Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 100
  • 711
  •   1
Отговори
# 210
  • Карлово
Това, което аз искам да питам е относно кърменето:
Как е по-добре при едно кърмене, да се сменят гърдите или само от едната да суче?
Валари, няма правило от една или от две гърди ще суче бебето. Всяка двойка майка-бебе намира правилното решение за себе си. Когато има съмнения за недостиг на кърма се предлагат и двете, преди да се посегне към добавката.
Микки понеже на курса ни казаха някой правила а постигна ти за мен не е много разбираем би ли уточнила.
На курса ни казаха че е добре детето да яде переодично първо от едната гърда и следващото кърмене от другата, по причина че "задното мляко" това което идва по към края на кърменето е по хранително, а предното с повече съдържание на вода и то е най вече за течност, а не за кърма.
На курса всъщност ни казаха така, предлагате едната гърда и когато усетите че бебето я изпразнило а не се е наяло (има си признаци) предлагате и другата, но ако бебо се е нахранило и пуснало гърдата, не му предлагате другата, а следващо кърмене започвате от тази от която не сте давали.
Помня че приятелките ми което кърмеха все си писаха на  листче в колко е яло и от коя гърда, в началото особено.

Това ще го следя и аз защото ми стана интересно Thinking

# 211
  • гр.София
 Simple Smile

ето от мен едно сайтче, за пазаруване он-лайн, нямаше го на първа страница, затова си позволявам да го пусна тук  Simple Smile

http://www.uniquebg.com/

# 212
Лъки, много полезна информация за праховете, благодаря  Hug. Но въпросът сега е "Ами сега"  Rolling Eyes Аз и без това пера с Ариел, да продължа да го правя и за детето ли ?

# 213
Новини от последния час http://dnes.dir.bg/news/sliven-bebe-7737166?nt=4
Г-жа Стихийно бедствие, благодаря за клипчетата за масаж Hug

# 214
  • Пловдив
Погледни тази статия относно праховете за пране, въобще в целия сайт, а и книгата на Василена има много полезни съвети!
П.П. Сега ми попадна една статия и за Тео Бебе, да не го замениш с него  ooooh!
Лъки, от тези статии излиза, че само Бамбино мио е подходящ за бебета, така ли  newsm78

Момичета, благодаря за успокоението! ooooh! Значи просто си качвам повече и това е.  261uu В някаква таблица гледах за килограмите и излезе, че аз до края трябва да кача между 16 и 19 кг. #Crazy Множко ми се вижда, при положение, че лекарите препоръчват 13 някъде. Това на база ръст и тегло преди бременността .
ena4, излиза ти, че трябва да качиш толкова просто защото си много слабичка. Перфектно изглеждаш, даже благородно ти завиждам  Hug не ги мисли тия килограми  Peace

# 215
"Родилката е в добро състояние. Не е имала никакви проблеми  по време на бременността, просто ражда големи деца", каза още лекарят.  newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62
особено са ми интересни случките описани в последния абзац!  newsm78

# 216
Ох, погледнах си изследванията на кръвта и половината ми показатели са извън норма  ooooh! Как е при вас?
Лъки, много полезна информация за праховете, благодаря  Hug. Но въпросът сега е "Ами сега"  Rolling Eyes Аз и без това пера с Ариел, да продължа да го правя и за детето ли ?
gin_s, аз специално предпочитам да пера и нашите дрехи с безвредни препарати, а не и на бебето с прах за "големи". Всеки сам си прави своя избор в зависимост от това на какво държиш. Има хора, които държат да има добър аромат и друго не ги интересува, така че ти прецени.
Лъки, от тези статии излиза, че само Бамбино мио е подходящ за бебета, така ли  newsm78
Commelina, аз специално ползвам Fairy. Попаднала съм и на този прах, който мисля, че е подходящ за бебета.

# 217
Аз ще раждам при този доктор който е изкарал това голямо бебенце,много е добър.

# 218
  • София
Здравейте, мамчета!

Честито и наздраве на Данчовците и Иванчовците Simple Smile Със здраве да си носите имената!

Имам въпрос относно цитатите във форума. Ако искам да сложа такъв ми отваря само страницата от която е конкретният цитат. Ако искам да вмъкна и такъв от предишни страници не знам и не виждам как. Понеже вие го правите, моля споделете как. Не мога да запомня всичко, което искам да напиша, а така се подсещам не само за темите, но и за човека, който е задал въпрос или писал коментар.
  На въпросите от втория "лексикон не мога да отговоря, т.к. не съм захранвала бебче все още Simple Smile
Но искам да попитам - термометрите залъгалки как ги стерилизирате? Няма ли да се повредят?

Доколкото разбирам срещата на софийските мами се отлага, но за кога? Видях 2 дати -22-ри или -15ти?

Относно кърменето, пак въпрос - така сме тези които само четат и нямат и 1 ден практика Simple Smile - и така, ако даваме от 1-та гърда и не стигне кърмата, даваме и от втората, ако обаче стигне и втората си остане пълна, изцеждаме ли я за да я дадем във шише, т.к. знам, че ако не се изцеди има опасност от усложнения? Бебето успява ли да изпие толкова, че да няма нужда от изцеждане?

На скъпата ми Жени, искам да кажа, че се радвам за хубавите новини!!!

За покупките мога само да предполагам какво няма да ми е необходимо, но като гледам коментарите ви може би съм се ориентирала правилно. Активната гимнастика я низвергнахте Simple Smile Но и аз не бих купила такава!

За прах и козметика бях писала, но пак да кажа, СЕБАМЕД и САНО. Ако бебо ги одобри Simple Smile Иначе бих пробвала и Клоран и мустела, но в никакъв случай не бих пренебрегнала БОЧКО. Асортиментът им се е обогатил. Преди имаше само кремче. Идеята да се пробва с мостри е много добра! Както и за еднократните пелени, мисля да купя по 2-3 бройки от всеки вид и да преценим!

За раждането съм се оставила в ръцете на лекарите и на Бог! Ако родя нормално ще празнувам! Ако нещо се обърка искам бебчо да е добре, и аз разбира се ... За сега е обърнат правилно! Не познавам конкретен лекар и дали ще го избера или ще попадна на него като тръгне раждането е все едно ... Все ще е непознат ...Лекарят, който ме следи за МОЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ не изражда, иначе не бих се замислила за миг дори...
Не съм се страхувала от раждането, но като гледах кадрите в предаването на Гала ме стегна под лъжичката ...
За килограмите - от началото на бременността съм качила 8 кг. Не винаги ям много, понякога хапвам повечко, зависи от графика за деня и настроението. Гледам да се движа ...
 Бих искала да кажа на всяка от вас колко много ценя информацията и дискусиите, но докато не се науча да работя с цитатите ще карам на спомени от прочетеното Simple Smile

# 219
Ох, погледнах си изследванията на кръвта и половината ми показатели са извън норма  ooooh! Как е при вас?
Koe точно ти е извън норма? Референтните стойности по принцип са за небременни, при нас е малко по-различно. Аз си пускам ПКК и разни други неща всеки месец и май от 6-ти месец в ПКК-то имам разни отклонения, но според личния доктор и гинеколожката са добре.

Аз ще раждам при този доктор който е изкарал това голямо бебенце,много е добър.
Точно си помислих докато гледах репортажа, че някой от форума спомена, че ще ражда при този доктор  Grinning

# 220
Благодаря момичета за пожеланията  Hug

Почерпете се за мое здраве и здравето на бебчо разбира се:

Аз да се похваля, че днес направих няколко покупки. Взех едно шише на Томи Типи, едно поръчка на Медела Калма и един комбиниран шампоан за коса и тяло на Бюбхен.
Залъгалки взех 2 броя на Нук, въпреки че не възнамерявам да ползвам,но все пак. Нека да има.

# 221
Момичета, скоро току виж ни отпадне чуденето с какъв прах да перем  Mr. Green Вижте на какво попаднах  Simple Smile
Koe точно ти е извън норма? Референтните стойности по принцип са за небременни, при нас е малко по-различно. Аз си пускам ПКК и разни други неща всеки месец и май от 6-ти месец в ПКК-то имам разни отклонения, но според личния доктор и гинеколожката са добре.
Мур, и моя гинеколог досега все ми казва, че са добри, но не съм се заглеждала подробно в стойностите. Просто днес си ги проверих онлайн, да не ходя в петък вечер при него и затова се зачудих нормално ли е...
Хемоглобин    113 при референтни граници за Жени (120- 160)
Еритроцити    3.73 Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити    12.1 G/l    4.0 - 10.0
Хематокрит    0.326 Ж(0.36 - 0.47)
СУЕ    18 Ж (0 - 12)
Anduli, за стерилизиране на залъгалките термометри аз ползвам сребърна вода  Peace
П.П. Anduli, аз докато чета из форума като попадна на нещо, на което ще отговарям цъкам с десен бутон на мишката върху бутона цитат и му давам Open in new tab. Така ти се отварят в съседни табове всички цитати, които те интересуват. После изтривам част от цитата и оставям само частта, на която искам да отговоря и я копирам в прозореца, в който си пиша отговора /натиснала съм стандартно долу на страницата на края на форума "Отговори". За да ти остане във вид на цитат е важно да не триеш първия и последния ред в скобите [/quote]. Иначе вътрешни цитати в цитата може да си триеш спокойно...дано съм била ясна, ако имаш въпроси пиши ми на ЛС
П.П.П. Момичета сега видях, че има намаление на бебешки стоки до 70% в редута до неделя, има някои изгодни дрешки, уредите и столчетата са с доста надути цени, но все пак чакаме голямото намаление от 12.01  Peace

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 23:34 от Лъки

# 222
Anduli Върху всеки постинг има "цитат", използваш този инструмент когато искаш да вмъкнеш в твоя отговор този конкретен цитат.
Има и още един начин, цъкни на снимката да ти се отвори в  по голям формат.

Цитат
Относно кърменето, пак въпрос - така сме тези които само четат и нямат и 1 ден практика  - и така, ако даваме от 1-та гърда и не стигне кърмата, даваме и от втората, ако обаче стигне и втората си остане пълна, изцеждаме ли я за да я дадем във шише, т.к. знам, че ако не се изцеди има опасност от усложнения? Бебето успява ли да изпие толкова, че да няма нужда от изцеждане?
Ще ти пиша това което ми отговориха на курса на същия въпрос.
В началото има много малко кърма така че няма да стане проблем, а после ти като ги редуваш нали винаги едната по пълна а другата е по празна, така че всеки път започваш с по пълната.
Ще ти дам пример ако си кърмила да кажем в 12.00 от дясната гърда, сегае 14 и бебето пак иска да яде тя дясната нали още няма да е набрала чак толкова та да има нужда да я изцеждаш, затова започваш с лявата, следващия път като му дойде време да се храни дясната ще е готова за кърмене а лявата няма да е събрала толкова че да ти създава проблеми.
Но все пак нека да изчакаме консултанта какво ще отговори. 
Валари smile3501

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 21:59 от г-жа Стихийно бедствие

# 223
Лъки, ето моите:
H - над нормата, L - под нормата

ПКК
     левкоцити    H  11.7   (4,4 - 11,3)   
     еритроцити  L  3.76   (3,90 - 5,90)   
     хемоглобин   L  119    (120 - 160)   
     хематокрит       37.3   (35 - 47)   
     ср. обем на еритроцитите  H  99.3   (78 - 96)   
     ср. Hgb. съдърж. в еритр.        339    (330 - 360)   
     ср. Hgb. конц. в ер.                  31.6   (28 - 33)   
     тромбоцити                              284    (130 - 360)   

СУЕ   3   (2 - 15)

Глюкоза         4.42   (2.8 - 6.1)

Общ белтък   63.9   (60 - 84)

Албумин         37.1    (35 - 55)

Хематокрита последните 2 месеца ми е все по-нисък. СУЕ ми беше 15 преди месец, сега е ОК. Питала съм за всяко по отделно и са ми казвали, че е нормално за бременна. Левкоцитите са ми така завишени още от началото на бременността и заради тях дори пусках ПКК през две седмици от начало. При някои бременни имало таква реакция, без това да е проблем, щом не се повишава повече. След раждането ще се нормализират.

# 224
  • Варна
Здравейте коремчета,
Обръщам се конкретно към варненските мами ... Малко е късничко, но да питам ще ходите ли утре в 10 в Майчин дом на лекцията за кърменето. Аз лично мисля да отида. Ще се радвам да се видим там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт