Машина за хляб-38 част

• 50 391
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
pettyna нетърперива съм да разбера дали си купи от лидълската мая и ако е "да" доволна ли си? Thinking Аз днес правих хляба с 1/5 от нея и съм доволна от резултата. Не мога да дам снимков материал защото ни нямаше в къщи  когато се е опекъл а като се върнахме  дъщеря ми и малката вещичка /племеницата на мъжа ми/ вече бяха опустошили по-голяма част от него. Joy
Днес не съм пазарувала,в понеделник ще взема маята и ти обещавам да я пробвам , за да споделя резултат.Радвам се ,че при теб се е получило. Grinning

# 661
][url=http://picbg.net/img.php?file=6af2028814c1e7b3.JPG
това е отвътре

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 20:23 от pettyna

# 662
Според баща ми основния хляб се прави от брашно, вода,сол и мая. Другото били глезотийки. Аз добавям е 1сл оцет.
Tochno tova imah predvid. A pri men(v knijkata kam mashinata-tefal) vischki recepti sa s mliako, ta za tova se chudeh.

# 663
Tochno tova imah predvid. A pri men(v knijkata kam mashinata-tefal) vischki recepti sa s mliako, ta za tova se chudeh.
и по колко мляко пише в рецептата ???

# 664
  • Балчик
Току що изкарах от фурната утрешната закуска- обикновени руски булочки, който знае- едновремешните по 9 копейки дето бяха. Рецептата е от руски форум и наистина кифличките са подобни, но още са горещи. Утре ще са чудни.

Рецептата:

500 гр брашно
25 гр мая
5гр сол
75 гр маргарин
ванилия
75 гр прясно мляко
100 гр вода
2 средни яйца
130 гр захар

Тестото се разделя на 12 за по-малки или на 9 за по-големи кифли. Придава им се кръгла форма, нареждат се в тава на разстояние. Като втасат се намазват с жълтък и се пекат.

# 665
  • Враца
Изглеждат превъзходно  Heart Eyes Heart Eyes

# 666
Като изядем козуначените, идва ред и на тези - апетитни ми се виждат,Джемма.  chefМай и ти днес си поседяла в кухнята,ама е имало за какво.Едно втасване ли имаха кифлите?Като омеси тестото веднага ли ги оформи?

# 667
  • Балчик
Пуснах на програма тесто, която е с втасване. Като свърши програмата ги оформих на топки и ги оставих да втасат втори път. Вкусни са, не са много сладки, не се заблуждавайте от количеството на захарта. Средно сладки. Отгоре ги мазах само с жълтък, но този път не го разредих с малко водичка или лимонов сок и беше гъст, та стои "на четки", както се вижда от снимката.  Embarassed Но на вкуса това не повлия. Laughing
Тавата беше застлана с пекарска хартия, но я махнах за снимката. Peace

# 668
Искам и аз да се похваля с успешен козунак по рецептата на Ердинч bowuu. Лееекичко си я натъкмих и сложих малко повече мазнина(1:1 олио и мас). Стана превъзходен. Снимки нямам, защото моите лами вкъщи го нападнаха още горещ. Щом и мъж ми, който не обича козунак се включи, това е много показателно за резултата Simple Smile
Месих на програмата за френски хляб, добавих стафиди при звуковия сигнал. Като си удвои обема извадих тестото да го оплета. За съжаление допуснах груба грешка и не намазах плота с мазнина, тестото залепна и се изложих в операция "плетене". Но за следващия път ще знам. Пекох в обикновена фурна. Peace

# 669
Благодаря за бързия отговор,Джемма.

# 670
  • Атлантис, Галактика Пегас
Джемма, ще взема да се пробвам тази рецепта в понеделник или вторник, тогава имам време, дано наистина да имат вкуда на онези 9 копеечные булочки.  Hug Party Wink

# 671
Джема си е майстор, миналия месец разглеждах творбите й и от тогава, вкъщи постоянно се задава въпроса, писа ли на леля Джема за рецептите Grinning. Имам една малка буболечка у дома на 3 г, много често ме кара да й пускам коледните елхички и другите сладки на леля Джема Joy

# 672
  • Балчик
Джема си е майстор, миналия месец разглеждах творбите й и от тогава, вкъщи постоянно се задава въпроса, писа ли на леля Джема за рецептите Grinning. Имам една малка буболечка у дома на 3 г, много често ме кара да й пускам коледните елхички и другите сладки на леля Джема Joy

Crazy Не съм и предполагала, че имам тайни обожатели. LaughingДа е жива и здрава малката и аз имам племеница на тази възраст долу-горе и на нея съм обещала да завещая целия си инвентар кухненски, барабар с рецептите. Laughing

# 673
  • Враца
Джемма, макар че се познаваме от друга тема, тук си в стихията си и аз съм ти истински фен  Flutter
Сега вече знаеш !  Peace

# 674
Здравейте!
Имам една молба - машината ми е Аляска. За съжаление си изгубих книжката към нея Cry
Може ли някой да ми помогне - трябва ми само описанието на програмите
Предварително благодаря Grinning

Общи условия

Активация на акаунт