Машина за хляб-38 част

  • 50 429
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 767
След вашите подстрекателства сътворих едни банички със сиренце,

 което  не личи на снимката Embarassed, обаче са пухкави и вкусни. Тестото е на Лабрекс  bouquet

# 676
  • Мнения: 2 126
Moмичета и момчета,бихте ли се изказали по въпроса: Колко е "мая колкото кибритена кутийка"? Мисле си че е половин кубче,ама знам ли,дали не е и малко повече Mr. Green Не че е голям проблем,но просто ми е интересно какво ще кажете Laughing

Петушка,умопомрачителни банички  bouquet Кажи точно кое е тестото и как ги направи,моля Praynig

# 677
  • Мнения: 222
petu6ka63 изби рибата с тез банички  Shocked Hug браво, аз рецептата на Лабрексчето я имам, ти само кажи как точно ги зави  Heart Eyes
аз да ви се оплача - направих един царевичен хляб форумска рецепта - пълен провал, в смисъл изглеждаше добре, но на вкус  Sick изхвърлих го....
напоследък наблягам на ръжените хлебчета, моя само такъв яде, а пък малкия обича бял хляб и аз като жабата по средата не знам как да се разчекна  hahaha

# 678
  • Мнения: 767
Петушка,умопомрачителни банички  bouquet Кажи точно кое е тестото и как ги направи,моля Praynig
[/quote]

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16516761#msg16516761 Това е страхотното тесто, но аз намалих малко мазнината и бр. на яйцата. Месих го снощи в машината,  оставих го меко и го прибрах в мазен плик да пренощува в хладилника. сутринта го премесих леко, разделих на топки, раздърпах ги на мекици, омазах с масло+олио и поръсих със сирене, навих на роло и усуках като масленица. Втасах под кърпа в топла фурна и после пекох, като ги намазах с жълтък+мазнина.
При мен ако нещо стане сполучливо, значи е случайно Mr. Green Надявам се и пълнозърнестият хляб, дето втасва в машината да става за ядене hahaha

# 679
  • Мнения: 222
ооо не се подценявай изобщо  Hug в малка тавичка ли ги пече?

# 680
  • Мнения: 767
Такива са фактите, колкото и да са неудобни за споделяне. bowuu
Тавата е с диаметър 30см - ти прецени малка ли е Laughing

# 681
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма, макар че се познаваме от друга тема, тук си в стихията си и аз съм ти истински фен  Flutter
Сега вече знаеш !  Peace

vmarinskaHug Аз по-рядко се появявам в тая тема, че после д..то расте като втасало с мая. Joy hahaha

petu6ka63, сега ти си подстрекателката с тия банички. Окапах си тука клавиатурата.

 

# 682
  • Мнения: 547
Имам молба към вас. Можете ли да ме насочите към изпитана рецепта с царевично брашно? Благодаря!

# 683
  • Мнения: 767

vmarinska,  Hug Аз по-рядко се появявам в тая тема, че после д..то расте като втасало с мая. Joy hahaha

petu6ka63, сега ти си подстрекателката с тия банички. Окапах си тука клавиатурата.
Това е цитат  Embarassed

 

Това, че  половината от творенията ми не стават за ядене, си има и положителна страна, но ти, Джемма, с твоя перфекционизъм...,сигурно често си на диета hahaha

# 684
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, за съжаление всичко тестяно ми се лепи, а го обичааам. Отивам да правя руло с лук пък, майната им на диетите Crossing Arms. Рецептата по-късно, със снимковия материал.

П.П Да бе, да- професионализъм. Няма да ви казвам как вчера се изложих като кифладжия и млякото, което подквасвах нищо не стана. Остана сипрясно (но реших да използвам закваската си, която беше старичка, а не сложих нова). Сама съм си виновна. Добре, че беше с добавки- мюсли, какао със захар. Та малкия го оцени и като прясно-каза, че е вкусно. Embarassed Joy

# 685
  • София
  • Мнения: 4
Имам молба към вас. Можете ли да ме насочите към изпитана рецепта с царевично брашно? Благодаря!
На Ивановден правих за подарък на съседка този хляб:
Царевичен хляб на МИЛЕНКА
1 ч.ч. (мерителната към машината) царевично брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер (10 gr.)
2 яйца
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. варена царевица / може и от консерва/
2 ч лъжици сол

Приготвяне
В машината се слагат първо млякото, яйцата и солта. След това се слага царевичното брашно брашно и върху него бакпулвера. Най-отгоре слагаме пшеничното брашно.
Избираме програмата за нормален бял хляб /около 3 и 20 мин при 700 грама/
Около 20-30 минути след старта машината ни подканя със звуков сигнал да сипем  варената царевица. След края на програмата се получава много приятен пукнат отгоре вкусен хляб.

Когато се замеси тестото ми се стори много рядко- като кексово и направих промени. Сипах още брашно докато се получи топка, после се сетих, че без мая няма как да втаса и сипах около 2/3  лъжичка суха мая.Царевицата беше от консерва, прецедена.
Стана невероятен хляб- миришещ на царевица, но бухнал, не глетав, и невероятно вкусен.
Наложи ми се да изям всичките луканки и филета, защото съседката нагъваше само хляб  Grinning

# 686
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Готово е моето рулце, ама пусто нямам търпение, горещо още го разрязах.



Рецептата

# 687
  • Мнения: 222
Имам молба към вас. Можете ли да ме насочите към изпитана рецепта с царевично брашно? Благодаря!
На Ивановден правих за подарък на съседка този хляб:
Царевичен хляб на МИЛЕНКА
1 ч.ч. (мерителната към машината) царевично брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер (10 gr.)
2 яйца
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. варена царевица / може и от консерва/
2 ч лъжици сол

Приготвяне
В машината се слагат първо млякото, яйцата и солта. След това се слага царевичното брашно брашно и върху него бакпулвера. Най-отгоре слагаме пшеничното брашно.
Избираме програмата за нормален бял хляб /около 3 и 20 мин при 700 грама/
Около 20-30 минути след старта машината ни подканя със звуков сигнал да сипем  варената царевица. След края на програмата се получава много приятен пукнат отгоре вкусен хляб.

Когато се замеси тестото ми се стори много рядко- като кексово и направих промени. Сипах още брашно докато се получи топка, после се сетих, че без мая няма как да втаса и сипах около 2/3  лъжичка суха мая.Царевицата беше от консерва, прецедена.
Стана невероятен хляб- миришещ на царевица, но бухнал, не глетав, и невероятно вкусен.
Наложи ми се да изям всичките луканки и филета, защото съседката нагъваше само хляб  Grinning
ха аз именно този хляб направих, но не сложих мая, оставих го само на бакпулувер, явно там ми е била грешката, но едва ли ще повторя отново  Sick

ето и моя тутманик с Лабрексовото тесто
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1854/178843940919601979271296 … fl9J7L0ZLT1Da.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2958/117162528019706658011296 … p4oXU8CZWojSs.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2237/116824223756183713812963 … nCUBWW4Sl5Pv8.JPG
то си стана цяла питка Simple Smile
Джемма   newsm20  Hands Clap omm

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 15:15 от маякуб

# 688
  • Мнения: 693
Да се отчета и аз. Първият опит беше неуспешен защото се оказа че вместо мая съм сложила бакпулвер  Embarassed. Сега втория опит изглежда добре, но още не съм го опитала. Само ме притеснява, че отгоре стои доста бяло. А аз обичам добре изпече хляб. Машината ми е Тефал(но не ХХL). Ако споделите опит имам 14 дни в рамките на които мога да я сменя за друг модел.

# 689
  • София
  • Мнения: 478
леле какви вкусотии виждам в темата Crazy не са за бременни Laughing

Аз влизам да се оплача от втория ми неуспешен опит с ръжено брашно. Пробвах да направя изцяло ръжен хляб (без добавка на бяло брашно) и все нещо не е както трябва ooooh! Вече и аз не знам какво му е на този хляб, ама за сега ще си дам малко почивка от опити, че два дни ми стигат ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт