Отговори
# 570
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте мамчета! Добре дошли на всички нови попълнения в априлската ни група!  welcome
m.mega честит рожден ден!  Party Time  newsm38
blagovesna и lady1- стискам палци да не е нищо страшно и да се оправите!  Hug
Аз снощи едни страшни сънища и днес като че ли нямам много настроение, водя си записки за работите, които трябва да накупя и ви следа какво пишете.
Относно гумите на количките - една роднина има количка с двойни малки предни и задни гуми и е мн доволна, виждала съм как влиза и излиза от дупка без проблем, даже си мисля, че и аз ще се спра на подобен модел. А за легълцето, на нас ще ни дадат използвано, дано само се побере в спалнята, иначе ще трябва и ние да си вземем за начало като онази кошница-люлка, за която Mwpo се двоумеше.
Лек ден на всички...

# 571
rori_ съветвам те да пиеш прентал-а по средата на обяда...да речем изяждаш си горе долу половината храна, пийваш витамина и продължаваш с папкането  Simple Smile аз докато стигна до този извод, поне една седмица си ги "връщах", а и някои други мами бяха споделили подобни наблюдения не само с тези витамини, мисля... newsm78

Благодаря за съвета. Аз точно така правя  Grinning. Нали и без това се събуждам на обяд  Embarassed .

# 572
Привет   bouquet
Момичета, вече кроите летните почивки, но май за бебета под 6 месеца не е много добре да са на плажа, дори и под сянка. И на мен много ми се искаше, но ММ категорично каза, че няма да се случи това.

как Ви се струва  6 часов полет с 6 месечно бебе?
Дали ще ме обявят за луда? newsm78
Защо да те помислят за луда?!? Аз мисля месец, макс два, след раждането да пътувам София-Лондон, което, разбира се е 3 часа само, но никой не може да те спре в крайна сметка. Провери внимателно условията на авиокомпанията, с която ще летиш, за да си наясно с всичко и няма да имаш проблеми.
Честит рожден ден на m.mega! Много усмивки и истинско щастие!  newsm59
Добре дошла и на Сана Фейри и нейното коремче  bouquet

# 573
blagovesna, във Фемината ходих преди около 20-тина дни на ФМ, при д-р Икономова.Цената беше 100 на 4Д, заедно с диск, а без него и ако е на 2Д мисля, че е 70.

# 574
Добър ден на всички и успешна седмица!
Снощи успях да разгледам албумчетата със снимки. Страхотни са! И коремчетата и покупките! И най-вече вие.
М.mega Честит рожден ден! bdbaloni .Здраве, леко бременеене и много внимание от хората, които обичаш и те обичат!
Sweet_monii
  и моята бебка ме рита много често така напречно на корема, явно и с крачета и с ръчики, от време на време обръща посоката перпендикулярно, та тогава се моля да има тоалетна наблизо  Laughing . Но моят корем си е доста големичък за месеца, та не се учудвам, че се върти толкова.
ani_d благодаря за инфото за помпата и количките. Наистина цената е много приемлива.
e.damyanova, няма от какво да се притесняваш и никой няма да те помисли за луда, относно пътуването. Бебетата обичат да ги возят. Ако имаше кой да ме покани на такова пътуване, хич нямаше да се замислям...  newsm10
blagovesna стискам палци всичко да е наред.
Lady1 пази се и се поглези малко. Сега ти е паднало да не правиш нищо.
Тъкмо щях да питам и аз дали софийските мами не плануват среща, защото много бих искала да се запозная с вас, ако нямате нищо против, разбира се...

# 575
  • Пловдив
m.mega, честит рожден ден!
Идеята ми е ЖЗ като родя април, да се явя на изпит лятото и да си запиша магистратурата от новата учебна година, т.е. от септември - дали ще стане този номер? Ако и някоя друга майка има такава идея нека сподели
Ето я моята голяма чуденка за тази година - откакто малкия се е родил се каня да запиша втора магистратура, която живот и здраве да е в полза и разширение на първата, обаче чаках малчо да порасне и да мога по-спокойно да го оставям на бабите. Сега е доста по-самостоятелен и даже сам си ги търси, та се замислям сериозно, ако е за събота и неделя само може да се пробвам и аз... Някъде бях чела, че молбата се подавала до 6я месец на детето и ако си записал до този срок не било проблем да я подадеш и по-късно от месеца на раждането - някой ако има друго инфо да сподели!  Praynig
Относно коластрата - имам засъхнала по зърната от известно време, но на моменти като че ли усещам и мокра капка (много ме радва усещането и тъй като е само капка не ми е дори неприятно - след проблемите предния път сега мога само да се радвам на признаците за готовност на гърдите за кърмене), а и май зърната ми започват сами да изскачат и дано имам този късмет да се саморегулират до април и дане създават проблемите от предния път.  Praynig  Crazy
Иначе аз съм от София, на 30 г, това ми е първа бременност, малкия ни юнак трябва да се появи на 19.04  Hug
Добре дошла и от мен!!!Любимата ми априлска дата е тази - в 2009г това беше най-щастливия ден за мен защото на нея се роди баткото, сега ми се иска вместо на 25ти бебо да оцели пак 19ти и си стискам палци, ще е весело да си имаме двама рожденика  Crazy
Искам да питам по опитните мами за бебешките одеалца - от каква материя трябва да са, гледам едно в Ла Редут, но е изкуствено http://www.laredoute.fr/vente-couverture-en-maille-polaire-280g- … minipdp=undefined предполагам, че трябва да са памучни

тук да кажа последното ми разочарование от изкуствените одеала на баткото- такива искри пускат , че ми е жал да го слагам да спи с тях и май ще му купувам олекотени завивки или направо памучно одеало за голямо легло, ужасни са макар че иначе много топлят , не бих ти ги препоръчала за бебе особено (едното е от испанските, а другото на Бертони). Аналогично за количките - според моя опит си заслужава скъпата количка ако я подбереш правилно спрямо нуждите си (купихме три общо дотук и единствено от новата съм доволна напълно -тя е от скъпите модели, но си заслужава всеки лев който дадохме за нея).
Mama Ivy - честита ти почивка, вярвам ще уползотвориш всяка минута за подготовка за бебчо, много за четене има наистина!  Party
Mwpo - аз също слагам одеалцата в калъфи, кофтито е че и през тях на изкуствените им усещам натрупаното електричество, а и наистина подръжката е много по-лесна и по-бавно се захабяват.  Peace
kuester - ако не държите на някакъв специален матрак може да си вземете дунапрен поне 8-10см и да го облечете вие или при шивач- ние с баткото караме с такъв матрак вече втора година и съм доволна, а и излезе почти без пари (не съм гледала иначе какви са цените на тези с кокоса и т.н.) За гиназола - при мен положението с гъбите е катастрофално, много и упорити, сигурно затова ми изписаха три апликации  Shocked но сега ме притеснява , че се е появил някакъв розовеещ оттенък на течението и си мисля дали няма да ми направи проблем с бебо това лечение  newsm78
Да честитя на всички ви покупките - страхотни нещица сте избрали, легъцата също много ми харесват. Аз вече минавам като Мони на тема ремонт - покупките са приключени с изключение на шкафчето за повиване, но то това нищо не е - и без него можем да посрещнем бебчо, сега чакам по-спокойно от предния път защото съм приготвила всичко, даже вчера пренаредихме спалнята и баткото спи далеч от кошарката за да отвикне по-бързо - там сложи вече да спи мечо и куклата, дано не му домъчнее после и до април да е забравил, нали му е хубаво да спи до мама и да го гушкам докато го приспивам  Flutter
Хайде да отивам да готвя, че вече повече от два часа чета и пиша  Whistling

# 576
Време е и аз да дам отчет, че от мнооого време само чета без да съм драснала и ред!
Най-напред честит рожден ден на m mega! newsm59

Може да ми добавите синьо щъркелче на началната страница. В сряда бях на 4Д при д-р Корсимов в ВМИ Пловдив. Спред него и снимките де, чакаме 100% мъж Joy
Иначе съм с +7 кг., без линеа негра. Първите капки коластра ми потекоха преди 2-3 седмици Simple Smile
Единственото нещо, от което мога да се оплача, е ужасната болка в кръста, особено след неделното почистване.

Това е от мен засега, мамчета пазате се и си почивайте повече  Hug

# 577
nelitaiv, честит ти мъж! Сложих щъркела Wink  smile3525
Сана Фейри, дай малко повече инфо за теб, за да те включим на първа страничка -термин, възраст, пол на очакваното бебе, от къде си.

Да ви кажа аз линеа негра нямам, но засъхнал секрет на гърдите си имам отдавна, дори вече не му обръщам внимание. А пък за килограмите - малко отслабнах като се прибрах след празничните трапези и сега си стоя на +11. Не че са ми малко, но не бих казала, че ми тежат. Само коремът пречи като се въртя в леглото и съм се опаковала с възглавници от всякъде. Скоро милото ще трябва да спи на друго легло  Laughing
В сряда съм на среща с акушерката да видим какво ще се правим. Трябва да мери корема, по-скоро матката и ми е много любопитно какви размери ще каже за бебчо.

Приятен ден на всички коремчета и се пазете  Hug

# 578
  • Бургас/Пз
delilah_qk , ако имаш време сподели за твоя опит с количките. Какви бяха и защо се наложи да ги сменяте, от какво не беше доволна, каква е последната?

# 579
Jupeto не е ли в Испания?
Хахаха, ами може. Не съм много наясно Simple Smile

# 580
 newsm59 Честит рожден ден на m.mega! newsm59

blagovesna, дано всичко да е наред  Praynig

Lady1, щом трябва, стой вкъщи и си почивай и без това ще ти е от полза почивката за после  Simple Smile

e.damyanova, аз предния път летях с малката като беше на няма и 50 дена, сега ако се прибирам да раждам в БГ, пак ще летя насам с бебето като стане на месец и нещо най-много. Вярно, че полетите ни не са толкова дълги, но пък сме летели много с малката и тя винаги спеше в самолета, така че няма какво да се притесняваш. Даже е по-лесно с малко бебе, отколкото с малко по-голямо детенце  Wink

Коластра предния път не ми е текла, а сега още кърмя каката и не съм забелязала да ми тече коластра Crazy

Аз още не мога да реша за количката, но не съм сядала и да разглеждам много де. По принцип бях много доволна от предната (Уно Пег Перего), само дето е по-тежичка, но искам да взема борд за каката, а за тази количка няма съвместими  Confused Скоро ще трябва да се разровя и да си харесам нещо.

Нещо мернах, че имаме група във ФБ, как мога да се присъединя и аз  Blush

Ето и една скорошна снимка на мойто коремче, което изведнъж порасна много и ми се струва направо огромно  Crazy; предния път по това време ми беше доста по-малък корема: http://www.facebook.com/photo.php?pid=31844845&l=33841c318e&id=1139499115

Аз следобед съм на преглед, така че ще се приготвяме да излизаме с малката. Да видим колко килца съм отгоре вече.
Лек ден от мен засега Hug

# 581
  • София
LadyDiDi, като ги гледам чужденците как пътуват с по две-три деца и с бебета, та дори и на по-далечни пътувания, бих те посъветвала да не се притесняваш изобщо. Ако ти и бебето ти сте ок, можеш спокойно да пътуваш.

# 582
Здравейте момичета,аз цял ден пазя леглото,защото имам контракции Shocked Ако и утре продължат,ще се ходи при доки...Те не са болезнени,по-скоро май са от тези подготвителните,макар че,то не е ли рано за тях...Уж съм минала по тоя път,но нямам никакъв спомен...Постоянно ми се стяга корема,после се отпуска,така цял ден...А и главата много ме боли,направо имам чувството,че ще се пръсне,едвам станах от леглото....

Честит рожден ден на М.Мега!Да си жива и здрава,много обичана и щастлива!Да имаш само радостни мигове и сбъднати мечти!А през април-най-сладкото и пухкаво бебче!

# 583
ЕлБиЕн, аз изобщо не се притеснявам за пътуването с бебето. Никой не може да ме спре хахаха По-скоро притеснението ми е за пътуването в 32ра седмица от тук към София, защото искат писмо, че съм fit to travel. И ако GPто реши, че не съм става много сложно... Но се надявам всичко да е ок, засега нямам никакви оплаквания, дано така да се задържи Simple Smile

Мони, почивай си и дано да минат тези контракции  Hug

# 584
Вече сме в софия ще спим тук и утре сме на преглед при Цолова, пратиха ме при Димитрова но за нея имаше часове чак за края на февруари.Стискайте палци всичко да е ок

Общи условия

Активация на акаунт