Машина за хляб-38 част

  • 50 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 695
Аз не съм вадила никога бъркалките предварително, но съм чела, че това трябва да стане преди последното втасване, /а не преди печенето/, за да не падне хляба.  Peace

# 46
  • Мнения: 0
Запис и за да не е само запис - звънях в сервиза и вносителите.... Тая измислена марка Reno ще ми стъжни животеца  Joy Ще чакам три дни да видим дали ще могат да ми изнамерят контейнер. Ако беше мулинекс например, вече да ми го бяха пратили  Crossing Arms

              Защо не попиташ в Кауфланд къде и как връщат рекламираните машинки.Моята беше Рено и загря на отложения старт на 3-я ден и аз я върнах в магазина и хич не чаках да видя дали ще охлади и ще заработи.Казана и беше в ред,че си бях сложила бъркалката както трябва. Wink В Кауфланда също продават различни уреди за части .Липсва им нещо или са повредени и ги пускат на специален щанд.Поне така е в Кауфланда в Овча купел.

Аз съм виждал една машинка Reno, дето досущ приличаше на моето NEO BM-201. Ако и твоята е такава, значи можеш да попиташ и в Техномаркет кой сервиз ползват.

# 47
  • Мнения: 431
Аз не знам точно в кой момент започва печенето ,не съм висяла над машината да я дебна .

Нали имаш програма само печене ,когато си избираш програмите избери печене ,без да пускаш машината .Така ще видиш колко време е само печенето,после ще извадиш времето от времето на програмата която си избрала и горе долу по това време ще извадиш бъркалките.
Печенето ми е 10 мин.(ако не бъркам)  Crazy .Трябва аз да си настроя колко време искам да ми пече .
Хлябът не е за изхвърляне ,но стана по-малък от друг път .Не смятам да махам бъркалките повече  Stop .

# 48
  • Мнения: 3 428
Аз махам бъркалките преди първото втасване, веднага след като свърши месенето. Това при мен е няколко минути след звуковия сигнал за добавките.

# 49
  • София
  • Мнения: 478
Аз махам бъркалките преди първото втасване, веднага след като свърши месенето. Това при мен е няколко минути след звуковия сигнал за добавките.

При мен по време на втасването машината също меси за много кратко. По - скоро обръща тестото newsm78

# 50
  • Мнения: 8
Здравейте , момичета , моля ви за помощ. Купих си Мулинекс, но вече съсипах над 10 кг. брашно и нищо не става -предимно хляба не се опича остава суров и не втасъл, но пък когато замесвам тесто винаги става превъзходно-къде греша правя всичко по рецепти и точен уж грамаж

# 51
  • Мнения: 4 915
На първата ми машинка с две бъркалки винаги оставаха бъркалките в хляба.
Сега новата ми е една бъркалка и никога не засяда в хляба.
Относно коричката на хляба- по мои наблюдения кората става по-корава, когато се използва и захар в тестото.
Последните ми рецепти бяха без захар и  хлебчетата ми станаха  с много тънка коричка, хрупкава.
Даже на следващия ден  остатъка от хляба го съхранявам в найлонов плик и кората става  мека като самия кляб.
На единия ми хляб  със захар на следващия ден много се усещаше сладникавост, а  захарта бях сложила точно по рецепта.
Пробвай рецепта  без захар
.

# 52
  • Мнения: 22 867

Днес пробвах по-малкия като количество селски хляб на Ердинч, леко погражданчен Wink, сложих типово брашно вместо пълнозърнесто. Не се надигна като неговото апетитно хлебче, но пък е много вкусен, с масълце и шарена сол, разкош! Heart Eyes  bouquet
От снимките ми тази се оказа най-ясна, не знам как съм снимала, някакви размазняци......, явно съм бързала да лапам! Embarassed Grinning Peace



Моята бъркалка повечето пъти си остава на мястото, може би два пъти остана в хляба, ама аз нали отскоро и правя, та ще видим. Peace

# 53
  • София
  • Мнения: 8 500
Здравейте , момичета , моля ви за помощ. Купих си Мулинекс, но вече съсипах над 10 кг. брашно и нищо не става -предимно хляба не се опича остава суров и не втасъл, но пък когато замесвам тесто винаги става превъзходно-къде греша правя всичко по рецепти и точен уж грамаж

Направете опит !
Омесете си тестото и след последното втасване изключете текущата програма и превлючете на програмата за печене, като не забравите да си настроите времето на печене.

Ако и тогава хляба не се изпече хубаво, значи имате проблеми с нагряването на реотаните. Ако се изпече, тогава вижте какви настройки давате за количество и вид на изпичане при програмата, която използвате.

Имате и версия да проверите изпичането на хляба с клечка за зъби и ако не се е изпекъл да продължите с програмата за печене първоначално още с 10 минути и после ако трябва пак да продължите.

# 54
  • Мнения: X
Нещо нездравословно ли има в готовата мая?  newsm78

Има такива твърдения, но не съм се задълбочавала. Може да сте коментирали вече (сега почвам да чета новата тема).

правя всичко по рецепти и точен уж грамаж

А рецептите откъде ги взимаш? Ако са рецепти от форума и не ти се изпича хлябът, значи има проблем. Ако са от книжката, там има грешки и не са точни, а приблизителни.

# 55
  • Мнения: 222
ето го и типовото хлебче...и една ръчичка си чупи от него  Laughing Heart Eyes
сори за качеството на снимката, иначе хлебчето стана супеееер  Peace

# 56
  • Мнения: 8
рецептите са от книжката на пекарната, дано утре ще пробвам с някоя от форума.
Благодаря ви!

# 57
  • Мнения: 7 779
ето го и типовото хлебче...и една ръчичка си чупи от него  Laughing Heart Eyes
сори за качеството на снимката, иначе хлебчето стана супеееер  Peace
много хубаво хлебче  hahaha
има ли възможност да го видят и другите ?

# 58
  • Мнения: 5
Много сполучливи рецепти намирам тук, но може ли някой да сподели рецепта за кръглите хлебчета, каквито продават в Била и Кауфланд?
Детето много ги обича, а бих искала да ги замеся в хлебопекарната, вместо да ги купувам.

# 59
  • Мнения: X
Как ви се занимава да махате бъркалките? Като си помисля, че ще се омажа с тесто, се отказвам от процедурата.
Поздравления за Лабрекс и Мери Попинс! Сега отивам да си отчупя малко хляб, че ми се прияде, като гледах снимките  Laughing.

Който иска по-меки корички, да опита с олио /зехтин/ в тестото, яйце, мляко и вода. По-малко брашно от стандартна рецепта (примерно с около 20-30 г). Напоследък такъв хляб ядем и е супер!

Много сполучливи рецепти намирам тук, но може ли някой да сподели рецепта за кръглите хлебчета, каквито продават в Била и Кауфланд?
Детето много ги обича, а бих искала да ги замеся в хлебопекарната, вместо да ги купувам.

Мисля, че са наблъскани с набухватели и затова са толкова пухкави.

Общи условия

Активация на акаунт