РОДЕНИ 2005

• 45 824
  • 452
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Момичета, по принцип четенето трябва да се учи в първи клас Simple Smile В предучилищната се учат елементи на буквите, не се учи да се чете, а и не трябва. Смятането също се учи в първи клас. Цяла година ще се учат на това Simple Smile
Знам, че го знаете, ама аз да ви го припомня. И майките на деца, които не четат и не смятат да не се шашкат, нормално си е.

# 181
точно така е  Peace
няма нужда децата да правят едно и също на 5 г., на 6 г. и на 7 г. - става им скучно и не искат да ходят на училище; с голямата ми дъщеря бях свръх-амбициозна и после поправях проблеми; малката съм я оставила на каквото я научит в дг, дочуе нещо случайно или й покаже кака й - вече познава цифрите и повечето букви, пише някои от тях и прочита дума от 2-3 букви

# 182
  • Габрово
Разбира се, че няма място за тревога. Всяко дете е различно и го влекат различни неща.
Синът ми чете гладко, срича само на някои дълги и сложни думи. Само че, никой не го е натискал или се е занимавал с него. Рано научи да произнася и да познава буквите, после сам започна да свързва буквите в срички и да чете разни табели и надписи по улиците. Не сме го насърчавали, даже се притеснявам малко да не му е скучно по нататък. Но четенето е вече факт, не мога да го спра Mr. Green. Смятането и дейностите с ръце /рязане, лепене, сгъване/ са му по-трудни. Това е положението.
Като дете и тийн, много мразех да ме сравняват с другите деца, сега избягвам да правя това с детето си.

# 183
  • София
Момичета, по принцип четенето трябва да се учи в първи клас Simple Smile В предучилищната се учат елементи на буквите, не се учи да се чете, а и не трябва. Смятането също се учи в първи клас. Цяла година ще се учат на това Simple Smile
Знам, че го знаете, ама аз да ви го припомня. И майките на деца, които не четат и не смятат да не се шашкат, нормално си е.

Добре,че ти си го казала.Аз снощи мислех да го напиша...Ако в предучилищната децата научат всичко,какво ще правят в първи клас?
Казвам го от позицията не на педагог,а на родител с по-голямо дете.Да не говорим,че понякога у децата настъпват големи промени.Поне при моя син беше така и на 6 години премина от едната към другата крайност.След това неусетно се изнизаха годините до 7 клас...

# 184
  • София
Съгласна съм със Зла вещица, но си зависи и от детето.
Емма сама се научи да чете и да смята, но отрано имаше желание затова. От 4-годишна може и да пише. Знае азбуката, макар че само два пъти съм й я казвала, брои до хиляда (може да брои и на десетици и стотици, пак рано се научи).
Аз пък се чудя какво ще прави в първи клас  Laughing и дали няма да й е скучно.
За сметка на това не иска да ходи на плуване, а почти може да плува. Не иска и на ски, въобще спортът не я влече. С танците, обаче, е друго - може да танцува с часове и се справя много добре, много е пластична.
Ходи на латино танци в градината и на английски.

# 185
  • Разпиляна във въображението
Аз не се шашкам Wink Иначе на Вики й е интересно - показва цифрите, които знае навсякъде. Снощи например броихме касите в Била. Буквите, които знае също, но това си е нейното желание. Ще видим следващата година.

# 186
после сам започна да свързва буквите в срички

И Дариа така се е научила и от месец чете.
Мен лично ме изуми подобно умение, аз не съм ранно четящо дете.
Изпитвах я на различни думи - прочита ги , не много дълги , де.  Simple Smile
Това, разбира се, няма нищо общо с четенето на един ученик
( вникване в смисъла на прочетеното, асоциации и т.н)

Другото занимание на дневен ред, е  да пише думи.
 Понякога иска да й казвам как се пише буква по буква дадената дума,
друг път сама успява почти без грешка да напише някоя.
Писането става на бял хвърчащ лист, с печатни букви. Simple Smile
Сама пожела и съм и писала и ръкописните, някой от тях ги е запомнила.
Името си например, го пише с главни ръкописни.
Имаше момент на смут в началото - бях забравила
как се пишат  някои букви.  Embarassed
Моят почерк е предимно с печатни.

Никакви свръх амбиции не ме гонят. Притеснявам се дори ,
дали сега с това любопитство няма да си създаде грешна представа за нещата.

# 187
Здравейте,искам и аз да се присъединя към вас,имам момченце Давид роден на 30.07,той е в трета група  и е по новия закон за предучилищна...голям тормоз,все едно са първи клас... отделно,че имаме проблем,на говори и са го отписали тотално...дори тетрадка не му дават Sad, но такава си ни е системата,трудно е да я пребориш....Хубава вечер ,мами

# 188
  • София
Момичета, утре сме на психолог. Някой ходил ли е?
Миналата седмица имахме ужасен нервен изблик преди да отиде на детска. Отново. Като я заведох на детска казах на учителката какво е правила и как ни е наричала. Учителката я гушна и след това я е попитала защо така се е държала, а тя и отговорила, че никой не може да разбере какво и става в главичката и я е страх от това, което се случва в тези моменти. Имах среща тази седмица с учителките и за да получа съвет и двете бяха категорични, че трябва да посетим психолог. Преди два месеца една от учителките напусна работа и дойде нова учителка. Дара със старата учителка няма никакви проблеми, но новата я прави на луда калинка. Онзи ден ми се похвали, че не е слушала и е накарала учителката да я гони из стаята. Бая са се погонили. Питам я дали обича новата учителка, дали я харесва. Много я обича, учителката я гушка и винаги и позволява да седи до нея, но не знае защо не я слуша. Напусналата учителка ми се обади и ме поли да се видим. Страхотен педагог и Човек. Каза ми, че Дара е изключително умна и винаги е искала да си говорят като големи. Имаха в групата едно момченце, което все още не може да говори и понякога изпадал в истерични кризи /не знам дали така мога да го нарека - започвал да крещи и да се удря/. Всеки път когато момченцето започвало да се държи така Дара тичала при него и му говорела на ухо. Детето след секунди се успокоявало и сядали да си играят. И тя е на мнение, че трябва да направим среща с психолог.
Днес я накарах да ми нарисува как се чувства, когато е много ядосана. Тя ме накара да и нарисувам мозък /"Само ми го очертай, мамо, аз ще рисувам вътре!/. Взе черното и си нарисува лицето с намръщена уста, сълзи и го оцвети в червено. След това ни нарисува щастливи цялото семейство усмихнати и отново разплакани /този път от щастие/. Нарисува си пързалка и люлка и каза, че когато била ядосана си виждала лицето ядосано и си представяла как всички сме много щастливи.
Утре ще видим какво ще каже психолога. Само с баща и ще ходим първо, а после ще се уговорим кога да заведем и Дара. Тази вечер няма да се спи. Ако някой е имал консултация с психолог да сподели как протичат!
Лека вечер и до утре   bouquet  

# 189
  • Разпиляна във въображението
 Yvette_N, здравей. Наистина ли оставят детето, само защото не говори Shocked

Джуджанка, стискам палци, психологът да ви успокои и да ви даде съвет как да постъпите в такава ситуация.

# 190
  • София
Съгласна съм с това  Peace. Всяко дете има различна насоченост.

Rady, много е хубавка Мила (пу-пу)  Heart Eyes.

джуджанка, късмет и ще чакаме отзиви  Hug.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 01:15 от Dori

# 191
Miriel,те не му дават ножица дори,наричат го малоумен,смятаха,че е аутист и тн.Голям ужас е за нас и постоянна борба с учителите!По повод това искам да кажа на джуджанка ,че ние минахме през всякакви изследвания и психолози!Слава Богу е по-малкият дявол при нас...от всякакви мнения и доктори,всъщност ни обърнаха най-много внимание,а и там са специалисти, в Александровса/психиатричен център Свети Никола,Др Аврамова/,за съжаление дакато стигнем дотам,доста време ни отне...аз съм от стара загора.Не се притеснявай,просто намерете истински специалист,за да не ви тревожат допълнително,може нещо да го е стреснало детенце!Усех

# 192
  • София
Ади също си преживява някакви нейни си неща (напр. не си харесва шапката и решава, че всички ще й се смеят заради нея). Ония ден луда ме направи, докато стигнем на контролен преглед (бяхме с гнойна ангина) и после в медицинския център - то не беше рев, пищене, тръшкане! От вчера пак съм с най-доброто дете на света!  Laughing Явно са ни в някакъв такъв период децата заради възрастта (макар че според учебниците трябваше да е след 1 година)...

От пон. вече сме на градина, но днес бях да й платя ски-училището, че е крайният срок. Хич и не сме подранили с пускането на предучилищната тема за набор '05, че трябваше и заявление да попълня, че ще посещава предучилищна в градината.

# 193
Miriel,те не му дават ножица дори,наричат го малоумен,смятаха,че е аутист и тн.Голям ужас е за нас и постоянна борба с учителите!По повод това искам да кажа на джуджанка ,че ние минахме през всякакви изследвания и психолози!Слава Богу е по-малкият дявол при нас...от всякакви мнения и доктори,всъщност ни обърнаха най-много внимание,а и там са специалисти, в Александровса/психиатричен център Свети Никола,Др Аврамова/,за съжаление дакато стигнем дотам,доста време ни отне...аз съм от стара загора.Не се притеснявай,просто намерете истински специалист,за да не ви тревожат допълнително,може нещо да го е стреснало детенце!Усех
Здравей
И аз съм от Ст. Загора ( от скоро  Wink ). В градината на моите деца имат дете с Даун, и още поне 2 за които аз знам с проблени в общуването и не съм видяла такова отношение, всииички заедно се занимават,имат и ресурсен учител, Ако искаш пиши на ЛС ще ти кажа каквото знам!

# 194
  • Габрово
Yvette_N, не може в Ст. Загора да няма градини, където да ходи и ресурсен учител /mmagyca, вече е написала, че има  Peace/. Може би трябва да го преместите. В групата на сина ми има детенце с аутизъм и друго със синдром на хиперактивност, с тях работи ресурсен учител, а госпожите ги третират като съвсем нормални деца, но със специфични нужди/както е редно/ и не ги изолират.
Дано намерите решение.

Джуджанка, успех с психолога.

Флайбъл и Мишо е така с писането /обаче пише предимно имена на държави Crazy/, само че, не иска и да чуе за ръкописни букви. И по-добре, че и моят почерк е предимно с печатни /на баща му съвсем/ и ще ни озори  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт