Машина за хляб-38 част

• 51 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
tais, виж тези дали ще ти харесат. Simple Smile цък
alys, чудно ти е станало хлебчето! Peace

# 406
кажи го на Тайс защото тя напада невинната душица   bouquet
И аз съм чела недочела очевидно  Hug.
Но пък ти с цветя, а не с пищов....
[/quote]
hahaha

# 407

alys, чудно ти е станало хлебчето! Peace

Благодаря, наистина стана хубаво (добавих в поста си обещаната снимка, за да са на едно място).

# 408

Привет!
Аз имам машина за хляб  от една година, но преди една приятелка да ми даде рецепта за козунак в машената, я бях използвала само веднъж- направих едно хлебче от книжката.Стана перфектно , но като видях какъв  козунак става,   й разказах играта от месене на козунаци.Продуктите за козунак ги измервах с мерителна каничка, чаша за кафе и т.н .Отскоро имам кухненска везна и ги претеглям на нея.Но последните няколко пъти тестото ми се получава по-различно.Козунака пак си става ,но свърши ли цикъла месене-втасване вместо хубаво ,гладко и еластично топче,сега се получава леко лепкаво  ,по-малко като размер,с неравнини по него.Та исках да ви попитам на какво се дължи,дайте ми съвет?И още нещо - понеже ще ми трябва сладка пита тази седмица, ме посъветваха да направя козуначена.И въпросът ми е - как да оформя козуначено тесто като питка?
Благодаря ви предварително!

# 409
D-S, може ли да напишеш рецептата, която си ползвала за козунака? Пробвала ли си да добавиш още малко брашно, за да ти се получи тестото?
Питката само я омеси в машината, а иначе си втасвай, оформяй и после печи във фурната. Гледай само да не е много прекалено меко тестото.

# 410
Да Ви напиша - да се посмеете. Прочетох вчера кекс в машината - без яйца, много доволна мацката, чаша сладко, студена вода, лъжичка сода - така. Пише тя - на програма за кекс. Добре. Отивам в къщи след работа и почвам да сипвам в контейнера. Като зададох програмата / за моята машина/ 2:50 - малее, то му омеси кокалите . Нищо не стана - с една лъжичка сода да върти почти 3 часа - глеч, сурово - ужасно. При моята ли машина програмата е различна  Cry
Смях в залата. А аз обичам да експериментирам, не винаги успявам  - като снощи - от машината
 в кофата за боклук Laughing

# 411
Влизам да попитам нещо - в темата за натуралната закваска е писано последно миналата година, може ли тук да питам нещо ако случайно ми стане закваската?

# 412
 Рецептата за козунака е следната:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262831.0
После оформям, оставям да втаса и пека.Ето как изглежда:

Alys ,благодаря за съвета! newsm51 Не съм добавяла досега брашно докато се меси, а като го извадя от контейнера и го видя едно такова лепкаво, премесвам тестото и тогава използвам брашно.И проблема е ,че откакто  претеглям с кухненска везна става така.

Интересува ме самото оформяне на питката.Разточва ли се и колко дебела да бъде кората,маже ли се с мазнина и има ли значение как ще се оформи?

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 13:47 от D-S

# 413
  • София
D-S, продължавай си по стария начин, щом резултата е успешен винаги, защо ти е везната.   Hug Козунака ти изглежда много добре. Peace

# 414
  • София

Интересува ме самото оформяне на питката.Разточва ли се и колко дебела да бъде кората,маже ли се с мазнина и има ли значение как ще се оформи?

Виж тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=522312.0
Има и специална тема за любимите питки

# 415
  • Варна.....
tais, виж тези дали ще ти харесат. Simple Smile цък
Благодаря. Ще опитам и споделя какво е станало.

# 416
  • София
Айде и аз да досадя и да питам, но след толкова много четене, пак не мога да реша коя машинка да си купя.....
Чудя се между
http://www.densi.bg/index.php?menu=8&product_id=1100017708 и
http://www.technomarket.bg/products/09073478/moulinex-ow-5020.
Просто се чудя разликата от 100лв дали си заслужава. Като цяло функциите, на които държа са месене на тесто и съответно стандартното изпичане на хляб(искам да си правя пълнозърнести хлебчета Heart Eyes) , но и много държа на доброто изпичане на хляба, т.е. да е добре изпечен отгоре. И от двете марки има премного оплаквания, но до 250лв май няма какво по-добро  Confused
Предварително ви благодаря за помоща   bouquet  bouquet  bouquet

# 417
момичета и момчета  Laughing от един месец имам хлебопекарна RENO. Хлебчето става супер на вкус, но на вид е потрес!!! Надува се до един момент и после при печенето се вдлъбва по средата, в най-добрия случай се изравнява. Проверих капака - затваря се плътно! Рецептата от книжката се спазва точно! Знам че е кучемарка, но все пак явно нещо бъркам. Помогнете моля.....ако някой от вас има същата хлебопекарна.... newsm78

# 418
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
CHRISS не си заслужава да даваш луди пари/около 200лв./Според мен пълнозърнест хляб можеш да си изпечеш и без да имаш специална програма за въпросния хляб.Тук не съм чула някой да се оплаква от неизпечена кора отгоре.Имай в предвид,че цвета на кората зависи и от продуктите които ще слагаш във р-тата.Аз например съм забелязала,че като слагам яйце цвета става убийствен,а ако няма изглежда много бял,но въпреки това е изпечен чудесно.TOTORONY вдлъбването във средата май е от превтасване.

# 419
  • Варна - Черна гора
момичета и момчета  Laughing от един месец имам хлебопекарна RENO. Хлебчето става супер на вкус, но на вид е потрес!!! Надува се до един момент и после при печенето се вдлъбва по средата, в най-добрия случай се изравнява. Проверих капака - затваря се плътно! Рецептата от книжката се спазва точно! Знам че е кучемарка, но все пак явно нещо бъркам. Помогнете моля.....ако някой от вас има същата хлебопекарна.... newsm78
Моята хлебопекарна също е RENO, модел BM 6112. Не съм правила нищо от рецептите в книжката, но затова пък от тези публикувани във форума имам доста добри попадения. Хлебчето си втасва и изпича нормално, с хубава шапчица.
Препоръчвам ти: айрянения хляб на polin_a, типовото хлебче на Гелева, ръжения на Наталина.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт