Машина за хляб-38 част

  • 50 679
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 45
гелева, вчера имах само два Simple Smile неуспешни опита с питките, които танита беше показала. ставаше нещо лепкащо се, никакъв шанс да се оформят питки. и като показах разочарована на мъжа ми какъв хляб е направила лабрех - айрянения и той го хареса и вика давай да пробваме. оригиналната рецепта е с 670 гр, добавихме още 600. наистина се получи.

# 121
  • София
  • Мнения: 45
доста си поговорихме с тестото и ми каза да му сложа още 600 гр брашно (изрично го мерих). и се получи истински хляб,  за първи път хубав. т.е. сега вече ми е ясно защо не ми се получаваха до сега нещата, трябва да слагам двойно повече брашно от оказаното в рецептата.
всички казват следвай си рецептата, за да се получи хляба, явно не е съвсем така.
до сега най-много 100 гр допълнително да съм добавяла, за да не се отдалечавам много от рецептата.
към 500 гр брашно си сложила още 600 ???
това е тотално объркана рецепта. сега какво излиза ? - че към 300 мл вода си сложила 1.100 кг
брашно ? и си получила хляб ?
следващият път се придържай към рецептата в общи линии , но си следи тестото. да се получи хубава ,незалепваща топка   bouquet



о да вече съм убедена, че на 99 % рецептите не отговарят. т.е. задължително си следиш тестото. а не е слагаш всичко в контейнера и отиваш да спиш.

# 122
  • Мнения: 22 867
.......т.е. задължително си следиш тестото. а не е слагаш всичко в контейнера и отиваш да спиш.

В тоя ред на мисли да попитам за отложения старт (не съм го ползвала още) - там как се справяте, т.е. няма как да си следиш тестото, каква топка прави, слагаш продуктите, отиваш да спиш и на сутринта имаш топло хлебче за закуска.......или нещо друго newsm78

# 123
  • София
  • Мнения: 3 874
tsveti1, а колко течност сложи към това количество брашно/1270гр./?  Rolling Eyes
Лабрекс, отложения старт не го ползвам. Хляб правя от вечерта за другия ден, иначе се изяжда много бързо и машинката трябва да работи нон стоп. Laughing

# 124
  • София
  • Мнения: 45
.......т.е. задължително си следиш тестото. а не е слагаш всичко в контейнера и отиваш да спиш.

В тоя ред на мисли да попитам за отложения старт (не съм го ползвала още) - там как се справяте, т.е. няма как да си следиш тестото, каква топка прави, слагаш продуктите, отиваш да спиш и на сутринта имаш топло хлебче за закуска.......или нещо друго newsm78

лабрех, аз точно за това вчера мерих колко допълнително брашно добавям за дадена рецепта, за да знам за следващия път да не се занимавам, ами направо да си действам с пропорциите. така за всяка сполучлива рецепта ще знам колко брашно съм добавила.

# 125
  • Мнения: 7 779
о да вече съм убедена, че на 99 % рецептите не отговарят. т.е. задължително си следиш тестото. а не е слагаш всичко в контейнера и отиваш да спиш.
ако обичаш напиши тази уникална рецепта и какво си добавила - твоите промени.
ако към 500 гр брашно си добавила още 600 гр  бая дълъг разговор си провела с тестото. даже е
имало време да пийнете по една ракийка със салатка  Laughing

# 126
  • София
  • Мнения: 478
.......т.е. задължително си следиш тестото. а не е слагаш всичко в контейнера и отиваш да спиш.

В тоя ред на мисли да попитам за отложения старт (не съм го ползвала още) - там как се справяте, т.е. няма как да си следиш тестото, каква топка прави, слагаш продуктите, отиваш да спиш и на сутринта имаш топло хлебче за закуска.......или нещо друго newsm78

лабрех, аз точно за това вчера мерих колко допълнително брашно добавям за дадена рецепта, за да знам за следващия път да не се занимавам, ами направо да си действам с пропорциите. така за всяка сполучлива рецепта ще знам колко брашно съм добавила.

С едно и също брашно и продукти, може пак да получиш два различни резултата Peace И аз имам същата питанка като labrex newsm78

# 127
  • София
  • Мнения: 45
tsveti1, а колко течност сложи към това количество брашно/1270гр./?  Rolling Eyes
Лабрекс, отложения старт не го ползвам. Хляб правя от вечерта за другия ден, иначе се изяжда много бързо и машинката трябва да работи нон стоп. Laughing

както е по рецепта 350 мл айрян и 2 големи яйца. само дето брашното се увеличи доста. за мен е важно, че имам напредък, иначе щях да я подарявам вече тая машина, че ми писна от неуспешни опити  Laughing

# 128
  • Мнения: 7 779
tsveti1, а колко течност сложи към това количество брашно/1270гр./?  Rolling Eyes
ами по памет си спомням че беше написано 300 мл  newsm78
нека авторката да ни опише ситуацията   bouquet

# 129
  • София
  • Мнения: 3 874
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)

айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр   
захар (непълни)   1.5 с.л.   
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр   
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
Програма 1(основна)
Много хубав и голям хляб


Аз си мислех за тази рецепта, но при теб количеството айрян и яйца е много повече, та затова е глътнало толкова брашно. Наистина трябва да се следи машинката в началото. Peace

# 130
  • Мнения: 7 779
В тоя ред на мисли да попитам за отложения старт (не съм го ползвала още) - там как се справяте, т.е. няма как да си следиш тестото, каква топка прави, слагаш продуктите, отиваш да спиш и на сутринта имаш топло хлебче за закуска.......или нещо друго newsm78
аз също не използвам отложен старт.
но ако ми се наложи да му използвам услугите бих се доверил на най-най- изпитаната от мен рецепта без провали.
но при отложеният старт се губи тръпката - да си говориш с тестото и да го пощипваш по бузките като младо моме  Joy

# 131
  • Мнения: 7 779
както е по рецепта 350 мл айрян и 2 големи яйца. само дето брашното се увеличи доста. за мен е важно, че имам напредък, иначе щях да я подарявам вече тая машина, че ми писна от неуспешни опити  Laughing
нали съм малко бавнозагряващ , та да попитам пак :
350 мл  течност + 2 яйца , към тях си сложила 500 гр брашно и впоследствие си добавила още 600 ?  newsm78  нали така ? сигурно проблема е в яйцата - от какво животно са ?

# 132
  • Мнения: 22 867
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)


Аз точно по тази рецепта правих хлебчето вчера, машинката е до кг, но с 60 гр масло, така съм копирала рецептата отнякъде, наложи се да добавя 4-5 с.л брашно, та да ми хареса топката. Grinning (ей, голям разбирач станах..... hahaha) А половинката само си мечтае за тоя отложен старт, та като станел да закуси с топло хлебче. Снощи ми предлагаше да пробваме с тесто за мекици, ама като си нямам понятие, отказах. По-лесно ми е да си го омеся на ръка засега.
bongo_2007, хич не каза докарах ли ти порязаницата по вкуса? Laughing

# 133
  • Мнения: 3 428
Може да не е теглило момичето брашното и да има грешна мярка. Няма как според мен 500 гр вода и 1200гр брашно да се омесят от една машинка за хляб newsm78

# 134
  • Мнения: 7 779
bongo_2007, хич не каза докарах ли ти порязаницата по вкуса? Laughing
разбира се - аз всичко омитам до трохичка   bouquet
не забравяй честичко да ми метваш такива вкусотийки  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт