Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 298
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от нас,

днес сме трите вкъщи, реших да спра каката от градина, че много кашлящи и хремави в групата.

Към края на месеца пък щяло да е пика на гриповете, аман, така чакам да мине зимата...Тогава пак мисля да я спра, дано само да не прихване междувременно Praynig

Мартеа, надявам се да мине леко, жалко че не успя да я подмине, но пък дано да е зло за добро. Пиши как се развиват нещата. То май третия ден беше най- гаден докато избият всички пъпки. Моята имаше пъпки  в ушите, по срамните устни. А някой имат дори в гърлото...На Тея загоряха ли вече? Всъщност на кой ден се появиха на Рая?

Етка, нашето е Мамбо моделчето,в розово и лилаво,  с дрънкалките отгоре. Много ми харесва от към прастичност, много е удобно, играчките обаче са  само за красота, никак не са занимателни, едното топче дори не прави нищо.. И е много огромно..при нас в кухнята не се събира и го ползвам само в хола. Това мога да посоча като недостатък.Прецени и това. Имаше едно на Мак Ингланд, подобно, но на по- добра цена, мисля че Весито го имаха. Виж и него. Иначе с каката ползвах ето такова http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3591. Много леко, компактно и практично- сега ползва масата и столчето, както е показано на картинката. Тогава ми о подариха и не съм и гледала други, но това на Бертони е доста тежичко, ако решиш да го местиш от стая в стая е трудно, поне на мен ми е много тежко и неудобно.

За проходилката- за мен е важно да е със широк борд, да е с 6 колела и седалката да се маха за пране. Сегашното, което ми дадоха е такова, но седалката не се маха и сега ще се мъча с пране на цялата проходилка... Другата, която ще дам на Mimibo, отговаря на тези критерии, но  е доста по обемна, а вкъщи нямаме място.
И ще пробвам малката първо да се научи да лази и тогава ще я слагам в проходилка, или само да отиа до тоалетна. Не смятам да я ползвам за дълго пък да видим.
Пепси, някой деца и не обичат да стоят вътре, така че...не хвърляй много средства, пък и се ползва за малко време. Момченцата често тичат и се обръщат с тях и доста рисковано. Ти можеш и без нея да минеш според мен...

За пюретата- аз давам нов вкус най- много два дни поредни, първоначално дохранвах с мляко докато малката не ми отказа. Сега давам по 130гр и към третия час може да дам и мляко, ако усетя глад. Кашите давам всеки ден, но редувам различни вкусове, понякога давам пюре, но от тях много ака и не прекалявам с количество. Ако дам плодово, макс 50 гр и дохранвам с мляко.
Не давам каша или пюре за последно хранене преди сън, тогава винаги е млякото, пюре и каша в 17-18ч.
Даването на каши всеки ден не се препоръчва на по- пухкавите бебчета.
За яйцата- намерих домашни 10 бр, но определено и на мен ми проблем с намирането. Има една супа на Гербер с жълтък, взела съм я, но още не съм я дала, вчера дадох от домашните. И така докато има, после май и от магазина ще давам... Незнам дали може да се замразява жълтък, че тези 10 яйца ще станат на 1м докато ги дам всички, нали се пропуска и ден..

За гърне- твърде рано, каката започнах да слагам на нейното когато беше 8м, седеше стабилно и я оставях на него да играе, че е като заек за седене, с топка. Рядко уцелвах момента и тя едва ли разбираше защо мама подскача от радост и се кефи на пиша в него...За нея си беше като столче за забавление до годинката.Започна съзнателно да ходи на гърне към година и 3-4м, до към 1г и 5 я бах научила да пишка само там, но в яслата отново я върнаха към памперсите и се започна наново лятото, само по пликчета и номера с мокрото. Нямахме проблеми с отучването от памперса, към 2г махнах и нощния.

Прекалих пак, но много различни теми сте дискутирали, трябва да дам и моето "компетентно "мнение, как без мен Joy

Хубав ден

# 166
  • Обетованата земя
Мартеа, дано Рая премине леко варицелата!  Praynig
Табакова, на Ивко също му е синкава пишката, откакто си е забелена (2-ри месец при нас), но аз винаги съм си мислила, че не е нещо ненормално.
Нашата проходилка е ето тази http://moni.bg/eshop/index.php?act=inside_product&product_id=3 , обаче или ние нещо не разбираме за регулирането на височината й или още е голяма за нас, защото Ивайло на най-ниската степен не стига земята  Rolling Eyes , а той е 67 см.
 За храненето-още сме на зеленчуци само, дотук любими са ни тиква и тиквички. Мисля след седмица да въведа и кашите (като 2ро твърдо хранене за деня, без заместване на млечно), като почнем с безглутенови и после постепенно въведа и глутена (овес, ръж, ечемик и пшеница). Паралелно ще въвеждам и плодови пюренца, а после и месни. Чудя се утре с какъв зеленчук да продължа. За тези които бях набелязала, четох че е още рано( червена чушка, магданоз, целина, ) та ще видим, все пак може да дам целината.
За приспиването, аз се радвам вечер като заспи на цицето и само си го преместя в кошарката, че иначе трябва да се люлеем на ръчички и да пеем, което не ми пречи по принцип , ако не ми тежеше, все пак вече е повече от 8 кг. Обаче вече го разбрах, че трябва да не е спал поне 3-4 4аса преди нощния сън, за да заспи лесно. През деня често заспива сам на шезлонга, в количката. Лесно заспива след пюренцето, ако мрънка че не може да заспи, сядам до него, хващам ръчичките, той гледа гледа в една точка и заспива.
За физическата активност-обръщал се е и в 2те посоки, но само няколко пъти. Често напоследък върти дупето, обаче не успява да се обърне, явно му тежи. А понякога докато се кърмим или е на столчето си извива гърба, все едно е схванат и иска да се раздвижи, незнам дали е нормално.
Все още не дава ръчички като му подам моите, не дава боц например. Смее се почти постоянно, пръстче да му покажеш се смее. Вчера например баща му му вика за нещо си, че е мръсно-Мъсно, и той хахаха с глас, и пак Мъсно, сигурно 30тина пъти така. Има идруги странни неща на които се смее-бебешка му работа. Laughing Голям е смешко, лъчезарно дете, за което много се радвам. На активната гимнастика го слагам всеки ден и много се заиграва и се занимава с играчките. И погледа му каквото и да прави все търси телевизора. Слушка иначе, където и да го "туфна", на стола за хранене, гледа ме как шетам, на шезлонга, гледа ТВ, играе с играчките, на активната гимнастика, на земята върху килим и 3 одеала, на дивана, на спалнята-гледам да му разнообразявам. Simple Smile
На Иво нослето хърка и доста киха, та се чудя дали да го водя да му чуят гърдичките, но от друга страна не ми се дреме пред кабинета-там и здрав да си може да се заразиш или простудиш  Rolling Eyes.
 Много се обяснявам днес и щях да забравя да ви питам. Докато ви четях от телефона, четох за някаква играчка, дето ядели децата от нея плодове и зеленчуци. Правилно ли съм разбрала и какво представлява?

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 13:46 от didi24

# 167
  • Варна
Диди, ето това е под формата на биберон: http://www.novobebe.com/biberon_za_plodove_bebePHARM-bg-1514.html. Имаше и още един вид, ще го потърся и него.

Павел от ден на ден е все по-интересен.
Подава ръчички като иска да го вземеш. Само да му подадеш пръст и сяда от легнало положение. А като му дадеш 2 пръста се изправя от седнало и се задържа така за секунди.
Често се смее с глас. Много лъчезарно дете е, което ме радва исктински.
Върти се като пумпал в двете посоки и се влачи като червейче или гъсеничка с вдигнато дупенце по слапнята, а дам ли му опора да се изтласка се приплъзва много бързо.
Боц не прави, нито гледа лампичката, не обича и "Хей ръчички", когато се опитвам да го правя с неговите, с моите му е интересно.
МНого обича да му пеем и говорим, да го подхвърляме.
Парви често брррр с уста. И си бърбори някакви негови неща. Не сричкува.
Обича да играем на "Дзак".
Легнал почти не можем да го оставим, освен докато спи.
През деня го приспивам в количката напоследък. А вечер ако не заспи на цицата - пак количката влиза в действие. на ръце на обича.
Деня ни минава в забави като го местя на различни места - диван, проходилка, стол за хранене, кола, кошара, слалня. Заринати сме вече от какви ли не неща, които се чудя къде да слагам...Скоро мисля да взема един китеник от майка и да му направя кът на земята, че да има повече пространство.

Със захранването сме до моркова, който е втората въведена храна. Днес обаче не му хареса нещо. Не го насилвах. Бях сложила повечко морков и по-малко картоф.

Долните две зъбчета са на ръбчето, но кога ще се покажат един Господ знае. Ръцете и всичко, което докопа е в устата. Нищо не давам и с нищо не мажа. Гушкам го и давам цица. Успокоява се.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 14:17 от mar4ela5

# 168
Да, Диди, аз си поръчах такава от Китай директно и ми излезе 10 лв. Peace
Страхотна е!!!!! Много е красиво и интересно, не само за децата, но и за родителите Laughing
Тавана и стените на стаята се превръщат в звездно небе.

Ще пратиш ли и на мен линк откъде я поръча лампата,че ми излизат много продавачи от Китай,но никой с доставка до БГ.

Пожелавам на всички болнички бебоци да оздравяват.С този грип,и хепатит и какво ли още не ще се побъркам да не докараме нещо на бебка вкъщи.

Да питам-като вдигнете бебоците да ги гушнете,те хващат ли се за вас,имам в предвид да ви гушнат,защото моята като я гушна и си държи ръцете назад,а не да ме гушне.А си мислих че имат инстинкт да се хващат за нещо за да не паднат. newsm78

# 169
Влизам на бързо само да се похваля с една Слънчево-Коледна картичка Wink Все пак имало връзка между Български пощи и Кувейтските такива  Laughing Ели, Hug  Heart Eyes от нас!!

Роси, много мерси за инфото. Нашата кухня също е тесничка, както са повечкото панелки, и ще се ориентирам към друг модел. Между другото, ако някой друг се интерсува от столче за хранене, точно този модел на МагИнгланд в момента е на промоция в Щъркел, ето линка цък Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 14:35 от Etka_koketka

# 170
  • Обетованата земя
Мерси Марчелка! Ама не е ли по-лесно да му дадеш да разучава самия зеленчук/плод?  newsm78
 Дени, аз имам този линк, обаче нещо от днес ми е блокиран...  може да се включиш към общата костенурска поръчка  Mr. Green, трябва да се свържеш с Елиза.
http://www.buyincoins.com/twilight-turtle-night-light-stars-cons … roduct-1926.html#
Ивко от повече от месец ме гушка като е в мен, толкова го чаках тоя момент, а той стана постепенно, чак не го усетих. Ама то всяко дете е толкова различно. Аз не се притеснявам, ако не прави нещо, което другите правят, той пък прави неща които други бебоци още не. Важното е че виждаш, че си се развива.  Flutter Педиатрите следят за основните неща. Аз като не съм имала бебе досега, нито пък близък с бебе, което да наблюдавам, незнам кога какво е нормално. Разбирам нещата от педиатърката, от вас или ако попадна на нещо в нета или някоя книга. Не се вманиачавам, то детето си показва какво кога може.
 Ей сега пак го приспах хванала ръчичките му. Добре че го открих тоя метод, много улеснява кръста  Joy  Те вече са големи и разбират, успокоява се, гледа ме, докато аз се правя че ми се спи и си затварям очите  Mr. Green и накрая и неговите се затварят и готово!  bowuu Важното е да знаеш, че му се спи Simple Smile

# 171
Етка, щом сте и вие в панелка, гледай друг модел. В нашата освен кухненските шкафове имаме само маса с 4 стола, но от нея се излиза към балкон и нямаме свободен ъгъл за него. Просто стола става и аз да седна в него, толкова е голям.

Исках да пиша и за бактериите в урината- моя приятелса скоро бориха една на нейното момиченце, първо с антибиотик, после на контролната урина се оказа, че пак си я има. Насочиха ги към уролог, и се оказа, че личната не разчела добре резултата, или не е наясно, но количеството на въпросната гадина показвала, че е външно, а не в пикочните канали .. Изписаха им само кремче, външно и мисля, че вече нямат този проблем.
Затова Пепси, не се притеснявай, много добре е направила личната, нека съответния специалист прецени. Вероятно ще го погледнат на ехограф и после може да му пуснат пак урина , поне аз като съм ходила това е бил прегледа. Едва ли ще прави нещо на пишлето!

# 172
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Тези дни нямам много време за форума, денят ми минава в грижи около децата. Четях ви предимно вечер като заспят, а като стигна до края и вече ми се е доспало.
Нашата кака все още си е у дома, до края на седмицата са сборни групи, от нашата група ходили само около 7-8 деца. А кой ги гледа останалите??? Ако не бях с бебка у дома нямаше кой да ми гледа детето и тя щеше да е на градина- сборни, или не- това е положението. Но тази година й го спестих и тя е доволна.
Гергана продължава да си се буди през нощта. Не за ядене, не е гладна. Забелязах, че се буди по времето, в което като бях бремена не ми даваше да спя. От февруари миналата година времето от 2-2.30 през нощта до към 4.30-5 си го прекарвах в хола на диванчето гледайки някой филм. сега госпожицата се буди пак по това време и спи неспокойно. Буди се поне 3-4 пъти. А до третия месец си спеше ито много добре. Зъби няма, даже вчера карах лекарката й да й гледа в устата- еми няма скоро изгледи за зъбчета, та да видим. чудя се дали да не пробвам да й дам вечерта от тези бисквитки,  безглутеновите         newsm78

Гледам има много болнички и не за всички годината е започнала приятно - да оздравявате, ей!     Hug   А малката Рая, милата, дано да не я сърби много и не се мъчи малката красавица.

Момичетааааа, искам и аз от тази костенурка. Запалихте ме. На лични ли да се запиша при Елиза, това инфо нещо съм го пропуснала- ще ме извините    Embarassed    didi24 , правилно ли съм те разбрала, че не съм изпуснала още срока или...

П.п- Ети, ти откри сезона с кувейтските картички. Поне сега момичето да се успокои, че картичките са тръгнали по предназначение.     Peace

# 173
  • Обетованата земя
Vany6a, нека Елиза каже, да не би случайно вече да са пуснали поръчката!  Peace
За проходилката-на никой ли не му се е случвало да не стигат крачетата земята. Не е нормално, нали?  newsm78

# 174
Момичетааааа, искам и аз от тази костенурка. Запалихте ме. На лични ли да се запиша при Елиза, това инфо нещо съм го пропуснала- ще ме извините    Embarassed    didi24 , правилно ли съм те разбрала, че не съм изпуснала още срока или...

И аз нещо съм изпуснала инфото, ама искам и аааааааааааз костенурка!  Crossing Arms

# 175
Тонкаааа, къде се изгуби??? Скоро трябва да направим срещата със сладкото...почват да се повишават темп...
Иначе ми писаха от Китай- Костенурки вече нямаааа JoyЕдна българка ги поръчала всичките за юнските бебета....

# 176
  • Варна
И аз искам тази лампа-костенурка. Кой събира общата поръчка. Ние караме тук на една нощна лампа, която е повече за мое улеснение, но не е лошо разнообразие.

# 177
  • Пловдив
И аз искам костенурка  Grinning
Елиза може ли да се включим или е твърде късно  Sad

# 178
  • Варна
Хоп, нашия татко провери в  ибей излиза 14 лева, но бързо свършват.

# 179
Здравейте и за много години!
Гледам обсъждате пюретата- да се включа и аз.Алекс изяжда по 180-190 грама зеленчуково пюре на обяд.Давам му и плодово 50-60 гр. между сутрешните хранения.Купих безмлечна каша от елда на Хип и я приготвям с АМ,но плаче само докато приближа лъжичката към него.Сега взех млечна бананова на Слънчо без глутен, ще пробвам и с нея.Вчера му сложих осминка жълтък в пюрето, колко дни трябва да изчакам, за да въведа новата храна след жълтъка?Аз май не постъпих правилно, защото 3 дни го захраних със заек.После дадох жълтък, а след жълтъка мисля да е пилешко.Нещо не съобразих както трябва, както и да е.
Относно уменията, отдавна се върти от гръб по корем и обратно,спи по корем, стои на една кълка Laughing, днес сам се задържа на дупето си за 2-3 минути.Вдига ръчичка за чао, но само когато той си пожелае:)
Мартеа, дано не се мъчи много милото детенце!
Табакова, и Алекс беше така преди време.Пи антибиотик, после го водих на контролен преглед,докторката каза,че му няма нищо, а на следващия ден пак ми вдигна температура.Дори се наложи да му правят рентгенова снимка на дробчетата.Оказа се,че нищо му няма, но и зъбки няма.
Хубав ден на всички! Hug
 5 нови отговора Crazy

Общи условия

Активация на акаунт