Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 087
  • 711
  •   1
Отговори
# 450
Софийски мами, да вземем да се преброим за срещата, че събота наближава newsm78
Който има желание и възможност, да свирка
  Grinning

# 451
Софийски мами, да вземем да се преброим за срещата, че събота наближава newsm78
Който има желание и възможност, да свирка
  Grinning

newsm10

# 452
Мама Веси, дано си добре след падането и се пази. Hug
За къпането-аз също дълго време къпех на чешмата, защото пъпчето ни падна много късно-чак на 20-я ден и казаха да не го палцикам във ваничка. Във водата в коритцето по-късно препоръчаха от родилния дом да слагам по една капачка шампоанче, а не директно да трия телцето.След като поотрасна бебо спрях да му мия косата всяка вечер. Но телцето си го миех винаги с шампоан 2 в 1.

# 453
                                                   Добър вечер, мами!
 Като си говорим за срещи, има ли някоя мама, която утре да ходи на лекцията в ЦУМ? Аз съм се записала, и най- вероятно ще отида. Може да се видим с някоя от вас.
 На всички болнички- бързо оздравяване и възстановяване!
 Anduli, бързо оздравяване Hug и ГОЛЯМО благодаря за упражненията newsm10
Лека и спокойна вечер на всички

# 454
Добър вечер, мами!
 Като си говорим за срещи, има ли някоя мама, която утре да ходи на лекцията в ЦУМ? Аз съм се записала, и най- вероятно ще отида. Може да се видим с някоя от вас.
Аз ще съм там, с милото и негов колега с жена му.

# 455
А да питам тези, които са ходили - колко време продължава, тъй като после съм на изпит  Laughing

# 456
Благодаря момичета  Hug И аз се надявам че скоро ще спра да се движа като баба  Crazy

И аз съм за СРЕЩАТА

bsisi Що за лекар е този дето само те плаши, и то след като всички резултати са ти ОК. Как така ще получиш прееклампсия след като нямаш никакви индикации за това. Офффф тези лекари защо само ни стресират и без това се притесняваме за какви ли не неща.  #Crazy  #2gunfire

maiski3 оправяй се бързо  Hug

noive ти беше в правителствена нали?  Hug

ena4 а защо си му мила главичката със шампоан всяка вечер  newsm78

# 457
mama_vessy да там съм, и днес беше лудница на консултацията,явно нашата докторка е била в отпуска и бяхме мн мами днес.

# 458
И аз се надявам че скоро ще спра да се движа като баба  Crazy
Значи, по походката ще се познаем  Crazy Аз от два дни се опитвам да се шегувам, че се движа като пингвин, въпреки че хич не ми е смешно. Така жестоко ме боли от лявата страна отзад , че ми идва да вия  Embarassed Нито лежане, нито движение помага.
До тук, трима за среща в събота  lalalala

# 459
здравейте мамчета!!всеки ден ви чета,но не пиша ,защото по повечето въпроси се чувствам некомпетентна Rolling Eyes
mama_vessy за арниката аз съм решила да я пия и не мисля никой да питам.запознах се по- подробно от форума с д-р Михайлов на деня е прекрасен.той все пак е лекар и щом я препоръчва си мисля че няма да има проблем.нямам търпение да вляза в 9-тия Praynigи почвам да я пия пък да видим дали ще има този поразителен ефект6 който описват Peace

# 460
 noive Аз я видях миналата седмица така че надали е била в отпуска , но знам ли.  newsm78  Но има дни в които наистина е голяма лудница, явно повечето решават в даден ден да ходят и ....... е кошмар. На мен няколко пъти ми се е случвало да стоя и да я чакам моята доки, защото е на операция или има раждане.  ooooh!

petq_alisheva да и аз там четох  Peace за нея. Просто ми беше интересно дали някой е запознат и има желание да я ползва. Аз съм се насочила към пробиотиците , изчетох много неща и съм решила да пробвам.

Цитат
Значи, по походката ще се познаем   Аз от два дни се опитвам да се шегувам, че се движа като пингвин, въпреки че хич не ми е смешно. Така жестоко ме боли от лявата страна отзад , че ми идва да вия   Нито лежане, нито движение помага.
hahaha  Joy  Joy  Joy абсолютно, а аз на мъжа ми казах като Пате, че се клатя. Лошото е че наистина нищо не помага  Crazy

# 461
мама веси, майски, андули, оправяйте се бързо  Hug
Момичета, гледам че някой от вас си мислят че ако се движат повече ще родят по-лесно...Болките ми започнаха в 11 вечерта... и родих чак в 12.10ч...Без да ви плаша имах едно доста трудно раждане...
radostani, ако ти е било първо раждане, честно казано не знам какво си очаквала. За да са наясно и другите момичета ще цитирам малко от "Книга за майката" - не се ражда като по филмите докато се движим с таксито до болницата, особено като е първо раждане "Времетраенето на родовия акт на първескини е 12-14, рядко до 18 часа, а за многораждали - 6-8 часа, понякога дори само два часа. Много бързото раждане може да е леко за майката, но не и за детето. По време на дъргите часове на преминаване на детската главичка през малкия таз черепните й кости се нагаждат, бавно се приближават една към друга, така че нищо в черепната кутия да не бъде увредено..." Това, че си имала силни болки предполагам е оставило толкова неприятни спомени у теб, но нека да не се плашим тук, достатъчно момичета са стресирани и са на ръба нормално или секцио да изберат  Peace
Относно люленето на бебето - не смятам да го уча насила нито да го люлея в люлка, нито на ръце. Когато се налага естествено, че няма да го оставя да плаче. Синът ми сме го носили на ръце 3 месеца докато имаше ужасни колики, но никога не сме го люляли заради самото люлеене, не сме позволявали и на бабите да го разнасят по цял ден  Peace До ден днешен Малчо си заспива сам - оставям го в леглото, пожелавам му лека нощ и излизам от стаята  Peace

# 462
"Книга за майката" -  "Времетраенето на родовия акт на първескини е 12-14, рядко до 18 часа, .....
И аз така четох преди няколко дни и днес като видях описаното от radostani и matza83 ми направи впечатление, че и при двете е продължило около 12 часа.

За арниката - аз мисля да пробвам и да започна да пия като вляза в 9-я месец.

# 463
До тук, трима за среща в събота  lalalala
И аз четвърта  Grinning Само не разбрах къде ? Направо в Хепи, ли ?
Момичета....само четири- СРАМОТА !!! Хайде, да се организираме, варненки пак ни сложиха в малкия джоб от към организация  bowuu
За Арника  аз също мисля да я пия. Хомеопатката ми ми каза последните четири седмици по 5 зрънца на ден. В деня на раждането по 5 на два часа. След това 3-4 дни по 5 на ден. Става дума за Арника 9 СН.
За масажа на перинеума- четох, но май ще пропусна.

# 464
  • Стара Загора
И аз реших да пробвам с арниката.Чакам 9-ти месец и я започвам.само незнам дали в деня на раждането ще ми дават да си вземам  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт