Машина за хляб-38 част

• 50 688
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
и аз да се обадя Simple Smile от около година ползва пекарна за 700 грама хляб - много съм доволен и все повече хора виждам, че се ориентират към пекарните. Simple Smile ТОВА с ваденето на бъркалката след последното месене е наистина добра идея - вече станах факир  Laughing бъркалката излиза почти сама Simple Smile и после в хляба остава само една малка дупчица. Към всички -дерзайте, дори в началото нещо да не става - не се отказвайте и ще ядете вкусен хляб, ако намерите точната рецепта. При мен за сега е 280 мл вода, и 470 грама брашно, малко олио, малко захар, сол, черен пипер, сминдух, чубрица, и една четвърт от кубче мая - солта и подправките слагам най-последни върху брашното.

# 76
Моля за помощ за хлебопекарна kenwood bm 250, харесах я в един магазин от тези с транспортните дефекти, ама дефект дефакто няма. има ли някой такава и дали е доволен? ето  линк http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-kenwood-bm-256.html

сполучлИва машИна, работИ на autolise основа, ще сИ доволна, обаче внИмавай за въпроса със дефекта

Hug

# 77
  • София
Привет на всички, включвам се и аз с новата си машинка, вчера си купихме Мулинекс 5003, доста изчетохме с мъжа ми и се оказва, че е добър модел. Само че очаквах да има повече рецепти в книжката, но нищо, ще ползвам вашите съвети. Дадените рецепти в книжката са със сухо мляко, а
аз не съм голям фен, още днес ще пробвам някоя от вашите. Айде стискайте палци!  bouquet

# 78
tomas_ може ли да по изпразниш кутията си искам на лични да попитам:)

# 79
Привет на всички, включвам се и аз с новата си машинка, вчера си купихме Мулинекс 5003, доста изчетохме с мъжа ми и се оказва, че е добър модел. Само че очаквах да има повече рецепти в книжката, но нищо, ще ползвам вашите съвети. Дадените рецепти в книжката са със сухо мляко, а
аз не съм голям фен, още днес ще пробвам някоя от вашите. Айде стискайте палци!  bouquet
Стискаме!    Peace
Аз в началото слагах сухо мляко,а сега вече слагам 50/50 вода и прясно мляко,т.е. заменям половината от течността с прясно мляко.
Пак става страхотен хляб.
Моята е Мулинекс -5000.

# 80
Хоп да се запша и тук с малко закъснение Wink

За много години на всички!

# 81
  • София
ето аз намерих рецептата на едните хлебчета

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9F&id=1997,

дето ги е показала танита.
току що станаха Sad, т.е. не станаха. може ли да изкажете мнение, не е ли много водата за 500 гр вода, защото тестото изглеждаше чудесно в машината, но като го извадих да правя топчета и беше нещо лепкаво, нищо общо с тесто.
сигурно за това не ми се получава и хляба, уж мера, ама ... нещо все не улучвам.

# 82
току що станаха Sad, т.е. не станаха. може ли да изкажете мнение, не е ли много водата за 500 гр вода, защото тестото изглеждаше чудесно в машината, но като го извадих да правя топчета и беше нещо лепкаво, нищо общо с тесто.
сигурно за това не ми се получава и хляба, уж мера, ама ... нещо все не улучвам.
тя водата е 300 гр  бре #2gunfire
вместо да мериш по-добре си следи тестото - то ще ти покаже какво му трябва   bouquet

# 83
  • София
тя водата е 300 гр  бре #2gunfire
вместо да мериш по-добре си следи тестото - то ще ти покаже какво му трябва   bouquet

Да де искала съм да напиша 500 гр брашно

# 84
  • Бургас
Въпросът е по-скоро дали 300гр вода не са прекалено много за 500гр брашно, но вместо брашно погрешно пак е написано вода, тъй че прибирай пищовите обратно Stop

И не, 300гр вода са си съвсем прилично количество вода за толкова брашно, но наистина се следи тестото и като трябва се добавя по мъничко брашно за да не лепне Peace

П.С. Писали сме заедно Wink

# 85
Да де искала съм да напиша 500 гр брашно
искала си ,но не си го написала. ние откъде да знаем какво искаш ????  newsm78
какъв ти е проблема да добавиш 20-30 гр брашно ?
следи си тестото, говори си с него , попитай го какво иска   chef

# 86
Въпросът е по-скоро дали 300гр вода не са прекалено много за 500гр брашно, но вместо брашно погрешно пак е написано вода, тъй че прибирай пищовите обратно Stop

И не, 300гр вода са си съвсем прилично количество вода за толкова брашно, но наистина се следи тестото и като трябва се добавя по мъничко брашно за да не лепне Peace

П.С. Писали сме заедно Wink
може и така да се тълкува : 500 гр брашно не са ли много за 300 гр вода.  newsm78аз лично предпочитам да добавям брашно, отколкото вода.  и го правя всеки път  Laughing

# 87
  • Бургас
Е, аз също и затова съм го написала дори Flutter

# 88
следи си тестото, говори си с него , попитай го какво иска   chef[/color]

bongo_2007, следих го, говорих му, питах какво иска - брашно, брашно, брашно. Давах, давах, давах  и сега пък му тясно, опряло глава в капака и иска да излиза. Да го пускам ли или да затискам капака?  Има още 30 мин........Joy Joy Joy

# 89
Лабрекс,пускай го не го затискай че ще вземе да отиде при реотаните.

Общи условия

Активация на акаунт