Машина за хляб-38 част

• 51 644
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Враца
ама живата мая със захарта ли се разтваря ...  newsm78
аз май това не го знаех  Rolling Eyes

# 391
  • София
Аз лично не бих дала 200лв. за пекарна при условие,че има много алтернативни варианти.Моята е евтин вариант и съм много доволна.
Съгласна съм!Но,само този модел на "Мидея" е за по-голям грамаж,но както писах е само с една перка.Това ме притеснява!

# 392
ама живата мая със захарта ли се разтваря ...  newsm78
аз май това не го знаех  Rolling Eyes

Не е задължително, маята може и само с водичка да се разтвори. А захарта да е в течността.

# 393
Аз лично не бих дала 200лв. за пекарна при условие,че има много алтернативни варианти.Моята е евтин вариант и съм много доволна.
Съгласна съм!Но,само този модел на "Мидея" е за по-голям грамаж,но както писах е само с една перка.Това ме притеснява!
щом са писали 1250 гр и е с една перка значи хората са преценили че тази перка ще върши работа - т. е ще може да завърти такова количество продукти. а дали изчисленията им са
правилни .... е божа работа .
мисля,че в предишната 37 тема някой беше писал за Ронсон (поне така си спомням),който е с 2 бъркалки и е на прилична цена от около 130-140 лв

# 394
а брашното е черно, така си пише , черно брашно 1250
А аз имам чаени чаши и по 120гр. Така че, Бонго да прибира патлака  hahaha
[/quote]
авторката още в началото каза ,че брашното е черно и е 800 гр , докато Алис започна да прави сметки (според нейни чаши) че брашното е около 480гр  и е типово. за това се наложи да извадя пищаците. просто аз взех за истина какво е написала авторката. благодаря   bouquet

# 395
мисля,че в предишната 37 тема някой беше писал за Ронсон (поне така си спомням),който е с 2 бъркалки и е на прилична цена от около 130-140 лв[/color]
[/quote]

да,така е,с две бъркалки,900-1125г.хляб,800W,цената последно в Метро беше 139лв.Аз я имам от близо 1 година и съм доволна,ползвам я през ден.
ето я

# 396
Няма значение че е само с една перка. Явно е изчислено, че е достатъчно. Моята Аляска с една бъркалка се справя чудесно и с тежкото тесто за меденки. Така, че спокойно.

# 397
авторката още в началото каза ,че брашното е черно и е 800 гр , докато Алис започна да прави сметки (според нейни чаши) че брашното е около 480гр  и е типово. за това се наложи да извадя пищаците. просто аз взех за истина какво е написала авторката. благодаря   bouquet

Извинявам се, че не съм прочела внимателно.  Peace

# 398
кажи го на Тайс защото тя напада невинната душица   bouquet

# 399

Изтрих си грешните предположения, останаха само в цитатите.
Тайс, казвам ти.  Sunglasses   bouquet

# 400
  • София
Много ви благодаря за мненията!Много ми помогнахте!Щом я купя ще се похваля и със сигурност ще имам въпроси!И ще продължавам да следя темата,разбира се!

# 401
Спретнах първия си хляб с натурална закваска (без грам мая) в машината (програма тесто+втасване, оставих да втаса допълнително още час може би (или повече, не съм засичала време), после пекох 1 час и ето резултата. Хубаво е да се види структурата му, но още е горещ, така че ще добавя още една снимка по-късно.

П.П. Ето го и в разрез. Ползвала съм ръженото брашно на Арчар (в което има ленено семе), но в закваската има още три вида брашно - ръжено на Техра, типово и бяло на София мел. Закваската ми беше около 375 г, хляба замесих с около 500 г бяло брашно. Не ми се изхвърляше тази част от закваската и затова всичко събрах накуп.  Wink

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 22:30 от Анонимен

# 402
Алис, дай технологията на закваската Hug

# 403
Алис, дай технологията на закваската Hug

Може би в съответната тема.  newsm78 Или по-добре да намеря линк. След като разгледаш, ще споделя личните си впечатления. Ето я темата.

# 404
  • Варна.....
И аз съм чела недочела очевидно  Hug.
Но пък ти с цветя, а не с пищов....

По темата- кажете рецепта за франзели? Ще меси машинката, а ще пече фурната.

Общи условия

Активация на акаунт