Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 274
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • С-я
и а не искам да барам пишката на момчето ми. Като порасне да си я бара сам...

# 196
привет и от нас wavey

Мартеа, дано изкарате възможно най-леко варицелата - може и за добро да е, тъкмо вече няма да я мислите!
топла Hug за Рая от нас!!!

Офиоли, добре дошла Grinning засичала съм те в темата за породените, въпреки че пиша много рядко там...

Пепси, линка не се отваря?!
за пишока - моето мнение е, че ако детето може да уринира без да се издува кожичката на балон е безмислено да се пипа от сега!
д-р Оги (професор Бранков, шефа на детското отделение в Пирогов) пише тук, има цели теми за това - чети!!!
виж и тук - http://www.pedsurg.net/forum/viewforum.php?f=13
сега дори и да го забелят, трябва постоянно да го правиш, ако не пак ще се затвори. д не говорим, че от постоянни такива интервенции кожата може да се удебели и да стане причина за оперативна намеса за в бъдеще, защото ще е загубила еластичноста си...

за костенурките - аз поръчах две, едната беше дефектна, но мъж ми я оправи. не са нищо особено, не знам защо толкова искате да поръчвате newsm78 пък и в обща поръчка, че да имате и още транспортни разходи, нооо... всеки си знае Sunglasses

Нора пълзи отдавна, първо се влачеше, но вече е на коленца. не седи стабилно, но им мераци д става. аз не я окуражавам, че ми се струва ранко... играе на пода или леглото, паяци и бънджита не ползваме

менюто днес беше: червено цвекло, морков, пащърнак, магдноз и елда  chef одобри се много bowuu

...и последно да се редактирам - "А"-то ми не работи Sad по-скоро само когато иска, та се извинявам за което Mr. Green

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 19:50 от sophiepp

# 197
Софи, как приготвяш червеното цвекло-вариш и пасираш ли? Или има нещо специфично?

# 198
  • Варна
Благодаря за подкрепата. Веси, по думите на лекаря, така ще се опитаме да избегнем евентуална операция, заради това стеснение, то е проблема. Сега като се замисля самото отворче беше много мъничко в сравнение с пишлето.
Радвам се, че сега Теди не го боли, след банята продължава да си дърпа мъжкото достойнство, ако имаше някаква болка нямаше да го прави.  Simple Smile А и си заспа само детето.
Софи, съжалявам, не знам защо не мога да кача линка. От магазин Рошко е за 32лв., ако ти се търси. Благодаря и за инфото, ще почета малко.  

# 199
  • София
и а не искам да барам пишката на момчето ми. Като порасне да си я бара сам...
Joy 

Мартеа и това ще мине  Hug много здрави нерви ти пожелавам !

Вижте какво ми пратиха днес: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3519651 аз нещо не съм съгласно с тази информация , но е интересно.

# 200
  • малкия йеросалим
Софи пащърнак от къде се снабдяваш с пащърнак?Жоро много харесва пюрето от пащърнак,но досега му давам само готови,защото в нашият забутан град не съм видяла зеленчука,за да направя домашно пюре  Close

# 201
Пепси  Hug за малкия в това отношение съм си напатила и напълно те разбирам какво ти е.Вчера бяхме  на консултация джипито ми препоръча да не насилвам малката с месните пюрета,да ги огранича до минимум ,защото е още малка и може да се завърнат коликите.По нейно мнение едно време месото се е въвеждало след 8 месеца.Стол за хранене взехме от Метро най-обикновен на Бертони върши ми работа.Проходилка  ми бяха давали една за баткото ,която е много изстрадала и счупена и се принудих да взема нова с повече колела.Искам да ви попитам вашите бебчета започнаха ли да сядат, защото Анабелка неиска като я сложа и се измъква да ляга  или ако я държа става направо права.Иначе иска все да се друска.Спокойни сънища! Hug

# 202
Здравейте и от нас!
От толкова празници и пътувания не смогваме да се запишем в новата темичка Simple Smile
За забелването, и при нас нещата са така, че от самото начало уж подръпвам, но все още нищо не се вижда. Засега не смятам да правя нищо. Може би към годинката или малко по-късно, ако няма никакъв резултат, ще го заведа да го видят.
Нашият юнак по време на празниците се научи да седи стабилно и да се заиграва, но новата мода е, че иска да стои прав и да ходи. Като му дам ръчички, се изправя прав и почва да танцува (в опити да запази равновесие Simple Smile ), а ако го прикрепям под мишничките, почва да прави стъпки и да се доближава до набелязаната цел. Иначе го слагам на пода и аз от доста време, защото там съм спокойна, че няма да падне. Постилам му вълнено одеяло, за да изолира студа и още едно бебешко одеяло, за да му е шарено. Като го оставя за минута обаче, веднага намира начин да се измъкне извън одеялото и да чопли студения ламинат.
Нощем се буди, поне вече на около 3-4 часа, но през деня продължава да си похапва на всеки час-час и половина. Аз исках да питам, колко време преди лягане давате последната немлечна храна на детето? Аз гледам около 5-7 ч. да давам плодово пюре, чат пат примесено със зърнена храна, но ако заспи към 11 едва ли мога да очаквам, че ще му държи ситост...
Проходилка много се колебая дали да купуваме. У нас няма място и само проходилка ми липсва. А и всичките неща, които купувахме - активна гимастика, шезлонг, стол за хранене, бънджи - ми спокойно можеше да минем и без тях. Всяко от тях очаквах едва ли не с магическа пръчка да му привлече вниманието, но всяко от тях може да ползва само ако мама му е на главата...

Зузи, имам същия проблем - седнал мога да го сложа само с "подсечка", запъва тия крака и стърчи прав. Но после се заиграва като седи.

# 203
Вчера бяхме  на консултация джипито ми препоръча да не насилвам малката с месните пюрета,да ги огранича до минимум ,защото е още малка и може да се завърнат коликите.По нейно мнение едно време месото се е въвеждало след 8 месеца
За месните не знам, но при нас плодовите ги върнаха в началото на захранването.Ами как няма да се въвежда месото след осмия, като навремето не са и чували за пасатор, пък бебето не може още да дъвче. През цедка  и с вилица със сигурност не се е получавало  Mr. Green
Днес бяхме на консултация.Най-тъпата до сега.Така и не разбрах колко ми тежи детето, само разбрах, че е наддал 550 гр.Той започна един кански рев, защото много му се спеше вече, аз се мъчих да го разведря, а педиатърката ме гледаше с ей такива очи  Shocked, защото малкия не обичал тези движения, дето ги правя за успокоение  Mr. Greenкак пък разба от две минути как се успокояваме. newsm78Пък аз нищо особено не правих, само леко го повдигах над главата си и го закачах, като знам, че така започва да се смее.Сега не знам точно колко сме, но над осем със сигурност, + 2 см.Попитах и между другото, до кога се ходи на консултация всеки месец, тя май ме взе за недобре, като знае, че чета "сектата" Бг.мама. Rolling EyesИ понеже от няколко дни си дърпаме ушите, и споделих, каза, че е нормалнои да не взема сега да го водя по разни ушни.Аз и нямам намерение де, че знам ли с какви гъби може да ни заразят в ушите с тези "стерилизирани"инструменти. 

# 204
Много сте активни днес, мамитааааааа !!! Не знам откъде да започна. newsm78 Всъщност знам. Mr. Green  
Етка, много се зарадвах, че картичките са започнали да пристигат, и то точно от Младост.  Laughing  Hug Утре ще проверя дали и при мен не e пристигнало някое писъмце. Пък, живот и здраве, догодина ще си украся с тях или пък ще празнувам и по нов стил с руснаците  Mr. Green
Роси, точно такова столче катo вашето на каката чакам вече повече от месец да получат в Моthercare, Бертонското му е копие.  Wink Мерси, че сподели ! B нета не можах да прочета положителни отзиви за него. А на мен ми се стори много практично, заради опцията за разделяне на масичка и столче на по-късен етап.
3а жълтъка бях чела някъде, че може да се замразява сварен, но не и белтъка !  Peace

Ние сме в много хахав период - седи и се засилва напред, съответно ако не съм до него, се захлупва по очи в лошия случай, а в добрия - заема позиция "партер" и се почва едно клатушканеееее   newsm32
Hа eй това килимче играем от повече от 2 месеца, на спалня или диван никога не съм го оставяла. Заспива си почти винаги в леглото с любимото музикално зайче. A ако е неспокоен, при нас действа галене по личицето.
Обиколници използвам и слава богу, защото всяка сутрин го намирам заврян в някой ъгъл, а няма нищо естествено в това бебето да си удря главата в решетките Wink

За кашите - може спокойно да ги давате и всеки ден, ако нямате генетично предразположение към напълняване в семействата. Доста по-полезни са от киселите, например. Моят батко е отраснал с каши, а беше един шилав клечо. Е, имаше си бузки детето, но далеч не е бил "напомпан".  Wink Щерката също.  Peace
Аni di, някой беше писал, че урина можеш да събереш в памук, завит в изгладена с гореща ютия марля.  Wink
Табакова, и ние преминахме през същите терзания около цвета на пишока преди 3 месеца. Laughing Ние мамите, как да е, не ни е позната "мъжката материя". Ами нашият тати и той се беше ошашкал, та ходИ да вика нашия комшия, който е педиатър.  Joy  Joy  Joy  Та, както са ти казали, нормално е.

Пепси, наистина сега е най-подходящият момент за такива неприятни процедури. Малкият няма да има никакъв травмиращ спомен един ден !  Hug и от нас !!!

Мартеа, fingerscrossed да ликвидирате бързо гадната шарка !  Hug

Лека нощ, сладурки !!!

# 205
ketti, на консултация се ходи всеки месец до годинка. След това през един.
Пепси, бактериите не са шега работа. Пусни една допълнителна стерилна урина за всеки случай. На Иво пишката я забелиха специално заради това в урологията на Пирогов, защото под кожичката е чудно място за развитието им. После могат да тръгнат нагоре по уретера и да правят бели.
Гледям, спряла си се на проходилката, която взехме за Иво. Здрава изглежда, само дето още не мога да и хвана чалъма за различните позиции на седалката (маха се да се пере). Голяма радост беше днес в нея. Откара едни 20 мин. да блъска по дрънкалките отпред. БТВ, те се махат и отдолу остава нещо като малка табличка. Lulu25 е права, че без нея може да се мине. Аз взвх само защото майка каза, че щяло да и бъде по-лесно като го гледа. Март месец се връщам на работа и трябва да се съобразявам с нея Simple Smile

# 206
Най-после ви изчетох...
Izabella, Offioly,
Рая е с варицела.
Стиснете ни по един палец да мине по-леко.
Мартеа, стиснати палчета и от нас. Дано отмине бързо и без усложнения! Praynig
За пишлето: t_tabakova и главичката на нашето от време на време има синкав цвят, но това "не би следвало да ме притеснява" по думите на мъжа ми и педиатъра. Peace
Pepsilight, това със забелването откровено ме стресна  #Shocked Дано пропуснем този ужас...На този етап, по време на баня придърпвам кожичката старателно и до годинката, ако няма ефект, ще се консултирам с хирург. Thinking
На всички болни бебчета - бързо оздравяване!  Hug
Сега съм в чуденка кое столче за хранене да избера - това, това или това. Общо взето имат еднакви параметри...  Ще бъда благодарна, ако споделите мнение по мойта чуденка Simple Smile
За столче за хранене: Преди дни подариха на Светли MAG ENGLAND. Оказа се супер удобен за бебчо и много компактен. Допадна ми и го препоръчвам, въпреки, че се бях засилила към нещо такова: KidsKit Peace
Проходилка, на този етап, не смятам да ползваме.
За гърне: в нашия случай е рано да мисля, но ми се иска да ползваме от самото начало нещо такова , когато му дойде времето OK baby. Thinking
Този биберон за плодове BebePHARM е страхотен. Много ни е полезен  Peace
Скоро попълвах Дневника на Светли, който започнах да водя в началото на бременността ми /всичко е документирано  Laughing в Word-овски вариант, с прикачен снимков маТрял/. Като навърши годинка - принтя цветно, подвързвам с твърди корици и хоп - албумче и дневник в едно. Колко бързо минава времето...стана ми толкова мило, като си препрочитах написаното - първото ритниче в корема на мама, първи мигове от раждането ... Дано и на Светли му бъде интересно един ден. Вие водите ли Дневник на бебчовците?

# 207
  • Варна
Дневник и аз водя. Водех и през бременността и ми става много мило като препрочитам.  Heart Eyes Имам и "Кутия за спомени от детството" - там му събирам разни неща. Мисля и "Годишни писма" да пиша...Надявам се да му е интересно след време, макар че момчетата не си падат много по това. Майка е водила и за мен и за брат ми - и двамата си ги пазим и им се радваме. Скоро пак препрочитахме.  Heart Eyes

# 208
  • Варна
JJ,това май ще е и нашата проходилка, дано да му хареса на Теди.
_BLUE BIRD_, имай впредвид, че спестих подробностите, а ако бях гледала не знам дали щях да намеря думи да го опиша. Дано на никой да не се налага да минава през това, а и поради каквато и да е причина да трябва да държи детенцето си, а то да се къса от рев.  Praynig
Дневник бях започнала да водя, записвам си и някои неща на един тефтер и ако се организирам някой ден може и да продължа със записките.

# 209
Вижте какво ми пратиха днес: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3519651 аз нещо не съм съгласно с тази информация , но е интересно.
Shocked Whistling

Лулу, слагам всичко заедно и варя 15-20мин макс. магданоза добавям накрая. зехтина като изключа.
Пепси, сигурно е същото шише, в Рошко и аз го видях Wink
мисля, че няма смисъл и по-добре с чаша с мек накрайник да опиташ първо...
и да, ужасно е да държиш детето си, докато друг му причинява болка, пък било и то за негово добро spoko преживявала съм го и аз и също не го пожелавам никому! Sick
Мама Мони, от пазара купувам от един дядо. бях взимала и от кварталното пазарче... нарязла съм го на парчета във фризера - суров
в Пикадили също има понякога, но там свеж не съм виждала... сега му е сезона - късна есен, ранна зима.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 02:03 от sophiepp

Общи условия

Активация на акаунт