Отговори
# 600
Ох,здравейте Simple Smile

Преди малко се прибрах от работа и веднага седнах да ви чета  newsm03
Бая сте изписали за един ден  Grinning

Искам да ви благодаря за топлото посрещане,много сте мили!

А относно,инфото ми,аз си мислех,че ще ми излезне,понеже уж си оправях настройките и лентичка си сложих ама ми я няма ..не излиза  cry

Трябва си практика в този форум май,че още много неща не са ми ясни  Grinning

И аватар,не мога да си сложа,направих няколко опита ама нищо не излезна,а уж размера на снимката си е в нормите  Sad кво става ...не знам

Стига толкова съм се оплаквала,сега да кажа

на 21г съм
термина ми е на 30 Април
от София съм

wavey

# 601
Оффф,момичата,ново 20 от мен  Cry Cry Cry
Вече от 1 седмица имам нещо,което ми расте в ухото и ме боли,мислех си първо,че е пъпчица и ще мине,но не...Сега като ходих да взема децата,минах през личната,каза ми да се мажа с Гентамицин и Ехтиол,каза,че това е някаква торбичка,вътре има гной,но да не я закачам,каза,че е доста подуто,ако не мине,ще се наложи да ми го цепят Cry
Аз ги взех Ехтиол-а и Гентамицин-а,но дали са полезни да се мажа с тях сега?Иначе за контракциите,изписа ми Магнерич и на мен,та сега ще го пия и него....

# 602
sweet_monii Не се притеснявай за Ехтиола и Гентамицина те са за външно приложение така,че не мисля че е нещо опасно за бебчо.Ехтиол-а ще ти издърпа гнойта а Гентамицина ще заздрави раничката.Пожелавам ти скорошно оздравяване и ще видиш ,че ще ти помогнат  Hug Сана Фейри ако нещо се затрудняваш с лентичката обади се на ЛС може и да мога да ти помогна  Hug

# 603
  • Сопот, Пловдив
lady1 , почивай и си лежи, всичко ще е наред!   bouquet

kroelahai , и аз имам такива болки в срамната кост, корема не ми тежи толкова, но понякога направо ме е страх да стана заради това усещане.

LadyDiDi , известно време живех на Канарите, там е винаги топло, имах една приятелка, която водеше 4-месечната си дъщеря на плажа и то стояхме всеки път по минимум 4-5 часа. Е, държеше бебето на сянка. Всички й се чудихме, но тя каза, че е лекар й е казал, че няма проблем, стига да е бебето на сянка. Може би си е до кожа и организъм, но на това дете наистина нищо му нямаше от слънцето. А за пътуването със самолет, май го бях писала и преди, понеже аз летях в петия месец и тогава рових за изискванията на какви ли не компании - след 28-мата седмица може да пътуваш с документ от лекаря, че ти е позволено, но след 34-тата повече компании не допускат бременни на борда, независимо от лекарското мнение.

sweet_monii
, и аз имам такива контракции, и да малко са рано, ама явно се случва на много бременни. На мене АГ ми каза, ако усетя такова нещо да пия нош-па и да лягам в леглото да почивам.

Линеа негра вчера видях, че имам вече и аз. Иначе за коластра не съм забелязала.

Много щастие, късмет и любов на рожденичката!   bouquet

# 604
Здравейте и от мен,
Много се е изписало днес, аз преди малко се върнах от работа и докато изчета всичко доста време мина Grinning
 Първо Честит Рожден Ден на рожденичката   bouquet
Лека бременност до края и едно страхотно бебче Simple Smile
lady1 , барикадирай се с повечко книжки и времето минава, не се притеснявай, всичко ще е наред Simple Smile Аз имах също някакво отлепяне още в началото на бременността и трябваше да лежа.
blagovesnа, аз лично бях на ФМ при доктор Марков, но доста мои познати са били във Фемина и са доволни. Дано всичко да е наред.
И аз искам вече в къщи, нещо много бързо се уморявам, пак и работата ми е малко по напрегната, но ще гледам с някой друг ден отпуска да го избутам до края. То почти не остана.
Относно пазаруването ние мислим да си направим едно пътуване до IKEA в Солун и оттам да видим какво може да на пазарим, останалото ще го поръчаме през Интернет.Малко ме е страх да не съм го виждала на живо и пипнала преди това, но пък ако чак пък толкова не ни хареса ще търсим друг вариант

# 605
  • Пловдив
delilah_qk , ако имаш време сподели за твоя опит с количките. Какви бяха и защо се наложи да ги сменяте, от какво не беше доволна, каква е последната?
Първата - Даяна модел на Кенгуру: доста евтина и сравнително лека (към 9кг), удобно сгъване тип чадър, много маневрена като за малко бебе, което си лежи, като се обърне вече не толкова особено след годинката, няма нужда от зимен кош за новородено, защото е комбинирана и лесно се преминава от вариант седящо бебе до легнало положение за новородено, сенника е много добър защото се откопчава и може да слезе почти до нивото на борда ако има вятър или вали , а сте без дъждобран, но бебето трябва да е седнало, защото иначе отгоре пък се отваря дупка и идеята се губи; минуси- за мен багажника е малък и не е толкова лесно достъпен, трябва да е почти празен при сгъване, иначе не се сгъва добре, гумите й за мен са малки, иначе материята на тапицерията е стабилна и издържа на слънце (една година не беше мръднал цвета, макар че е червен и гори лесно). Двете отделни дръжки не са ми пречили нито да бутам с една ръка, нито на маневреноста- въпрос на навик, иначе с цялата дръжка е по-лесно определо.
Откакто съм у купила си мечтаех за другия модел, който по препоръка на кумата пренебрегнах - Викторията:  огромен багажник, големи задни гуми (макар че на новия модел са смалени и с по-малко гума по колелата, приятелка не е толкова доволна както другата със стария модел), поставката за чаша/шише не е за пренебрегване (на Даяната много ми липсваше), всичко останало е еднакво; начина на сгъване и килограмите са голям минус - 12,5кг ако се не лъжа и намаля размеря при сгъване само на височина, трудно се събира в малка кола.
Втората - Чиполино - стария модел на Прима: много добър замисъл, голям кош спрямо другите летни колички , но доста по-тежка от тях ( новия модел е олекотен но и доста по-нестабилен, старата пък беше дървена), на мен ми свърши добра работа защото беше по-проходима заради по-големите гуми от първата и имаше табла за шишета - много важно нещо за некърмещите майки, които по-удобно могат да си приготвят млякото навън (аз като се отби малкия видях много зор с Даяната, като пипаше навсякъде и нямаше къде да оставя нещата докато забъркам млякото освен по пейките). Иначе съм чувала, че спрямо Кенгуру са "Чуполино" - като здравина май наистина е така. Беше ползвана една година и след още половин направо се разпадна малко по малко, сега едва става за разходка да я връча на бабите, че новата не ми я пазят. По-лоша е тапицерията, но все пак е лятен модел. Като за 50лв ми свърши чудесна работа, но за качмване на стълби на задни гуми и тя не ставаше - това за някои мами се оказва важно. Друга удобна екстра - таблите са отпред и отзад - за мама да си остави кафето или водата при разходка, за бебче да му сложиш някоя солетка докато те чака да ти сипят манджата на кухнята  Flutter.
Третата - втора ръка на Х-лендър ХТ съответно стария модел 2009: ами няма такъв танк просто, верно е тежка (с летния кош е 14,5кг) ,ама с огромни гуми, много маневрена и върви и в сняг и в кал и през пресечен терен - като джип е направо, качвам стълби на задните гуми без проблем, от високи тротоари също слизам на тях - спрямо другите две направо са огромни, не бих препоръчала количка с малки гуми на никого, за мамите които се чудят за новия модел: ако не им е тежка и не им е проблем обемистото сгъване да не се чудят, страшен е новия , има много повече екстри от стария, гумите не се пукат, защото вече не са надуваеми като на моята, сенника е подобрен и направо страхотен, чантата й е много удобна и здрава, има джоб на сенника за дреболии - страшно удобен, с добро разпределение (за разлика от на другите - или няма или е единичен и мизерно закопчаващ се, нещата често са ми падали в колата при сгъването им), подобрен е и единствения й недостатък според мен- борда на нашата на муста не беше облечен и малкия се удря точно там защото е много шавлив а се образува един ръб, тапицерията е върха - такова нещо не бях ползвала - меко, удобно и здраво. Покривалото за крачетата е страшно удобно и много добре пази от вятър, борда е със странно закопчаване - може би единствено по-удобно би било ако се закопчава и откопчава с копче вместо с това намушване (трудно ми е да го обясня). Багажник - огромен и стабилен, побира много и стова достъпен при пусната облегалка за сън (за необемистите неща разбира се). Единствен недотатък за мен - няма табли нито отпред нито за майката - замислила съм се да си купя универсални такива от и-бея, ама по-нататък  Whistling
Това е в общи линии моето впечатление - дано съм била полезна!

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 22:10 от delilah_qk

# 606
Уф,докато ви изчета.Днес е имало мнооого писане.май до утре ще изпишем темата и ще пускам новата.
Добре дошли на Чайката и Сана Фрейди.
Мони Бракстън- Хикс контракциите започват още от 25 седмица,но не трябва да са повече от 5 на ден.Някъде пишат и повече,но..Пий си магнезия и но-шпато и си лежи.
Благовесна стискам палци всичко да е наред!
Гале питаше за калъфите за одеалца.Тези бебешките се цапат доста често(я кърмица ще върне,я вода-ако даваш,я лиги).Няма смисъл да цапаш две неща.Перат се за минутки.А  се ползват и за количката(не върви да разопаковаш постоянно)-ако ли не ще трябва да имаш доста  Mr. Green.И най-малките калъфи са огромни за такива малки одеалца.

# 607
Относно Фемина,
аз ходих на консултация там във втори-трети месец някъде.
Прегледа ми беше при д-р Жанна Колева,много мила жена,беше ми препоръчана конкретно тя за преглед и за това отидох при нея.
Е,доволна останах общо взето,доста неща ми обясни и то подробно,приветливо се държеше и ми се видя внимателна.За прегледа платихме 50 лв

# 608
Здравейте, мами и от мен отново - вече у дома след първия пълноценен работен ден за тази година! Май ми се отрази добре или поне така си мисля Simple Smile
Благодаря на всички, които се включиха за пътуването - определено ми отминаха и малкото притеснения, които имах - сега ще чакаме няколко неща да се случат, най - важното от които е ясно и после ще стягаме куфарите ЖЗ  Mr. Green
За количките - също много мило, че се дават мнения, защото  на мен ми е ужасно трудно да избера, особено с мрънкането на ММ около мен за цената  hahaha
Мони, много се пази и си почивай повече, всички други майчета с контракции и проблеми, също се отдайте на отдих и нищоправене, аз смятам да поработя още месец и после вкъщиии за дълго.
Та за това от сега се чудя как да си уплътня времето -  hahaha hahaha hahaha - да не се окаже сметка без кръчмар, но ще видим.
delilah_qk - кажи ти за каква специалност мислиш и за кой университет? Аз понеже завърших Право, сега съм се насочила към икономическото направление  и по принцип исках Управление на човешки ресурси, Публична администрация или нещо такова, но гледам, че сега изборът е малко по - ограничен и има само Маркетинг и Финансов мениджмънт? Някой може ли да каже нещо за тези две специалности?  newsm78
Коластра аз все още нямам или поне не съм забелязала.
Поздрави на всички нови мами - определено през този август много бебета са се направили - хахаха - Правете любов, а не война! Какво по - хубаво от малки пухкави бебочета!
Лека и мека нощ от мен!

# 609
  • Свиленград
m.mega Честит рожден ден.Пожелавам ти много здраве и едно прекрасно бебе през април.
Благовесна ще чакаме добри новини от теб.Стискам палци.
ladi1 и Мони сега е момента за една голяма почивка и другите да ви глезят малко.
Аз преди час се върнах от Пловдив и от тогава се опитвам да ви изчета.Да се похваля моята малка принцеса тежи вече 957гр,а младежът е 1336гр. Видя ми се малко голяма разликата но доктора каза да не се притеснявам.Бях си приготвила цял списък с въпроси на които той търпеливо отговори.За ускорения пулс ми назначи изследване на щитовидната жлеза, а за това че устата ми е постоянно суха трябва да си проверя  захарта.Попитах го за изследването на вагинален секрет и ми каза че за следващия път ми е предвиден. Още много неща ми каза ама ще трябва аз да изпиша една страница.
Ох щях да забравя добре дошли на всички нови мами.

# 610
  • София
Здравейте мами,
Добре дошли на новите мамчета от уикеда насам  Laughing , да си бременеят с нас до края и на финала да гушкат здрави бебоци.
m.mega, Честит Рожден Ден, бъди обичана, здрава и винаги с усмивка на лице!
bvl , дано мъжа ти да не е пипнал хепатит ... не че да е болен и от друго е хубаво... но в крайна сметка дано е по-малкото зло дето се казва и бързо да се възстановява.

момичета някое мамче ходило ли е на ФМ вав Фемина по спешност ме пратиха там заради мн околоплодни води,някои има ли отзижи и каква е цената  за ФМ

Вече сме в софия ще спим тук и утре сме на преглед при Цолова, пратиха ме при Димитрова но за нея имаше часове чак за края на февруари.Стискайте палци всичко да е ок
blagovesna малко късно се включвам съжалявам, но аз съм ходила в 11 и в 20 г.с. при Д-р Цолова и съм останала и двата пъти доволна, много е внимателна и обяснява нещата на нормален език  Wink Прегледа първият път ми струва 60лв, а вторият 70лв. Била съм там на ФЕкг при Д-р Л. Спасов, също направи обстоен прегле и отново останах доволна. Мисля, че ще си при добър специалист и недей да се тревожиш излищно.  Смятам, че всичко ще бъде ОК и ти стискам палци  Praynig  Hug
lady1, пази леглото и всичко ще завърши благополучно  Praynig   Hug
e.damyanova аз завърших лятото 2009 г. в УНСС магистратура Икономика и организация на труда - специализация УЧР, да ти кажа, ако не си го работя това което г учих, много неща щяха да са ми ама много на ВИЕ, тъй като там те оставят на самоподготовка в истинския смисъл на думата и ако няма кой да питаш или да ти обясни това което не знаеш е трудно, това го наблюдавах при моите колеги. Избери си специалност която ще ти е интересно да учиш и ти харесва, аз така направих и много леко ми мина цялата магистратура.
Хм а тази събота живот и здраве освен да проверим X-Lander-а  и за креватче май ще направим един оглед в магазин ДИБО и да видим модела  PENNY. По принцип нямаме място за кватче с чекмеджета и затова сме се ориентирали или към кошара-легло или към такъв модел дървено легло.
Хайде лека ви нощ и да оздравяват болните мами по-бързо. Момичета пазете се.
В сряда съм на колсултация и ще дам отчет  Hug

# 611
vadada ,много са пораснали бебчетата  Grinning ,браво на тях .
Аз като ходя всеки месец на консултация винаги ми гледат бебето ,но на 2Д  там виждат ли се колко грама е бебето или само на 3Д или  4Д ,защото като ходих на ФМ ми казаха ,но беше на 4Д.

# 612
Лелеле m.mega зло да те забрави.Да си жива и здрава и много ,много щастлива!
Мирта и аз от няколко дни мисля дза го пиша това за годинките.И аз бременеех първия път на 26г-ами не съм ималатакива болежки.Контракции имах от 5м пак,но не се спирах.А сега,на 32г, тазовите кости така ме болят.Ходя като патрава и едвам си повдигам краката-за разкрачване да не говорим  Mr. Green
 Обсъждахте по едно време сутиени за кърмачки,или в друга тема четох,леле много съм разсеяна.Исках да кажа,че аз не съм купувала от специално пригодените,а ползвах от безшевните сутиени със скъсяваща се дължина на презрамките.Ами много съм доволна.Разтягат се идеално,не е нужно да се сваля ,за да си накърмиш бебето,а просто придърпваш под гърдата.Днес си сложих един от тези.Ами едвам влязох в него.Пораснали са мииии   Whistling

# 613
Момичета, да в Испания съм. Така че и училището за родители е тук, но БГ има, ще ви кажа точно къде, след малко ще питам  Grinning
В болницата, в която ще раждам са за натуралното раждане, става въпрос да ти помогнат да вземеш решение какво искаш точно от раждането, как искаш да протече и т.н. Има така наречения план на раждане, който попълваш и им даваш, за да могат те да следват доколкото ситуацията позволява:
Пример:
1. Искам епидурална
2. Искам епизиотомия
3. Искам да ми дадат бебето първите няколко часа и никой да не ми го взима
или
4. Искам да ми вземат бебето и да ме оставят да не наспя няколко часа
 и така нататък всичко, което се сещате.

Освен всичко се засягат хилядите въпроси свързане с раждането и майчинството - отговорностите, съмненията, помощта от половинката. Кърменето, като избор.
Много жени са раждали по желание или по нежелание секцио и сега искат да се информират за да могат да експериментират раждането, което са искали, а не са успяли по една или друга причина. Курса е 8 дни по 2 часа, ще кажа по нататък, за сега е всеки понеделник.

# 614
  • Сопот, Пловдив
JUPETO , само от любопитство, да не те карам да пишеш конкретен град, ама горе-долу в коя област на Испания си, понеже допреди два месеца и аз живеех там  Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт