Тути, Бубето и другите след термин са наред (ЯНУАРИ) - тема 25

• 24 712
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Честит Иванчо на Саксофон  и на всички скорошни мами!  Heart Eyes

Нощни Аз тъкмо направих турска леща  Whistling
bubeto_d Абе мен моята ми каза, че плацентата дори да е млада, пак може да си е време за раждане. На теб какво ти казаха?
Ноеми Супер за процедурите! Може да си направиш снимки преди и сега дали има ефект! Mr. Green  Аз от доста време се боря с целулита но...само малко ефект...

# 46
  • Пазарджик
cherry* страхотна новина, много се радвам

Нощни много мило!!! Hug  bouquet

# 47
Нощни и мойта супа вече ври, въпреки че стана 15:00  Laughing  ох, а пък толкос сметане и броене падна за тези седмици, но в карайна сметка не е голяма работата, благодаря ти все пак за пояснението   bouquet

Елч, мила и аз съм зле с килограмите +18/19 мъкааа, а пък всички ми казват колко сам била хубажа и как нищо не сам качила...реално да си призная и аз не мога да разбера къде са тези килограми, туй като имам огромен корем, но на крака и дупе сам си същата горе долу... може би водата е в повечко.... но каквото такова, килограми се смъкват... всичко друго си заслужава на 100% Simple Smile

Lady Angel
относно стриите и аз успях да се сдобия с 3 над пъпа... по бедаррата и дупето нямам, но коремчето - "коремищетоЮ не издържа... с таз мойта обикола 115, а мойе и повече вече... иначе се скъсвам от мазане с какжи ли не мазила, олиа, пробвала съм почти всичко и не се отказвам де...   ше се надявам като се прибере корема поне да не се личат много... надявам се Simple Smile

относно изследваниата: на мен ми пуснаха пълна кръвна картина, урина, СУЕ и вагинален секрет... хемоглобина ми е паднал на 109, но не ми изпсиаха желязо, тъй като скоро ще раждам и по-трудно става кръвосъсирването... изписаха ми Биозин Мама, к/о е имуностимулатор и подпомага по-лесното усвояване на желязото.... иначе другите показатели са ми наред  Hug

# 48
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА!

от вчера имах проблем с нета и сега докато ви изчета минаха 2ч.
днес вече се наканих и си приготвих всичко за болницата, остана само да пусна още 1-2 перални с дрешки

# 49
  • В две тъмни очички
bubeto_d Абе мен моята ми каза, че плацентата дори да е млада, пак може да си е време за раждане. На теб какво ти казаха?
При мен се притесняват, че имам голяма разлика в термините по УЗД и по ПМР! По ПМР вече се водя преносила 4-5 седмица  ooooh! и не знам колко още ще ме чакат  Sad

# 50
Привет и от мен в новата темичка!  Simple Smile

Прекрасна, както винаги, Нощни   Hug страхотна си ни!

Утре ще ходя и аз на лекар, термина ми е 8-ми, но аз съм с овулация 1-2 дни след края на цикъла. Знам си точната дата на зачеване - 07.04,  и по тази логика може би вече преносвам  newsm78... Почнах леко да се шашкам... Shocked
И аз имам стрии, които ми се появиха съвсем скоро, но си имах малко и от първата бременност. В този девети месец и аз съм от тези, които грам не са качили...надявам се бебето да си получава нужното, аз по принцип трудно качвам килограми, колкото и да се тъпча   chef

# 51
  • София, Лагера
Ноеми Супер за процедурите! Може да си направиш снимки преди и сега дали има ефект! Mr. Green  Аз от доста време се боря с целулита но...само малко ефект...
Ами аз имам малко целулит, като той не се вижда, т.е. трябва да стиснеш месото, за да се покаже портокаловата кожа. Така че няма какво да снимам. На мен ми е по-скоро зора да махна коремчето, което в момента е бая мекичко и да си раздвижа лимфата  Wink

# 52
  • ул. "Мечтание"
По ПМР вече се водя преносила 4-5 седмица  ooooh! и не знам колко още ще ме чакат  Sad

Както ти писах и на личния, тия преспокойно могат да си изгорят дипломите ритуално, ще им услужа с огънче даже. Явно не им стига акъла, че щом излиза такава голяма разлика, значи не могат да те водят по ПРМ, защото е практически невъзможно да преносиш с месец, ако нещата са изчислени точно. ooooh!

# 53
  • В две тъмни очички
Е, точно това не можах да им обясня! Ама няма да се давам да ме режат. Ако държат бебка да излиза, да я карат с окситоцин. Под ножа не лягам ако не се налага по спешност!

# 54
Днес няма ли да имаме повече бебета?

За стриите - нямам и не съм имала и предишните две бременности. Рядко съм мазала, само с бадемово олио, нищо друго.

За изследванията в 36 г.с. ми направиха последните изследвания (вчера), ако са наред предполагам, че няма и да има повече.

Ноеми , щом са ти казали, че няма проблем за велоергометъра започвам да се надявам, че ще мога да се кача на ски март месец  newsm44

По повод изчисленията на Бубето, някой има ли представа кога по-често се раждат бебчетата - според УЗД или според ПРМ?!

# 55
Чери, новините за Изи са страхотни.

Еления, да утре съм на линия.
Ви ти ще идваш ли?

# 56
  • София, Лагера

Ей, Ноеми супер, не знаех, че може толкова скоро след раждане...мислех, че трябва поне месец и половина-два да минат. Аз от сега си мечтая да открадвам по някой час за фитнес - не че много обичам, ама нали трябва да поддържаме някакъв "вид на изглед"  Laughing
Може, но без натоварване на коремните мускули и без да си докарваш мускулна треска. Мисля че млечната киселина преминава в кърмата.

Vall_t, и аз имам от първото още 2 кг  Rolling Eyes

Пепита, със ските пък никакъв проблем нямаш!  Party Завиждаааам!  Twisted Evil

отивам да въртя  Flutter

# 57
  • София
Сакси, честито!!!

Чери, много се радвам за вас!

Меганче, много стресиращо звучи, но пък крайният резултат е перфектен, а това е най-важното!

За стриите - моят кошмар от 2 седмици - предишната бременност нямах, сега също и изведнъж... на корема централно, отстстрани едни гадни морави бразди - отвратително. Най-лошото е, че се множат.
За килата - не ги следя вече - над 15 са плюс 10 несвалени от предишната бременност - положението е тежко.
А снощи такива яки контракции имах и като ме обзе една паника - пих магнезий, но-шпа и си легнах. Откачам май - представих си как по нощите стягам багаж, махам косми, малката естествено се събужда и изпада в истерия и ми се отщя да раждам. Това сигурно е предродилна депресия. Има ли друга изпадаща в паника като мен (като се има предвид, че предишното ми раждане беше мн. леко)?

# 58
Да се запиша набързо, че пак не мога да ви насмогна  Hug

Сакси, Честит момък!

Тъкмо днес си мислех, че напоследък няма много бебета, кръстени Иван, Мария, Георги...

# 59
  • ул. "Мечтание"
По повод изчисленията на Бубето, някой има ли представа кога по-често се раждат бебчетата - според УЗД или според ПРМ?!

С УЗД, но с уточнението, че се направят още в началото. Тоест се хванат нещата до към 10-та - 12-та седмица, когато се развиват органите и съответно по това кое до къде е стигнало се преценява в коя седмица е жената. От там нататък нещата са в сферата на гадателството.

Единствено, ако се знае точно кога е била овулацията може да се дадат някакви по-конкретни данни за термина, като отклонението е 2-3 дни и е имало само една овулация през въпросния цикъл (възможно е да е имало две и едната да не е засечена примерно).

Също така вероятния термин на раждане (не случайно му се вика вероятен) е по-скоро статистическа величина. Тя не е срок на годност на тялото на майката, нито договор за наем.  Joy
Знам за случай при който жената по ПРМ е родила в 50-та седмица. Така че... Само бебето знае как точно стоят нещата, всички останали, включае и докторите, могат да гадаят.

Разбира се при ив-витро и други такива методи за асистирана репродукция нещата стоят по-друго яче, но не обсъждаме тях така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт