. Сега ги кърмя в 21.00, заспиват си след 10 мин. и следващото ни хранене е към 6.00ч. Някой път се събуждат и по-рано, но си стоят кротко в леглата, играят си или "говорят" нещо си.
. А за положението на главичката, може просто така да му е по-удобно - и едното мое бебе спи само на лява страна. Как ли не го въртя и подпирам, но не - той пак си се намества на ляво.
.

Резултат - бебо налапа чая и няма пускане! Махам шишето от устата - надава рев!
Какво да правя, останах си така мръзнеща до леглото, а той цока ли цока пустия чай!
И после да дойде пак някой да ми каже, че ако се събудело детето през нощта да съм му давала чай...
Е то вярно, че си беше по-скоро рано сутринта, ама аз сънена и откъде да се сетя какво може да стане... И така, изпи бебо една доза чай, като за АМ и се укроти. Аз пък взех, че се самоуспокоих, че чая не е мляко и не може да го нахрани, съответно ще се/ме събуди след час-два и ще си почнем с първото хранене, както си му е реда. Какво ти, добре сме си поспали! Като отворих очи и видях, че е 10:30 !!!
свят ми се изви...
И това да е първото хранене за деня, мамма мия! А мислех да му давам плодово сутрин между храненията - абсурд, то си стана обяд, а пък обяда ни се падна към 4 - пълна лудница!
И днес лъвчо очевидно добре схванал номера с вкусното чайче ме събуди в 5, като вече, правейки разлика между биба и чай не желае бибата и реве и си иска своето!
Хвръкнах да правя млякото
Бързам, тичам с шишето, че детето гладно, а той ми се хили насреща и ми гледа сеира!
Баща му и той скочи, преобул го, аз бързо бутам шишето в устата, а нашия очевидно неприятно изненадан, че е мляко, а не чай пи малко без желание сякаш, после почна да се лигави с биберона и да се разсейва. Ядосах се и замалко да му дръпна шишето, ама не, викам си нека изпие всичкото, че поне да спи после и ние да си поспиме още малко...
, че да може някакси да стигне петото и последно хранене към 20:30, че не ми се става утре пак в 5... 

Пустите му лъвове, отсега ни командерят и това си е!

Резултат - бебо налапа чая и няма пускане! Махам шишето от устата - надава рев!
Какво да правя, останах си така мръзнеща до леглото, а той цока ли цока пустия чай!
И после да дойде пак някой да ми каже, че ако се събудело детето през нощта да съм му давала чай...
Е то вярно, че си беше по-скоро рано сутринта, ама аз сънена и откъде да се сетя какво може да стане... И така, изпи бебо една доза чай, като за АМ и се укроти. Аз пък взех, че се самоуспокоих, че чая не е мляко и не може да го нахрани, съответно ще се/ме събуди след час-два и ще си почнем с първото хранене, както си му е реда. Какво ти, добре сме си поспали! Като отворих очи и видях, че е 10:30 !!!
свят ми се изви...
И това да е първото хранене за деня, мамма мия! А мислех да му давам плодово сутрин между храненията - абсурд, то си стана обяд, а пък обяда ни се падна към 4 - пълна лудница!
И днес лъвчо очевидно добре схванал номера с вкусното чайче ме събуди в 5, като вече, правейки разлика между биба и чай не желае бибата и реве и си иска своето!
Хвръкнах да правя млякото
Бързам, тичам с шишето, че детето гладно, а той ми се хили насреща и ми гледа сеира!
Баща му и той скочи, преобул го, аз бързо бутам шишето в устата, а нашия очевидно неприятно изненадан, че е мляко, а не чай пи малко без желание сякаш, после почна да се лигави с биберона и да се разсейва. Ядосах се и замалко да му дръпна шишето, ама не, викам си нека изпие всичкото, че поне да спи после и ние да си поспиме още малко...
, че да може някакси да стигне петото и последно хранене към 20:30, че не ми се става утре пак в 5... 

Пустите му лъвове, отсега ни командерят и това си е!

давала съм бананова на Хумана, като хапне малко от нея и колко слюнка да е останала по лъжичката, но е достатъчно, става на водица, а като я направя си е гъстичка.
сън 
има захар в чая на Хип и не знам дали това го прави толкова примамлив за бебко, но виждам как ще минем скоро само на вода 

След около 2 седмици ще започнем зеленчуковото пюре с цел заместване на обедното хранене. Пак по препоръка на док. - започваме с картоф смесен с кърма и после кърмя. Постепенно увеличавам количеството пюре (но само картоф) докато стигне 125 - 150 гр. и без кърмене след това, като това трябва да стане за 10на дни. Обаче аз се сетих за следния проблем - беба заспива следобедния си сън след като се е насукала - ами като спре да суче на обяд как ще го приспя това дете
?!?