Машина за хляб-38 част

  • 50 409
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 22 867
Някой може ли да ми даде рецептата за козунака на Ердинч

Записала съм тая рецепта за козунак от Ердинч, не знам дали точно нея имаш предвид? newsm78

# 361
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Я сега да попитам ,
като си направих черен хляб от черно брашно и овесени трици,
защо се е вдлъбнал отгоре ?
нито му е било много водата, даже беше доста сухо тесто,
нито е била гореща, маята е 1/4 жива мая на 800 гр брашно.
Какъв му е проблема ?
Иначе хляба е супер, нито е клисав, нито е длетав ... абе хубав.
По-късно мога да постна снимки,ако е жизненоважно,
 че сега нещо не намирам фотото ..

# 362
  • Мнения: 3 428
Освен да е превтасал, не виждам друга причина да хлътне. Маята си е добре като количество.Водата явно не е била много. Според мен е това.

# 363
  • Враца
  • Мнения: 3 853
демек трябва повече вода ??  newsm78

# 364
  • Мнения: 3 428
Не, исках да кажа че щом топката е била твърда, значи водата не е била в повече. Много често при повече вода се получава хлътване на тестото при печене. Но според мен просто е било превтасало и при започване на печенето е спаднало. И на мен ми се случва по някога, но си изяждаме хляба де.

# 365
  • Мнения: 3 803
mama Tin- случвало ми се е водата да дойде в повече и да маже под бъркалките,но никога не е спадал.

# 366
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Буцата беше много стабилна Simple Smile в смисъл изобщо не мажеше под бъркалките ,
 а си беше тесто,
сътворено от
чаша и половина вода
4 чаши черно брашно 
половин чаша овесени трици
и 1/4 кубче мая
и другите там, захар , сол

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 20:31 от vmarinska

# 367
  • Мнения: 7
Някой може ли да ми даде рецептата за козунака на Ердинч

Записала съм тая рецепта за козунак от Ердинч, не знам дали точно нея имаш предвид? newsm78

благодаря

# 368
  • Мнения: 4 901
vmarinska , на каква програма прави хлебчето?
Според мойто мнение не ти е втасало хлебчето.
И мойто първото беше от много хубава топка, но на кратка програма и също  не бухна отгоре.
Следващите правя на дълга програма с 3 втасвания и ми стават перфектни черни хлебчета.
 

# 369
  • Враца
  • Мнения: 3 853
първа програма, 3 часа и 25 минути  Peace

# 370
  • Мнения: X
маята е 1/4 жива мая на 800 гр брашно.

Това съм го пропуснала и последваха грешни предположения.  Embarassed

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:11 от Анонимен

# 371
  • Враца
  • Мнения: 3 853
1/6 от кубчето ??  newsm78
не е ли малко ?

а ако е суха , колко трябва да е ?

# 372
  • Мнения: X
*

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:12 от Анонимен

# 373
  • Враца
  • Мнения: 3 853
чашите ми са 280 мл (доста големички)

а брашното е черно, така си пише , черно брашно 1250

# 374
  • Мнения: 7 779
Твоето брашно е по-малко (4 чаши са около 480 г и още 1/2 чаша трици... може би малко повече от 500 г общо). Ако правилно съм разбрала, ползваш типово брашно? С други думи, на твое място бих опитала с по-малко мая от тази, която си използвала.
брашното е 800 гр  и е черно  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт