Машина за хляб-38 част

  • 50 687
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 222
и аз не ги докарвах ама сега ги правя на бърза програма или както съветва bongo_2007  като видиш, че вече е добре втасало стопираш и пускаш на печене само  Peace
в този хляб има бяло и пълнозърнесто грахам брашно...

# 106
  • Мнения: 148
Лабрексче,и намен първия път ми направи тоя номер хляба стс айрян.Затова от тогава му слагам едно яйце или деля рецептата на две,но си остава любимаъа ни заедно със твоя златен и млечен хляб.Но заради диетата на съпруга намалих да правя бял и минах на по-черните хлебчета.
маякуб,би ли споделила покоя рецепта е този хляб който си правила.И аз съм принудена да правя черни хлебчета но нещо не ги докарвам не се надуват достатъчно и стават едни сбити.

# 107
  • Мнения: 222
ето тук я има с мои изменения
http://vdahnovenie.wordpress.com/
иначе е на aleks поне така съм записала...

# 108
  • Мнения: 4 915
abrex ,хубаво ти е хлебчето-беглец  Peace
маякуб, чудесно е и твоето черно хлебче  Peace
Аз правих  пица с тесто от машинката и я пекох на сач.
Стана ммммммммммм
  Crazy

# 109
  • София
  • Мнения: 478
маякуб, labrex, хлебчетата ви изглеждат супер  Crazy

Аз още съм в търсене на идеалната рецепта за черно хлебче, дайте предложения и насоки и на мен ooooh! Само, че искам да е без мляко и яйца newsm78

Искам да попитам каква е разликата при различните грамажи хляб в машината? Например по - дълго меси, пече, втасва... като време гледам, че са едни и същи и за това се чудя Thinking Попадам на рецепти за хляб, на които не е дадено за какъв грамаж са, а като сумирам продуктите на някои не излизат точно и има колебание между два грамажа.

# 110
  • Мнения: 7 779
Искам да попитам каква е разликата при различните грамажи хляб в машината? Например по - дълго меси, пече, втасва...
разликата е предимно във времето за печене - по-дълго е при по-голям грамаж.

# 111
  • София
  • Мнения: 478
Искам да попитам каква е разликата при различните грамажи хляб в машината? Например по - дълго меси, пече, втасва...
разликата е предимно във времето за печене - по-дълго е при по-голям грамаж.

Благодаря, значи не е толкова фатално ако се избере по - големият грамаж при колебание Grinning

Аз още разучвам принципите на машинката, ама веднъж да ги схвана и дръж се земьо Joy

# 112
  • Мнения: 0
ето аз намерих рецептата на едните хлебчета

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9F&id=1997,

дето ги е показала танита.
току що станаха Sad, т.е. не станаха. може ли да изкажете мнение, не е ли много водата за 500 гр вода, защото тестото изглеждаше чудесно в машината, но като го извадих да правя топчета и беше нещо лепкаво, нищо общо с тесто.
сигурно за това не ми се получава и хляба, уж мера, ама ... нещо все не улучвам.
Ето я и другата рецепта за Венските хлебчета на Карина
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg5517.html#msg5517

аз следя тестото и брашното го слагам на око ,докато се образува хубава топка

# 113
  • София
  • Мнения: 505
Ето и моят първи напън: Начи като цяло: много пухкав отвътре хляб стана, за сметка на коричката. Но коричката само отстрани и отдолу стана доста дебела и ронлива, но пък отгоре стана супер мека, точно като питки за хамбургер. Не знам къде сбърках - единственото, което си позволих извън рецептата да сложа е 1 яйце, всичко останало мерих с електронна везна, която също купихме вчера с машината. Освен това така хубаво беше бухнал, та чак мислех, че ще стигне до капака и като започна да се пече, изведнъж спадна... Всички го харесаха и се изяде, но не беше това, което исках... Simple Smile Утре ще правя друго, може ли някой с Мулинекс да просветли моето невежество   bouquet    chef

# 114
  • Мнения: 7 779
Не знам къде сбърках - единственото, което си позволих извън рецептата да сложа е 1 яйце, всичко останало мерих с електронна везна, която също купихме вчера с машината. Освен това така хубаво беше бухнал, та чак мислех, че ще стигне до капака и като започна да се пече, изведнъж спадна... Всички го харесаха и се изяде, но не беше това, което исках... Simple Smile Утре ще правя друго, може ли някой с Мулинекс да просветли моето невежество   bouquet    chef
по принцип такава коричка се получава в машината. където тестото има допир с контейнера става по-твърдо. лошото е когато отгоре стане твърдо  Joy
просто не си свикнала с такъв хляб (в домашна машина приготвен). при купешкия няма контейнер,няма и твърда коричка.   chef
след печене извади контейнера и хляба да остане в него още 5-10 мин. от кондеза може малко
да поомекне   bouquet

# 115
  • Мнения: 3 428
А като добави яйце, намали ли количеството на течността?
Защото според мен или е имало много вода или тестото е превтасало newsm78

# 116
  • София
  • Мнения: 505
Бонго, благодаря ти, аз следвах много точно инструкциите в книжката и го извадих веднага след печене, увих го в кърпа и зачаках, ама не - не омекна  #2gunfire Явно ще е добре да го оставя за малко вътре.
Яйцето ми докара проблемът, защото не намалих течността. Ще й свикна, мерси мама Тин.
Докато се майтапехме снощи, че прилича на тухла от Втората световна, го изядохме  Joy Определено обаче вида му ме шокира, защото мога да меся на ръка и правя вкусни и красиви погачи, а за тия часове щях къде-къде по-красиво нещо да спретна, ама на, лакомия и аз да имам машина. Помърморих ви доста, но аз не съм толкова разочарована, продължавам и с кеф ще си я ползвам, пък ако не успея да подобря хляба в нея, ще му свикнем.  Joy

# 117
  • София
  • Мнения: 45
Да де искала съм да напиша 500 гр брашно
искала си ,но не си го написала. ние откъде да знаем какво искаш ????  newsm78
какъв ти е проблема да добавиш 20-30 гр брашно ?
следи си тестото, говори си с него , попитай го какво иска   chef


доста си поговорихме с тестото и ми каза да му сложа още 600 гр брашно (изрично го мерих). и се получи истински хляб,  за първи път хубав. т.е. сега вече ми е ясно защо не ми се получаваха до сега нещата, трябва да слагам двойно повече брашно от оказаното в рецептата.
всички казват следвай си рецептата, за да се получи хляба, явно не е съвсем така.
до сега най-много 100 гр допълнително да съм добавяла, за да не се отдалечавам много от рецептата.

# 118
  • София
  • Мнения: 3 874
tsveti1, по коя рецепта прави хлебчето, че ми стана интересно това, че си добавила още 600 гр. брашно. newsm78  Иначе поздравления за добрия резултат. Hug

# 119
  • Мнения: 7 779
доста си поговорихме с тестото и ми каза да му сложа още 600 гр брашно (изрично го мерих). и се получи истински хляб,  за първи път хубав. т.е. сега вече ми е ясно защо не ми се получаваха до сега нещата, трябва да слагам двойно повече брашно от оказаното в рецептата.
всички казват следвай си рецептата, за да се получи хляба, явно не е съвсем така.
до сега най-много 100 гр допълнително да съм добавяла, за да не се отдалечавам много от рецептата.
към 500 гр брашно си сложила още 600 ???
това е тотално объркана рецепта. сега какво излиза ? - че към 300 мл вода си сложила 1.100 кг
брашно ? и си получила хляб ?
следващият път се придържай към рецептата в общи линии , но си следи тестото. да се получи хубава ,незалепваща топка   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт