болест на Хашимото и бременност

• 365 377
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 1 740
...какво ти каза? Има ли диагноза?
Да, тиреоидит на Хашимото. И на мен ми каза повече с антитела да не се занимавам. Днес са 500, утре 5000. Наличността им е от значение за диагнозата. Пътувайте внимателно, че БГ в зимни условия е кошмар.

Аз при Начев не съм запазвала час. Изтърсих се ей така, като росен заек.

Simple Smile

# 1 741
  • София
MorningSun, точно като ЯННА може да отидеш и ти - приема пациенти и без час, просто изчакваш дупка в графика - това ако решиш да отидеш по-рано. Успех!

# 1 742
Аз не знаех, че се записват часове при него. В петък говорихме по телефона и той ми каза, че пред кабинета му е ад и трябва да чакам. Останах с впечатлението, че не се запазват часове и в 8 часа се заковах пред 10-ти кабинет, за да съм първа... е, преди мен имаше 5 жени, но... ме прие и беше любезен.

Не знам, все повече си мисля, че изследвания на щитовидната жлеза трябва да са задължителни за бременните в първи триместър, даже и по-рано, както и след раждане.  До кога ще живеем в XV век.

# 1 743
  • София
Аз мисля, че лекарите ги изискват за бременни?
Иначе аз ходя понякога при него в Панацея без час, иначе с час чак за след месец. Не знам по другите места, където практикува как е.

# 1 744
Аз също ходя в Панацея, и затова с час... Иначе съм била свидетел, че и там се натрупват хора без час, става ужас.

Съгласна съм, че изследванията за щитовидната трябва да са задължителни. За жалост много хора разбират, че имат проблем по трудния начин. Около мен стряскащо много жени са с отклонения във функцията на жлезата, даже са единици тези, на които им е наред (или не са се изсюедвали).
Аз лично разбрах покрай други изследвания, че тсх-то не е оптимално. И като ми казаха, че трябва да пия хормон, ако мисля за бебе, реакцията ми беше "Тая пък, не вижда ли, че си ми е в границите ТСХ, само гледат да ме натъпчат с лекарства".
После разбрах, че изобщо не е така. Ех, сега съм тоооолкова благодарна, че послушах, пих и всичко беше наред...

# 1 745
Здравейте! Аз съм от Бургас и това с часовете при докторите е някакъв ужас. А да не говорим,че тук няма един доктор, иначе се води "Най-добрият град за живеене"Expressionless Разбира се, всеки път трябва да се ходи в София, Варна и т.н. В момента случаят ми е спешен и няма кой да ме прегледа, дори и да трябва да му ходя на крака. Казват всичко е заето два месеца напред, ама за мен тогава може да е късно. За мой късмет днес успях да си запазя час за доцент Конова в Пловдив. Разбира се, пак за мой късмет днес вали и магистралата е затворена. Какво да правя при кой да отида? Звънях във Варна, Плевен все няма. Тя ли е единствения имунолог в България, абе страшна работа сме.

# 1 746
В кой кабинет можеш да минеш с 4акане без 4ас при На4ев ?

# 1 747
Аз отидох в Майчин Дом. (Болницата по ендокринология се намира в сградата, т.е под нея).

Ungarkata, на твое място отивам при когото ми е необходимо без час и заявявам, че няма да си тръгна без да ме прегледат ако ще да чакам и цял ден.  

С предишните ми две бременности никой не ми е нито назначавал изследване на хормони на щитовидна, нито ме е питал дали съм си правила, колко са и т.н Всичко самосиндикално съм предприела в това отношение.

# 1 748
Здравейте, къде в Пловдив преглежда доц.Конова?Как мога да си запазя час?

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 22:14 от kristina_

# 1 749
Здравейте! Доцент Конова преглежда два пъти в месеца в МЦ КИРМ Пловдив. Телефон на регистратура, където можете да си запазите час е 032/280054. Вчера и днес беше там, а после 29-30 март.

# 1 750
  • София
Jaltur, написала съм 2 мнения по-горе... Панацея. Не знам по другите болници как е.

# 1 751
Благодаря за информацията!Къде се намира този център,не съм го чувала?А какво представлява прегледът?
Здравейте! Доцент Конова преглежда два пъти в месеца в МЦ КИРМ Пловдив. Телефон на регистратура, където можете да си запазите час е 032/280054. Вчера и днес беше там, а после 29-30 март.

# 1 752
Не знам, никога не съм ходила. Знам, че е филиал на инвитро център. Има в Бургас, Плевен, Варна. Аз не можах да стигна до там. Прегледът най-вероятно ще е вид консултация и сигурно ще правят изследвания ( казаха ми, че не е необходимо да съм гладна и жадна ), после евентуално лечение. Това е, което знам.

# 1 753
Ясно,ами ще се обадя да си запазя час за консултация,пък ще видим...
Не знам, никога не съм ходила. Знам, че е филиал на инвитро център. Има в Бургас, Плевен, Варна. Аз не можах да стигна до там. Прегледът най-вероятно ще е вид консултация и сигурно ще правят изследвания ( казаха ми, че не е необходимо да съм гладна и жадна ), после евентуално лечение. Това е, което знам.

# 1 754
Прегледът при ендокринолог, ако за това питате, се състои в ехография на щитовидна жлеза и едно пространно интервю кога, какво, къде, колко. Лекарят нанася наблюденията си върху схема на щитовидната жлеза, което е добре да се пази и ви дава препоръка за лечение и последващи изследвания. (Това прави Начев). Разбира се е добре да сте си пуснали изследвания, с които да сте се появили пред недокринолога. Търсите лаборатория, която да прави сама изследването, а не да кара кръвта в други лаборатории или в централа. Такава е БОДИМЕД на ул. Бузлуджа в София, както и Кандиларов, също на ул. Бузлуджа в София. В Бодимед има пакет Хашимото, ТСХ, ФТ4, ТАТ и МАТ, като първите два хормона се поемат от здравната каса. За лабораториите в страната нямам информация.

Общи условия

Активация на акаунт