Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 333
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
мартеа, много стиснати палци!  Hug  Praynig  Praynig  Praynig Дано се размине по-леко!

Пепси, този резултат на стерилна урина ли е или обикновена?

# 151
  • Пловдив
Оххх Мартеа милото детенце.Добре,че е това кърмене да спасява положението.
Ние от два дни пак сме само на кърма.Всичко друго го повръща.Иначе като цяло е по-добре,но си покашля от време на време и има сополи.Званях на лекарката и тя ми каза поне 5 дена само на кърма да го оставя.С тези темпове вече напълно се отчайвам кога ще се захраним като хората  Sad
А пишока всяка вечер татко му го забелва.На финалната права сме.Няма синьо,но има едно такова като кръвоизливче  newsm78

# 152
  • Пловдив
Пепси тази проходилка си я бях харесала- много и готина, виждала съм я в магазин! Дано всичко с урината е ок! И аз се замислих дали не е по-добре да се забели наведнъж пишката, но май не е добра идея. По-добре да е постепенно. Тази тактика с нощното будене при мен не действа- докато не види цица не заспива!
maretu ако знаеш колко ме успокой!  Hug Точно имах нужда това да чуя, че е нормално! Благодаря ти!!!
Мартеа прегледаха му вчера ушите, добре са. Т от вчера сутринта няма. Ох, това мяукане като котенце ми е така познато...напълно те разбирам. Милото бебече! От друга страна, казват, че е по-добре варицелата да я изкарат като по-малки децата- минавала по-леко.
krems82 дано да се оправи бързо малкия, а за твърдата храна- споко, няма къде да избяга, не го мисли толкова!

# 153
Добро утро момичета  Hug ) Бързо оздравяване на всички болни бебчета!
Танче, за пишлето не мога да помогна  ние сме до кривата круша със забелването, уж всяка вечер мием и леко натискаме, но няма резултат. Дано имаме напредък по-нататък. Има ли и други като нас?
Бях питала за месните пюрета, във връзка с усвояването на желязото. Вие как и кога ги давате - преди или след кърмене, с пауза или без? Ние досега сме опитвали готово пюре от пиле с тиква. От зеленчуковто/месното пюре досега съм давала максимум 60 грама чисто (без кърма), освен ако не не се нуждае от малко разреждане (от картоф например), пийва и по-малко водичка, оригва се и веднага след това си досуква. Вие как правите?
Друго за което се чудех, нашето бебче е по-малко от повечето - роди се малко по-рано, на 21. 06, и се чудя дали вече да го слагам на пода? Нали препоръчват да се разшири зоната на активност на детето, за да се движи и опитва да достига все повече предмети на по-голямо разтояние? Вашите бебоци пълзят ли вече, нашият човек предимно се люлее като стои на коремче с изпънати ръце, също за да достигне нещо се извива встрани или изцяло от гръб по корем като се протяга към играчката която иска да хване. Опитите да пълзи се състоят в забиване на личице в леглото и надигане на дупето. Не успява да се придивижи, но сигурно леглото е меко, а и завивката го затруднява. Вашите бебоци какво могат да правят вече, постилате ли им на земята и какво? Чудя се дали да купим някакъв мек килим или друго?

Ние сменихме сгъваемата кошарка с по-голяма дървена и веднага взе да се върти и да си провира краката между решетките? Ползвате ли обиколници за да предпазите от удряне или смятате че по-добре всичко да е естествено, да се научи да се пази само и да има стимул да се хваща за ретката за да става?

Мамите с климатик - как поддръжате добра влажност в помещението, ние имаме хигрометър и показва влажност 60-65, което е добре, но нослето често има сополчета със сухи корички. Как процедирате в такива случаи?

Как заспиват вашите бебоци? Нашият бебок още заспива докатосуче и после го местя в кошарата, което въобще не е възпитателно за в бъдеще. На няколко пъти ако не заспи докато яде е голям зор да го приспим по друг начин.

Днес много се разписах, но като по чудо спи самичък, иначе ако ме няма след 20-30 мин, докато се чудя какво да свърша по-напред си търси компанията.

Хубав ден на всички    bouquet

# 154
  • малкия йеросалим
Cecile ще ти отговоря на някой от въпросите.За местните пюрета давам от скоро ,но процедирам като при зеленчуковите.Давам като самостоятелно хранене и кърмя след час,час и половина.
За слагането на пода аз слагам Жоро от почти два месеца.Слагам едно одеяло на земята,отгоре килимчето от активната гимнастика и бебока от горе.Там стой по  доста време.Всичките играчи изсипвам и той се върти и си играе с тях.Опити за пълзене все още няма,но като е по корем се върти като по часовникова стрелка.
За градусите -ние сме на камина с парно и поддържаме24-25гр през деня а нощем не отопляваме и рано сутринта е 14 гр в спалнята.А сухите секретчета оправям със физиологичен разтвор.

# 155
  • В.Търново
Бях питала за месните пюрета, във връзка с усвояването на желязото. Вие как и кога ги давате - преди или след кърмене, с пауза или без? Ние досега сме опитвали готово пюре от пиле с тиква. От зеленчуковто/месното пюре досега съм давала максимум 60 грама чисто (без кърма), освен ако не не се нуждае от малко разреждане (от картоф например), пийва и по-малко водичка, оригва се и веднага след това си досуква. Вие как правите?
Друго за което се чудех, нашето бебче е по-малко от повечето - роди се малко по-рано, на 21. 06, и се чудя дали вече да го слагам на пода? Нали препоръчват да се разшири зоната на активност на детето, за да се движи и опитва да достига все повече предмети на по-голямо разтояние? Вашите бебоци пълзят ли вече, нашият човек предимно се люлее като стои на коремче с изпънати ръце, също за да достигне нещо се извива встрани или изцяло от гръб по корем като се протяга към играчката която иска да хване. Опитите да пълзи се състоят в забиване на личице в леглото и надигане на дупето. Не успява да се придивижи, но сигурно леглото е меко, а и завивката го затруднява. Вашите бебоци какво могат да правят вече, постилате ли им на земята и какво? Чудя се дали да купим някакъв мек килим или друго?

Ние сменихме сгъваемата кошарка с по-голяма дървена и веднага взе да се върти и да си провира краката между решетките? Ползвате ли обиколници за да предпазите от удряне или смятате че по-добре всичко да е естествено, да се научи да се пази само и да има стимул да се хваща за ретката за да става?

Мамите с климатик - как поддръжате добра влажност в помещението, ние имаме хигрометър и показва влажност 60-65, което е добре, но нослето често има сополчета със сухи корички. Как процедирате в такива случаи?

Как заспиват вашите бебоци? Нашият бебок още заспива докатосуче и после го местя в кошарата, което въобще не е възпитателно за в бъдеще. На няколко пъти ако не заспи докато яде е голям зор да го приспим по друг начин.

Днес много се разписах, но като по чудо спи самичък, иначе ако ме няма след 20-30 мин, докато се чудя какво да свърша по-напред си търси компанията.

Хубав ден на всички    bouquet

И ние хапваме около 70-80 гр пюре,аз и не топля повече,защото съм решила,че няма все още да замествам хранене.Понякога,ако не си е дояла,си пие и кърма,а понякога отказа.Различно е,не я спирам,каквото тя реши.
На пода не постилам все още,ръй като ми се струва още много твърдо и ме е с трах като забие глава,да не се удари.Играе си на спалнята (а тя е много голяма),заобиколена от възглавници.
Относно климатиците,проветрявам по-често и постоянно капя в нослето сребърна вода или пръскам с хипомер,засега не сме имали проблем,надявам се и да няма.
Монин също заспива в нашето легло и после я местим в нейното...но на фона натова,че доскоро прекарваше цялата нощ при нас,сега това ми се струва голям напредък  Peace
От 2 дни давам безмлечната оризова каша на милупа-на малката и хареса.Първата вечер не успях да я направя с добра консистенция,но снощи се представих добре и малката цяла нощ спа-чак сутринта в 6 се събуди (а преди се будеше поне 2 пъти да хапва).Искам да ви попитам,аз мисля да редувам кашата с плодово пюре,но в дните на плодово пюре какво да давам,за да я засища и да не се буди нощем?Ние сме склонни към запек и трябва да разнообразявам...Чудя се дали ще подействат онези бисквитки в кърмата вечер?
Желая на всички болнички бързо да се оправят!Иам по едни стиснати палчета от нас с Мони!
Лек ден,момичета!

# 156
t_tabakova, и на нашия малчо е такава главичката на пишката Peace

Малчо още не пълзи, не му харесва да стои по корем изобщо, но се кефи да седи и вече го слагам седнал и много се заиграва така.

Заспиването - почти винаги на гърда, в редки случай на ръце, но мен това не ме притеснява, даже ме кефи да си го гушкам и приспивам Wink

Засега не го слагам на пода, понеже нямаме много място в стаята, в която стоим през деня, но като започне много да се движи мисля да се преместим в детската стая и там да го слагам на килима, само ще трябва да видя как и къде да сложа малките играчки на баткото, че сега почти навсякъде в детската има части от лего, перли и всякакви такива супер дребни неща ...

Ние сме с климатик, но въздухът не е сух или поне на мен така ми се струва. Само проветрявам хубаво през деня, друго не правя.

За месото не мога да се включа, че аз едва от 3 дни захраних и още сме далеч от месото.

# 157
  • Варна
Майче, и двата пъти пускаме обикновена урина. Миналата седмица нямахме бактерии, само рядко епителни клетки и заради тях пуснахме втората урина, а сега откъде изскочиха тези бактерии. Мен ме съмнява и  нещо друго, че педката иска да ни изпрати на уролог, точно заради забелването. Но пък защо на уролог, а не на хирург? newsm78 Тя още в началото ми беше казала, че след 6 месец ще говорим за пишлето, до тогава да не го пипам, а и тя не забелвала и ако било нужно щяла да ме изпрати на специалист.
Табакова, мерси за мнението за проходилката.
Cecile, Теди го слагам поне от 2 месеца на земята. Имаме килим, отгоре слагам от тези гумените пъзели, върху него една олекотена завивка и чак тогава активната гимнастика. Така го оставям да се търкаля, най-спокойно ми е, че няма как да се нарани или да падне. Ние все още се обръщаме само от гръб по корем, но когато сме по корем сме много активни с крачетата, вдигаме дупето, ха да се обърнем или да тръгнем да пълзим, но ръчичките ни пречат, не знаем какво да правим с тях.
За заспиването, напоследък заспиваме на ръце, а снощи заспа с биберон, е изплюхме го после и го заместихме с пръста, но все си е някакъв напредък.

# 158
Добро утро и от мен Simple Smile
Тая сутрин малкото зверче ми отпусна сън до 8 часа, което не се случва често в нашата къща Simple Smile
Пепси, ние взехме проходилка Cangaroo Bumps, дребната много я хареса. На този модел може да се регулира височината на самата седалка. Иначе бях си харесала и ето този модел на Чиполино Клик. Нашите кумци взеха на тяхната госпожица модел на Мони, на който се регулира височината на проходилката, всъщност ето я тяхната.Това е, което мога да помогна за проходилките  Peace
Cecile, аз преди повече от два месеца вече писах, че съм постелила на пода в хола един дебел китеник, отгоре дебело родопско одеало и малката се подвизава там Simple Smile Играчките й са там и тя си се забавлява. За обиколници се чудя все още дали има смисъл да слагам, защото тя прекарва само нощния сън в нейното си легло, иначе през деня спи на шезлонга в хола. Засега се върти по корем и по часовниковата стелка, както е писала Мони, обръщането по гръб от корем хич не й е отдава. Но пък от два дена има нов номер, на който много се кефи - както е седнала на коленете ми с лице към мене, щом й подам ръце се набира и се изправя на крачетата и си седи доста стабилно, макар и за 4-5 секунди Simple Smile
Мартеа, Табакова, Пепси, дано малчовците се оправят бързичко Hug
Лорка, за яслите - аз вчера ходих до градината срещу нас, обясниха ми, че за чистите ясли се кандидатства на място още първия работен ден на годината (както Роси беше направила), но за ОДЗ-тата (което на мен мнооого ми напомня на ОЧЗ Wink) само и единствено през прословутата им система. Евентуално, ще може да подаваме кандидатурите към края на февруари, началото на март, защото до април трябвало да излезе първото класиране.
Сега съм в чуденка кое столче за хранене да избера - това, това или това. Общо взето имат еднакви параметри...  Ще бъда благодарна, ако споделите мнение по мойта чуденка Simple Smile
Оф, сигурно имаше още неща, за които да пиша, ама забравих  Crazy
Засега толкова от мен Simple Smile
Слънчев и усмихнат ден ви пожелавам! Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 11:25 от Etka_koketka

# 159
tabakova, абсолютно нормално е това със синия цвят! Много е нежна кожичката там и толкова тънка, че наистина виждаш вените отдолу.
мартеа, стиснати палчета и от нас.
В този ред на мисли, съм решила на пролет - Живот и здраве - от Гърция да купим ваксини против варицела. Дори и за себе си ще взема, защото май май и аз не съм я карала.
Nataliiiiii, предчувствах аз, че ще е нещо като бисквитите  за мляко, които на нас не действат по никакъв по-засищаш ефект.
aneliq,  нашата педиатърка ни посъветва да редувам различен вид каши всеки ден - оризова, от елда, пшенична, от царевица, с различно плодово пюре. Така всеки ден е различно за детето. Но съм чувала, че е добре да се дава и каша през ден. Затова ти казвам аз как процедирам като не твърдя, че е най-вярното.
Повече усмихнат ден на всички днес.

# 160
И нашето пишле лилавее, замисляла съм се, но сега ще питам като отидем на консултация.
Пепси и аз избирам проходилка и немога да реша, тази определено я зегледах няколко пъти , заедно с още няколко. Много се чудя, все едно кола ще си  купувам   Grinning     Който е доволен от неговата, моля да сподели модела, може пък да ни помогне  Hug
Мартеа, Табакова, дано бързо да се оправят малките  Hug

# 161
Рая е с варицела.
Стиснете ни по един палец да мине по-леко.

Много, много стиснати палчета за Рая! Дано я изкара леко и бързо!  Hug

На всички останали болнички бързо да се оправят!

# 162
Здравейте момичета!

Мартеа, стиснати палчета и от мен, дано по-леко мине тази гадост за Рая  Praynig.

На всички болни бебчета бързо оздравяване  Hug

Ние бяхме на консултация - 8200, 72 см. От миналата седмица имаме направление за изследване на кръв и урина, но вече трети ден опитите ми за събиране на урина са безуспешни. Изпробвах всички начини, които бяхте обсъждали, но нещо не ми се получава, незнам сигурно аз нещо не го правя както трябва, но ще продължавам, пък дано в следващите ден- два да успея  Whistling
И както си имах едно добре спящо бебе през нощта (заспиване вечер към 22.30-23.00, будене около 5-5.30 за млекце и пак заспиване до към 9.00), сега от 2-3 нощи все едно не е моето дете, от 2 до 6 няма спане, разнасяме се, играем, ту помрънква и поревава, ту се хили и нищо не помага за да заспи, но се надявам да е някакъв период и да отмине скоро. И аз като повечето от вас го свързвам със зъбките, но засега все още няма зъбче, а пък може и просто да не й се спи и да иска да си се гушка с мама  Simple Smile.

Захранването ни върви добре засега. На обяд хапва около 120-140г зеленчуково пюре. Всички зеленчуци, които съм въвела ги приема добре (картоф, тиква, морков, тиквичка, броколи и карфиол), следобед давам по малко каша и след това си дохранвам с мляко. Кашите които е опитала до сега са: оризова, бананова и елда с ябълка.

Хубав ден от нас с Йоана!  Hug

# 163
  • В.Търново
Стаси_К ,благодаря за идеята,ще купя още 2 вида каши и ще опитам така.
Забравих да ви попитам нещо-има ли вече мами,които слагат малкото на гърне?Ние миналия ден купихме едно на Нук,което както каза продавачката е за "по-малки дупета"  Joy и слагам малката за по 10-ина минути след сън преди смяната на памперса.Засега само веднъж успяхме да се изпишкаме вътре.Но за мен е важно да свикне с него.Моята племеница е на 2,5год и плаче щом я сложат и все още си ходи с памперса.Поне това да избегнем.

# 164
и аз избирам проходилка и немога да реша, тази определено я зегледах няколко пъти , заедно с още няколко. Много се чудя, все едно кола ще си  купувам   Grinning     Който е доволен от неговата, моля да сподели модела, може пък да ни помогне  Hug

ANJELINA, как все едно кола... Че това си е първата кола на детето, но някой трябва да помогне в избора Simple Smile Нашата е тази: http://www.9plus.bg/products/prohodilki_shezlongi/prohodilki/prohodilka_dj/
Засега най - впечатлен е това да си натиска копчетата и да пее и свири всевъзможни детски популярни песнички. Иначе ходи като заек Simple Smile С двата крака едновременно, смешна работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт