Ягодка и Саса - нова година, нова тема

• 54 778
  • 767
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Най-удобната схема ще е пратките пак да пристигат в пощ. клон и там да си плащаме митото  Rolling Eyes

# 16
Продължавам да пазарувам от Ягодка.

# 17
  • София
Включвам се с един въпрос за връщането на ДДС. Преди малко им изпратих бележката от митницата като pdf през формата, но след това ми изписа, че за да довърша искането трябва да изпратя копие от бележката им по мейла или в офиса им. При вас имаше ли такова искане? Аз направих пак pdf на страницата и заедно с бележката от митницата ги изпратих на Жени...

# 18
Нормално ли е още да нямам никаква информация за пратка от 22.12???

# 19
Ми мисля,че да.Все пак имаше доста почивни дни.
Моята от 13.12.,дойде на 04.01.

# 20
  • Има много детски смях.

Никаква информация, в смисъл, че не е шипната поръчката ли? Ако имаш това предвид, не е нормално. Аз преди няколко дена нправих поръчка, вече си пътува към мен.

Да, дано се сетят да пращат пратките в пощите и там да се плаща митото. Мен това ходене до митница ме спира да пазарувам, както преди. Последната ми поръчка  (от тази година) е на стойност 12 $, не ми се занимава с митници и това е!

# 21

Никаква информация, в смисъл, че не е шипната поръчката ли? Ако имаш това предвид, не е нормално. Аз преди няколко дена нправих поръчка, вече си пътува към мен.

Да, дано се сетят да пращат пратките в пощите и там да се плаща митото. Мен това ходене до митница ме спира да пазарувам, както преди. Последната ми поръчка  (от тази година) е на стойност 12 $, не ми се занимава с митници и това е!

Пише, че от Хонг Конг е излязла на 22.12, но няма информация в руски и български пощи  newsm78

За 12 $ не се начислява ДДС. Само за поръчки на стойност над 30 лева.

# 22
  • Има много детски смях.
На мен отдавна не ми "отчита" преминаването през руските пощи. Peace
Знам, че не се начислява ДДС, затова пуснах конкретно този продукт, въпреки че досега никога не съм поръчвала само по 1 нещо, винаги по 3, заради допълнителната отстъпка.  Laughing

# 23
  • София

Това, че не се начислява ДДС за пратки до 30 лв. не означава, че пристигат в пощата. От митницата ми обясниха, че всички пратки, идващи извън ЕС трябва да при тях, като за тези под 30 лв. не се дължи ДДС и се освобождават срещу 1.50 лв., а останалите - ДДС+3.50 лв. Друг е въпросът, че още не са се организирали да го спазват и е въпрос на късмет къде ще си получи човек пратката, независимо от стойността й.  Peace

# 24
А аз чакам моята поръчка от 07.12.10г ........Sad

# 25
Аз ще продължа да си пазарувам.Получих си всички пратки преди Нова година, възстановиха ми ДДС-то без проблеми.А дали ще ходя до митницата или до пощата няма голяма разлика.Поне във Варна не ми се е случвало някакво размотаане на митница

# 26
  • Има много детски смях.

Това, че не се начислява ДДС за пратки до 30 лв. не означава, че пристигат в пощата. От митницата ми обясниха, че всички пратки, идващи извън ЕС трябва да при тях, като за тези под 30 лв. не се дължи ДДС и се освобождават срещу 1.50 лв., а останалите - ДДС+3.50 лв. Друг е въпросът, че още не са се организирали да го спазват и е въпрос на късмет къде ще си получи човек пратката, независимо от стойността й.  Peace

Абе аз си имам едно на ум да не иде на митница само заради лилавата си панделка...

Въпреки че аз доста често поръчвам неща извън ЕС ( щатите предимно), на стойност под 30 кинта и досега винаги съм си ги взимала от пощата. Ето дори вчера ми дойде едно известие за такава пратка, но още не съм си я взела.

# 27
Моля, да ми кажете каква точно е процедурата за възстановяване на ДДС-то от Ягодка?

# 28
http://www.strawberrynet.com/vat_refund.aspx Попълваш тази форма и им я изпращаш.Аз обикновено снимам бележката от митница и си я качвам като jpeg формат.

# 29
Супер, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт