Отговори
# 120
Гале,а какво ще кажеш за Паола Rolling Eyes

# 121
  • Сопот, Пловдив
За женско име с П - моята сестра още не бременна, но отсега си мисли имена, а тя е решила, че ще кръщава на свекъра си, то ест с буквата П, и за момиче е решила Пресиана или Персиана. А на мен с П винаги много ми е харесвало името Пролет, но знам че по принцип хората не го харесват особено. Имам пък приятелка, която се казва Весела-Патриша, на мен специално Патрисия ми е по-нежно от Патриша. Много ми харесва и Пенелопа. А Преслава също е много красиво име и аз може би, защото от детската градина имам приятелки, които са се казвали така, първата ми асоциация не е с поп-фолк певицата.

# 122
  • Варна
На мен с П за момиче много ми харесва Полина.

# 123
  • София
Ей мацки не се сещам коя питаше, за женско име с Г, но се сетих за Галина /на галено Галя/ и даже и имен ден си има на 10 март - мчци Кодрат и Галина. Габриела /на галено Габи/ също е хубаво.
Rois за име с П което ми харесва се сещам за Паулина или Полина /на галено Поли/, която пък има имен ден на 29 юни.

# 124
  • Сопот, Пловдив
Не питам аз за име с П, аз само давам идеи.  Grinning

# 125
  • Пловдив
Delilah, моя приятелка е раждала в Окръжна преди около 6 месеца и мога да я разпитам, ако искаш, но тя каза, че не е избирала екип и общо взето е била асистирана само от акушерката Simple Smile
Ще съм благодарна за всякакво инфо относно лекар като впечатление  Praynig , дори да не е бил избиран екип - той професионализма си личи и без предварително ангажиране! Naughty
Зохито - ще ти пиша на лични ако нямаш нищо против по-конкретно и за координатите!?  Hug
Христис - Габриела ми харесва и на мен (какво като е модерно в момента, да не ти пука),иначе Гергана и Галина също ми допадат  Naughty
За име с П за момиче - определено Пламена (нашия тати са казва Пламен и ако беше момиче щях да го кръстя на него независимо , че се дърпа) ми е фаворит, след  това е Преслава. За баткото тъй като имаме двама дядовци Петър и баба Петя мислихме мъжко и женско име, при нас остана Петър, но женските още са ми много присърце - ако третото е момиче ще носи някое от тях.  Whistling
Мони - направо ме хвърли в размисъл дето почвате ремонт, че да свършите до април  newsm78 Ние също трябва да ремонтираме спалнята, че сега едва я понасям - ще се сменя дограма, ще се боядисва, ще се надгражда прозореца , че сега е прекалено нисък и баткото се опитва да хвърля играчки през него  ooooh! Почнах да се замисля ние като почнем началото на март дали ще свършим до началото на април  Thinking

# 126
Леле леле какво правите момичета. Не смогвам да ви изчета и да си призная я карах малко по диагонал.
За витамините преди пиех Supple Maman сега били ги спряли и ми изписа преди 1 седмица Top Levure пак са френски.
За доктор от окръжна Аз бях секцио и ме оперира Белчев, ама за нормално раждане тези Радински и Бачуров са ми ги хвалили. А и за Жорж Пелев има добри отзиви - мисля, че има частен кабинет покрай колелото на гарата на Ив. Вазов.
Секрет и на мен още не са ми взимали, ама то и предният път май така беше. Вече като стана време за направлението за хоспитализация тогава ми взе анален и вагинален секрет.
За болничен май плащах с Ники този 45 дни преди термина, мисля че 2 лв., но не съм сигурна. Сега като отида да си взема нов ще разбера. Аз нали още съм в майчинство и болничен чак на 1-2 март ще ми пишат.
За пазаруването от списъците да ви кажа бяхме много практични предният път и не възнамерявам да купувам нищо по различно. Дори реших да си накупя някой от нещата, които ще са ми необходими за болницата и това е като за начало плюс 1 пакет подплънки за кърмачки, 1 пакет памперси от най-малките, че и в болницата ми искат, 1-2 нови шишета и нови пелени за бебо - старите ще ги ползвам като поотрасне. Такива неща като Адаптирано мляко може да се купят и на прибиране от болницата ако се налага или таткото да прибяга до местната аптека.
Е за тези  които ще имат бебе за първи път естествено, че трябва да си подготвят поне 2 комплекта спално бельо и по 5-6 чифта дрешки, хавлия, одеяло, ваничка. Чак термометър не съм купувала, излишно е според мен и с лакътче може да се провери температурата на водата. И овлажнителя за въздух намирам за излишен, но това е мое мнение. Важното е да се вземе кош за кола това мисля, че е важна придобивка от първият ден - за тези, които имат кола разбира се.
Иначе вие мислили ли сте за това какво ще използвате в болницата - бикини за еднократна употреба или без тях. В окръжна Пловдив държат да си без бельо и да се използва лигнин след раждането. И задължително с нощница.
Май малко се поолях с писането и с даването на съвети, ама ще ми простите.  Hug Hug Hug

# 127
да се включа и аз за име за момиченце с Г - харесвам Грета или Габриела. Малко е трудно да се измисли галено на Грета,  за Габриела е Габи....

# 128
Дели,ама ние,защото ще ремонтираме 2 спални,кухня,отделно една багажна стая,дето е като тъмница,ще трябва да се пригоди за спани и обитаване,хола няй-вероятно също ще се ремонтира и въобще.....

# 129
Забравих да ни почерпя - днес моят мъж става на 36г.
Ето да си похапнете.

# 130
  • Червено знаме 11:)
Здравейте мами,много активност днес,та докато четях забравих какво искам да кажа,първо моите адмирации за Петя,евала,уникални неща правиш,а и Вероника е много фотогенична!
Габриела е много хубаво име,и какво пречи че напоследък е модерно,то с ие български,не е изчанчено,не е архаично...
Влагалищен секрет не са ми вземали,по принцип ходя в частна клиника,където мислех,че ще ме напъват да правя хиляди изследвания за парички,но май съм сгрешила,доки преценя кое е нужно,дано да не пропуснем нещо важно де..
За креватчето съм си харесала това http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7136 ,но до лятото ще сме още в този апартамент,където много много място няма,та ще вземем на първо време от тези http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/14336,не точно това де,просто такъв модел.
Ериа каква сушилня си купихте,защото и аз все мрънкам на ММ,и той е склонил вече за новия апартамент да ме обзаведе с такова улеснение,но не съм се спряла на модел и марка.
И исках да ви питам,вие с какво ще се отоплявате когато дойде бебо,че ние сме с климатик,дали е удачно,май не го препоръчват много newsm78
Сосми,да ти е жив и здрав мъжа и да те слуша:)))

# 131
Ние за нашето момиченце още не сме избрали име - от малка винаги съм искала детето ми до се казва Виктория - на галено Вики - много си го харесвам това име,а и аз толкова много се борих да си я имам че просто тя си е моята победителка,знам че е много разпространено,ама какво да направя като си го харесвам.Таткото обаче иска да я кръстим Стефани - на двете баби,на мен не ми се иска,често майка му ме ядосва и не искам всеки път като се обръщам към детето си да се сещам за нея,искам да си е кръстена на себе си.Другото име което ми харесва е Ивон или Белослава.Последното много ми харесва ама аз съм Боряна и ако избера това име всеки ще каже че съм си я кръстила на себе си,а не съм чак толкова самовлюбена.

# 132
  • София
Не питам аз за име с П, аз само давам идеи.  Grinning
Laughing  емиии  Embarassed

# 133
Лелеее толкова съм поласкана!Заляхте ме със суперлативи.  bouquet
Монииии аз съм доволна и на татко си да прилича.Вероника е негово копие.Ето виж http://img812.imageshack.us/f/img3763copy3.jpg/  Heart Eyes

# 134
Сосми,да е жив и здрав мъжа ти,много да те обича и глези!  Gift
БейбиБу,сега ще ти поправя годините на първа страничка...А името Виктория е много хубаво...за Ивон нищо няма да казвам,защото съм пристрастена Laughing Белослава също е много хубаво Wink
Деси,какво отопляване през април бе душа? Laughing Но ако все пак се наложи-климатик Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт