Машина за хляб-38 част

• 50 423
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
*

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:12 от Анонимен

# 376
  • Враца
Утре ще пробвам с по-малко мая  Peace

# 377
*

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:12 от Анонимен

# 378
  • Враца
веднага щом добия хляба , ще докладвам  Peace

Аз сухо мляко не слагам, то жизненоважно ли е ?

# 379
Аз сухо мляко не слагам, то жизненоважно ли е ?
Само в началото слагах сухо мляко, но хлябът все имаше лек дъх от него и когато искам да сложа мляко, ползвам натурално.

# 380
  • Варна.....
чашите ми са 280 мл (доста големички)

а брашното е черно, така си пише , черно брашно 1250

Щом са големи чашите, опитай тогава с 1/5 от кубчето мая. При един от експериментите си реших да оставя типовия хляб да втаса повече от предвиденото в програмата. Втаса, но после хлътна.

брашното е 800 гр  и е черно  #2gunfire

Измерих -  Mr. Green - имам такива чаши и 1 събира 150 г брашно, което означава, че брашното е 600  (хайде, нека е 650 максимум).
А аз имам чаени чаши и по 120гр. Така че, Бонго да прибира патлака  hahaha

# 381
  • Враца
чаените ми чаши са по 280 мл и то не пълна до ръба, това колко грама са ??
няма начин да е 600 гр брашното защото остава 1/4 от пакета , а той е килограм  newsm78

# 382
  • ВАРНА
Здравейте,чета ви от една седмица и си купих и аз Мулинекс 5023. На него се спрях,дано не дава дефекти.Направих и първия си хляб.Който стана страхотен с рецепта от форума,с яйца и мляко.Вкусотийка голяма.Четох че не правели мулинексите корички на хляба ,и го пуснах на средна коричка,но го изкарах 10 минути по рано,че щеше да изгори. Утре мисля да направя един френски хляб,да видим дали не е било късмета на начинаещите  Simple Smile .
Ето го хлебчето:
http://prikachi.com/images/21/2878021V.jpg

# 383
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз съм забелязала,че като се ползват яйца било за козунак или хляб няма значение цвета на изделието става много красиво.Без яйце не е така-стои едно бяло-о-о.

# 384
  Peace

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 20:03 от Анонимен

# 385
Здравейте. Извинявайте, че така нахълтвам, но немога да намеря това, което ми трябва из темите, а уж търсих. Та въпроса ми е - какво количество жива мая да сложа за хляб 900гр. и как да я поставя ей така както си е или да я размия с малко вода. Просто незнам. Simple Smile Аляска ми е хлебопекарната.
Мерси предварително   chef

# 386
Пробвай първо със 1/5,а после може и със 1/6 зависи от резултата.Аз лично затоплям 100г. вода на 30сек. във микрото заедно със захарта и после прибавям маята.След около 5мин. тя се разтваря и я изсипвам в/у брашното.И аз съм със Аляска.

# 387
Мерси, ще видим след 3 часа резултата Peace

# 388
  • София
Здравейте,момичета и момчета!
Много ви моля за съвет!
Имам мерак да си купя машинка за хляб ,но се двоумя между две:тази http://www.techno-mix.com/Drebna-byala-tehnika/Malki-domakinski- … EA-EHD-25-AD.html и тази http://www.techno-mix.com/Drebna-byala-tehnika/Malki-domakinski- … -OW-5020-XXL.html
Ние сме голямо семейство(все големи мъже с изключение на мен),затова ми трябва машинка ,която да прави по-голям грамаж хляб.
От инфото за машинките ,което събрах останах с впечатление,че тези за по-голям грамаж от 1000гр,трябва да са с две перки,а първата машинка е само с една перка,макар и за 1250гр хляб.
Притеснява ме факта дали ще може да обработва 1250гр продукти.За втората прочетох само хубави неща,но цената е доста по-висока!
Благодаря ви предварително!

# 389
Аз лично не бих дала 200лв. за пекарна при условие,че има много алтернативни варианти.Моята е евтин вариант и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт