Машина за хляб-38 част

  • 50 704
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
  • Мнения: 924


Най-после и аз мога да се похваля с истински хубав и много вкусен хляб ! bowuu
Много съм благодарна на всички , които ми дадоха съвети   bouquet Днешният ми сполучлив опит нямаше да се осъществи без тях  Hug
Ето и рецептата - за бял хляб , с някои мои малки промени-
Последователно сложих следните продукти:
315 мл прясно мляко
1 суп.л. зехтин
1 1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
520 г брашно
9 г прясна мая
Използвах първо програмата за месене и втасване . След края и оставих тестото да втаса още около 15 мин. След това включих програмата за печене , за 45 мин. След нейния край извадих хляба , добре го напръсках с вода и го завих в кърпа .
Много съм доволна и вече мисля за нещо по-сложно  Mr. Green

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 23:22 от Lora-Di

# 61
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момичета и момчета ето една интересна статия.Изглежда митът за диетичните хлябове ,че помагат на диетите ще излезе фалшив.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3522211

# 62
  • София
  • Мнения: 8 500
Много сполучливи рецепти намирам тук, но може ли някой да сподели рецепта за кръглите хлебчета, каквито продават в Била и Кауфланд?
Детето много ги обича, а бих искала да ги замеся в хлебопекарната, вместо да ги купувам.

Едно че се правят по специална рецепта с един куп добавки и второ че се печат в специални конвекторни фурни - та не знам в домашни условия дали ще станат.

Затова ти предлагам вземи тестото на Лабрекс. Направи питки колкото малко детско юмруче (не ги прави по голями щото те при втасването ще удвоят обема си), отгоре ги намажи с яйце и прясно мляко (1:1) поръси със сусам, втасай втори път и ги изпечи (пускай температурата за печене малко преди да са удвоили обема си щото докато загрее фурната те продължават да втасват).

В един от вариантите в яйцето и млякото за намазване слагам малко пудра захар, така семената не ми падат после. Тоя номер го правя задължително при козунаците и така после не гоня захарта из цялата тава.

Някои сигурно ще се изненадат че препоръчвам мазането преди второ втасване. Аз по принцип (дори и при козунаците) го правя така.

И няколко думи за печенето на такива теста (меките и нежните). Значи първоначално те по-скоро се "сушат" на по ниска температура (20 - 25 градуса по ниска и по възможност само отдолу) и после във втората част на изпичавето се пуска по-високата температура (отгоре и отдолу) за да се изпечат хубаво. Така глазурата от горе не изгаря. При тази технология обаче времето на второто втасване се намалява значително, защото при първоначалното "сушене" тестото продължава да втасва.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 01:06 от дядо хаджия

# 63
  • Мнения: 22 867
Много сполучливи рецепти намирам тук, но може ли някой да сподели рецепта за кръглите хлебчета, каквито продават в Била и Кауфланд?
Детето много ги обича, а бих искала да ги замеся в хлебопекарната, вместо да ги купувам.

Затова ти предлагам вземи тестото на Лабрекс. Направи питки колкото малко детско юмруче (не ги прави по голями щото те при втасването ще удвоят обема си), отгоре го намажи с яйце и прясно мляко (1:1) поръси със сусам, втасай втори път и ги изпечи


Ганган
, ако искаш, може да пробваш и ХЛЕБЧЕТА ЗА ДОМАШНИ ХАМБУРГЕРИ, чудесни стават! Peace

# 64
  • Мнения: 14
Запис и за да не е само запис - звънях в сервиза и вносителите.... Тая измислена марка Reno ще ми стъжни животеца  Joy Ще чакам три дни да видим дали ще могат да ми изнамерят контейнер. Ако беше мулинекс например, вече да ми го бяха пратили  Crossing Arms


Да казвам ли, че съм с Мулинекс и от средата на декември чакам поръчаното казанче....  newsm78

Вчера замесвах хляб в машинката, нищо особено / вода, брашно, сол, олио/ и оставих тестото една идея по твърдо от това да не маже под бъркалките. Въпросната една се извади, оставих го да се до омеси с другата само и като беше приключило и нея намерих извадена  newsm78. Чудя се дали защото беше толкова меко тестото се случи или  просто е поредния дефект?
Поздрави на всички, чудесни вкусотии творите, радвам се, че ви има и темата също. От както я открих, първата страница, която отварям  е тази тук и чак след това ел. пощи и други.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 07:08 от pretynka

# 65
  • Мнения: X
Здравейте!
Отдавна не съм писала...ама сега идвам с проблем.
Разкапаха се уплътнителите на казанчето.И поставките за бъркалките се вадят.
Преди доста теми някой беше писал,че си е купил пакетче със семеринги...
Беше доста отдавна и може би не пише вече,но молбата ми е ако някой се сеща за какво става въпрос ,да пише откъде.
Моята е Мулинеск-5000.В сервиза са предложили направо ново казанче да ни поръчат.
Извънгаранционна е.
Не че няма да си взема и казанче,ама ми се щеше и това да се поправи.
Благодаря ви много предварително за помощта!    Hug

# 66
  • Мнения: 0
Дядо Хаджия,благодаря за новата тема  bouquet
И да не е само спам си пускам панетонето за Коледа,стана душичка


танита3, може ли рецептата на тази вкусотия:)

Извинявай за късния отговор,ето заповядай:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/holiday/CHRISTMAS/recipe_474.php

# 67
  • София
  • Мнения: 3 874
Красимира, ето тук alys е дала информация.  Peace

# 68
  • Мнения: X
Красимира, ето тук alys е дала информация.  Peace
Много ти благодаря!       Hug   

# 69
  • Мнения: 5
Предполагам, че тези земелчета са някакви полуфабрикати, но все пак, ако някой е правил нещо подобно в домашни условия, моля да сподели.

# 70
  • Мнения: 0
Ганган,аз често правя тези
Виенски хлебчета на Карина
,

и хлебчетата на Xavier Barriga

# 71
  • Мнения: 222
ауууууу Танита, веднагически рецепти давай, изглеждат страхотно мммммм   chef  bouquet

# 72
  • Мнения: 5
Дядо Хаджия, Labrex, Танита, благодаря ви за отговорите! Hug

# 73
  • Варна
  • Мнения: 246
Моля за помощ за хлебопекарна kenwood bm 250, харесах я в един магазин от тези с транспортните дефекти, ама дефект дефакто няма. има ли някой такава и дали е доволен? ето  линк http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-kenwood-bm-256.html

# 74
  • Мнения: 7 779
Моля за помощ за хлебопекарна kenwood bm 250, харесах я в един магазин от тези с транспортните дефекти, ама дефект дефакто няма. има ли някой такава и дали е доволен? ето  линк http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-kenwood-bm-256.html
сигурна ли си ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт