Машина за хляб-38 част

  • 50 423
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: X
*

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:12 от Анонимен

# 376
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Утре ще пробвам с по-малко мая  Peace

# 377
  • Мнения: X
*

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:12 от Анонимен

# 378
  • Враца
  • Мнения: 3 853
веднага щом добия хляба , ще докладвам  Peace

Аз сухо мляко не слагам, то жизненоважно ли е ?

# 379
  • Мнения: X
Аз сухо мляко не слагам, то жизненоважно ли е ?
Само в началото слагах сухо мляко, но хлябът все имаше лек дъх от него и когато искам да сложа мляко, ползвам натурално.

# 380
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
чашите ми са 280 мл (доста големички)

а брашното е черно, така си пише , черно брашно 1250

Щом са големи чашите, опитай тогава с 1/5 от кубчето мая. При един от експериментите си реших да оставя типовия хляб да втаса повече от предвиденото в програмата. Втаса, но после хлътна.


брашното е 800 гр  и е черно  #2gunfire


Измерих -  Mr. Green - имам такива чаши и 1 събира 150 г брашно, което означава, че брашното е 600  (хайде, нека е 650 максимум).
А аз имам чаени чаши и по 120гр. Така че, Бонго да прибира патлака  hahaha

# 381
  • Враца
  • Мнения: 3 853
чаените ми чаши са по 280 мл и то не пълна до ръба, това колко грама са ??
няма начин да е 600 гр брашното защото остава 1/4 от пакета , а той е килограм  newsm78

# 382
  • ВАРНА
  • Мнения: 14
Здравейте,чета ви от една седмица и си купих и аз Мулинекс 5023. На него се спрях,дано не дава дефекти.Направих и първия си хляб.Който стана страхотен с рецепта от форума,с яйца и мляко.Вкусотийка голяма.Четох че не правели мулинексите корички на хляба ,и го пуснах на средна коричка,но го изкарах 10 минути по рано,че щеше да изгори. Утре мисля да направя един френски хляб,да видим дали не е било късмета на начинаещите  Simple Smile .
Ето го хлебчето:
http://prikachi.com/images/21/2878021V.jpg

# 383
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
Аз съм забелязала,че като се ползват яйца било за козунак или хляб няма значение цвета на изделието става много красиво.Без яйце не е така-стои едно бяло-о-о.

# 384
  • Мнения: X
  Peace

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:03 от Анонимен

# 385
  • Мнения: 15
Здравейте. Извинявайте, че така нахълтвам, но немога да намеря това, което ми трябва из темите, а уж търсих. Та въпроса ми е - какво количество жива мая да сложа за хляб 900гр. и как да я поставя ей така както си е или да я размия с малко вода. Просто незнам. Simple Smile Аляска ми е хлебопекарната.
Мерси предварително   chef

# 386
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
Пробвай първо със 1/5,а после може и със 1/6 зависи от резултата.Аз лично затоплям 100г. вода на 30сек. във микрото заедно със захарта и после прибавям маята.След около 5мин. тя се разтваря и я изсипвам в/у брашното.И аз съм със Аляска.

# 387
  • Мнения: 15
Мерси, ще видим след 3 часа резултата Peace

# 388
  • София
  • Мнения: 62
Здравейте,момичета и момчета!
Много ви моля за съвет!
Имам мерак да си купя машинка за хляб ,но се двоумя между две:тази http://www.techno-mix.com/Drebna-byala-tehnika/Malki-domakinski- … EA-EHD-25-AD.html и тази http://www.techno-mix.com/Drebna-byala-tehnika/Malki-domakinski- … -OW-5020-XXL.html
Ние сме голямо семейство(все големи мъже с изключение на мен),затова ми трябва машинка ,която да прави по-голям грамаж хляб.
От инфото за машинките ,което събрах останах с впечатление,че тези за по-голям грамаж от 1000гр,трябва да са с две перки,а първата машинка е само с една перка,макар и за 1250гр хляб.
Притеснява ме факта дали ще може да обработва 1250гр продукти.За втората прочетох само хубави неща,но цената е доста по-висока!
Благодаря ви предварително!

# 389
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
Аз лично не бих дала 200лв. за пекарна при условие,че има много алтернативни варианти.Моята е евтин вариант и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт