Машина за хляб-38 част

• 50 688
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
следи си тестото, говори си с него , попитай го какво иска   chef[/color]

bongo_2007, следих го, говорих му, питах какво иска - брашно, брашно, брашно. Давах, давах, давах  и сега пък му тясно, опряло глава в капака и иска да излиза. Да го пускам ли или да затискам капака?  Има още 30 мин........Joy Joy Joy
за да не опре в капака може да го прехвърлиш да се пече в печката
тези 30 мин за какво остават ? за втасването или за печене ?
сега ще знаеш за следващият път да намалиш малко течността- оттам и брашното.
тогава не би трябвало да ти опре в капака.
ако всичко ти е нормално в този случай можело е да го пуснеш да се пече по-рано - следи втасването. като си удвои обема го пускай да се пече. просто ти си коригирай рецептата така,че да е подходяща за твоята машина   bouquet

# 91
bongo_2007, има още 5 мин до края на програмата. Отстрани си е запечено, но точно в средата ще има челенка - там е опрял в стъклото. Laughing Хлебчето с айрян на Полина правя, май ще слагам вече едно яйце или пък ще редуцирам цялата рецепта. Явно нещо не прецених количествата, но мисля, че не е толкова страшно.

ditsan, 10х, мила, кой знае още колко гафове ще правя! Grinning   bouquet

# 92
bongo_2007, има още 5 мин до края на програмата. Отстрани си е запечено, но точно в средата ще има челенка - там е опрял в стъклото. Laughing Хлебчето с айрян на Полина правя, май ще слагам вече едно яйце или пък ще редуцирам цялата рецепта. Явно нещо не прецених количествата, но мисля, че не е толкова страшно.

ditsan, 10х, мила, кой знае още колко гафове ще правя! Grinning   bouquet
тогава нямаш избор - да се пече в машината
следващият път сложи 1 яйце (незнам колко си сложила сега) , може и да намалиш малко маята когато си с 2 яйца. и не на последно място - удвои ли си обема прекъсвай програмата и пускай на печене. това ти го казва тестото  hahaha

# 93

следващият път сложи 1 яйце (незнам колко си сложила сега) , може и да намалиш малко маята когато си с 2 яйца. и не на последно място - удвои ли си обема прекъсвай програмата и пускай на печене. това ти го казва тестото  hahaha[/color]

Peace Точно това си говорехме вкъщи, че следващия път ще сложа едно яйце и се надявам да не реши пак да излиза. Grinning Ето ми го хлебчето с челенка, ама пък как ухае.... Crazy
polina_а,  bouquet  bouquet  bouquet

# 94
все пак вкуса е по-важен  от вида , нали ?
слагай чубричка и сиренце  bowuu

# 95
все пак вкуса е по-важен  от вида , нали ?
слагай чубричка и сиренце  bowuu

Така е!  Peace Извадих маслото, сиренцето и шарената солчица и чакам да си пообиколи нивката, нищо, че не е питка! Grinning 

# 96
Дядо Хаджия,благодаря за новата тема  bouquet
И да не е само спам си пускам панетонето за Коледа,стана душичка

танита3, може ли рецептата на тази вкусотия:)

Извинявай за късния отговор,ето заповядай:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/holiday/CHRISTMAS/recipe_474.php

Благодаря за рецептата! Досега не съм правила козунак или подобни във фурната, би ли казала ако имаш възможност самото изпълнение на рецептата, когато не месим ръчно, а използваме хлебопекарната.

# 97
Така е!  Peace Извадих маслото, сиренцето и шарената солчица и чакам да си пообиколи нивката, нищо, че не е питка! Grinning 
режи го с вълнообразен нож.
метни едно парченце и на бедната душичка  Laughing

# 98
Благодаря за рецептата! Досега не съм правила козунак или подобни във фурната, би ли казала ако имаш възможност самото изпълнение на рецептата, когато не месим ръчно, а използваме хлебопекарната.
погледни на първа страница от темата. може да е описано как става. или в блога   bouquet

# 99
режи го с вълнообразен нож.
метни едно парченце и на бедната душичка  Laughing

bongo_2007, точно с такъв нож режа, ето го още топъл, режи си колкото искаш!  Heart Eyes Grinning

# 100
bongo_2007, точно с такъв нож режа, ето го още топъл, режи си колкото искаш!  Heart Eyes Grinning

поръси го с малко зехтин, поръси го с червен пипер , резни ми малко сиренце и ми го
метни да го опитам  bowuu

# 101
лелеле Лабрексче  Hug страхотно ти изглежда хляба, пак като не е хукнал да те търси  Joy както казваше баба ми (лека й пръст)
аз току-що направих хляб с кашкавал, отново форумска рецепта...този път се надигна както трябва, а не хлътнал като повечето...ама го правих на бърза програма - явно при нея тестото не превтасва  newsm78

# 102
поръси го с малко зехтин, поръси го с червен пипер , резни ми малко сиренце и ми го
метни да го опитам  bowuu

Хайде, лапай, че на мен ми отиде линията ooooh!........С тая машинка окръжност ще поддържам вече! Joy

маякуб, много е вкусно хлебчето, за пръв път правя по рецептата на Полина!  bouquet

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 19:34 от labrex

# 103
за айрянения хляб ли говориш, и аз съм го правила  Grinning ама ние наблягаме на по-черните хлебчета
ето го и мойто произведение
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2622/697634852212324787412944 … T1GvQHpGrgRL6.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2473/157270264281688918912944 … l4dIiQrovPPKH.JPG

# 104
маякуб, за айрянения, да! Peace И аз правя опити да наблягам на черни хлебчета, ама нещо не ги докарвам като тебе с куполчета.  Опитите продължават обаче! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт