиша защото мислех , че няма да си събера мислите достатъчно бързо,а и не обичам да правя форума на СКАЙП . Виктор вече влага мисъл в действията си - като реша да го взема си слагам ръцете пред него и казвам да си даде ръчичките и той ги подава. Преди два дена си играх с него и му казах да даде краче да го гризна и той го вдигна и го сложи точно в ръката ми.
Питахте се дали се къпете всяка вечер, ние ДА , не мога да си помисля да не ги окъпя - толкова са щастливи в банята докато шляпат в коритото.   bath1
Новата година я посрещнахме в къщи  family6 и едната беба беше будна в ръцете ми когато тати отвори шампанското, а каката се заби на прозореца да гледа флойерверките   jumpuu - беше щастлива.
ЧАО , лека вечер. ! ! ! ! !

# 128
Честита Нова Година и от мен момичета! Любов и разбирателство в семейството, естествено здраве, късмет и пари! Много да ни слушкат и радват малките ни съкровища и да растат щастливи Heart Eyes
emi_ka аз захраних моя бебок към края на пети месец с плодове и ги приемаше добре, по-късно му дадох само пюре от картоф - намачкан с вилица - такива отвратени физиономии правеше, че много му се смяхме и го заснехме на клипче, даже се правеше че ще повърне. На другия ден му дадох пюре от картоф и круша - пасирани - хапна си с апетит. Ако искаш пробвай и ти Peace
Аз имам друг проблем тия дни искам да дам жълтък на сина си, но незнам откъде да купя яйца - вие откъде се снабдявате Rolling Eyes

# 129
Стаси,аз давах от тях.Имай в предвид,че тези с бисквитките са с глутен.
Благодаря ти, Натали.
Днес въведох млечна пшенична каша с глутен. В такъв случай след няколко дни ще пробвам въпросната каша. Ти преди сън ли я даваше и имаше ли ефект?
 Peace
SISINA,
аз първоначално (около 5 пъти) дадох от домашни кокошки, но вече давам от купешки яйца. Стандартни от магазина.
 Peace

# 130
Киди, ако трябва, потърсете още едно мнение.За кашлицата, как да е, може и от нослето да е, секрети разни, но пък свиренето на гърдичките, нещо не се връзва с нослето.То тогава трябваше нослето да свири, а не гърдичките.
t_tabakova, за температурата не знам, но дано е зъбче, че и ти да си отдъхнеш като излезе.
 Колко дни трябва да се дава едно месо, преди да се въведе друго?
Мама по три, какви зеленчуци имаш замразени?Бях чела, че замразените зеленчуци, когато се прави пюре, се слагали замразени във врящата вода.Така имало повече витамини, от колкото, като се размразявали цяла вечер.Ние си имаме градина, даже аз си отглеждам сама всичко, но кой да знае, че ще ми дотрябва.Въобще не ми наваше през ума, че ще правя  пюрета.

# 131
Стаси,тази вечер за пьрви пьт реших да я дам преди сьн.В последните няколко нощи Ивето се буди през два-три часа да се кьрмим.Дали има ефект утре ще ти кажа:)Само че аз дадох тази вечер на bebevita кашата с бисквитките.На хип са много течни.

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 21:58 от Nataliiiiiii

# 132
  • Пловдив
ketti месото мисля се въвежда също за 3-5 дни.
Сега пък друг проблем- забелвам пишката всяка вечер по време на баня, и между другото имам напредък- показва се все повече главичката, но тази вечер забелязах, че част от главичката седи синя- по-скоро сякаш прозира вена отдолу. Случвало ли се е на някой или утре пак трябва да търча на лекар???
Писна ми вече! Тъкмо се зарадвах, че Стили днес е по-добре и засега няма вече Т. То и зъб няма де....
На всичко отгоре аз съм с подут венец и ще трябва да се ходи на зъболекар. Оф, защо ми започна така тоя година  smile3514 само гадости до тук!

# 133
Рая е с варицела.
Стиснете ни по един палец да мине по-леко.

# 134
  • Пловдив
Рая е с варицела.
Стиснете ни по един палец да мине по-леко.
Милото малко човече! Дано я изкара по-леко!  Praynig  Hug
 fingerscrossed fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт