Машина за хляб-38 част

• 50 444
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Враца
Да не му слагаш много мая и да бухва прекалено ?  newsm78

Аз не блестя с кой знае , какви познания, но съм забелязала , че така става точно при прекаляване с маята.

# 196
Независимо по каква рецепта правя хляб, той става много трошлив няколко часа след като е готов.

Възможно е брашното да не е много качествено и затова да се рони хлябът.

# 197
При мен се получава следното - при един и същи input в машината - програма 1 ми е стандартна за бял хляб, програма 2 - кратка за бял хляб.
Общо взето предпочитам 2-ра, а би трябвало по-дългата програма да дава по-добър резултат, по принцип.  newsm78 newsm78
Освен това на 2-ра програма не ми се рони...  Laughing
Едни и същи брашно, мая и бла бла...

# 198
  • София
Супериор ми е,пробвах с клечка след сигнала .Но ,като го извадих и го обърнах да се извади се разцепи на 2 горна и долна част.
да не ти е бил горещ кекса? Независимо дали в хлебопекарна или не, кексовете се охлаждат и после се вадят.
Здравейте!
Аз съм съвсем нова в темата. Имам един проблем при правенето на хляб в хлебопекарната. Не можах да изчета всичко, което сте писали, за това моля да ме извините, ако вече сте го обсъждали. Независимо по каква рецепта правя хляб, той става много трошлив няколко часа след като е готов. Ако го ядем веднага след изпичането му е чудесен, но незнам къде бъркам,че не мога да го съхраня такъв поне за на другия ден. Дайте ми съвет какво да направя. Ще съм ви много благодарна
на мен ми става много трошлив и по-сух, ако съм прекалила с маята, а ми мирише много на мая. Повече от една чаена лъжичка не слагам на хляб с 600гр брашно.

# 199
# 200
  • София
ditsan, много благодаря! Аз принципно предпочитам да сложа продуктите в машината и да си върша нещо друго, обаче като гледам снимките на този хляб и като чета мнението ти, че е по-хубав във фурната, май ще го пробвам и така. То си е хубаво и няква форма да придобие де, че в тоя контейнер ми е крайно неглиже. Ами дай и другата рецепта тогава  Grinning Hug Hug

# 201
Здравейте!
Аз съм съвсем нова в темата. Имам един проблем при правенето на хляб в хлебопекарната. Не можах да изчета всичко, което сте писали, за това моля да ме извините, ако вече сте го обсъждали. Независимо по каква рецепта правя хляб, той става много трошлив няколко часа след като е готов. Ако го ядем веднага след изпичането му е чудесен, но незнам къде бъркам,че не мога да го съхраня такъв поне за на другия ден. Дайте ми съвет какво да направя. Ще съм ви много благодарна

По съвет на един от мъжете в темата(благодаря, Ердинч), започнах да слагам по 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок при месене. Ефектът е поразителен.

# 202
  • София
ditsan, правила ли си багети? Оставила съм мъжа ми днес вкъщи да гледа детето, че е с температура, а аз не можех да отсъствам и сега ме информира, че ще почва да меси хляб и по-точно багети иска да прави. Та моля за съвети, които да му предам. Интересува ме рецептата.   bouquet

# 203
bi_bi,не съм правила багети.Моята машинка няма за багети.Съжалявам но не мога да ти помогна.
Редактирам се,че забравих.Влез във любими рецепти на Лабрекс на първа страничка има съдържание търси Млечен хляб.А и поразгледай и другите и тестени изделия,Лабрекс е голяма майсторка на тестото и има много хубави рецепти.Всичко меся във машинката и после оформям.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 11:49 от ditsan

# 204
  • София
Супер, благодаря ти!

# 205
  • София
Здравейте!

Освен отговорите, които получихте до сега вижте и въпросите и отговорите в блога на темата.

# 206
  • Враца
Аз пък забелязах, че френският хляб по рецепта, става по-хубав на програмата за бях хляб. На тази за френски става с неприятно твърда външна кора ( не горната, а от страни и от долу)  newsm78

# 207
Супериор ми е,пробвах с клечка след сигнала .Но ,като го извадих и го обърнах да се извади се разцепи на 2 горна и долна част.
да не ти е бил горещ кекса? Независимо дали в хлебопекарна или не, кексовете се охлаждат и после се вадят.
Мда  ooooh! ,ама хлапетата бързаха ,та го извадих веднага. Embarassed

# 208
  • Враца
Уго Чавес и аз така постъпих с първият кекс.  ooooh!
Сега вече го охлаждам Simple Smile

# 209
Благодаря за съветите. Ще пробвам всички.
Аз предимно правя пълнозърнест хляб като на 600 гр брашно слагам 1/4 кубче мая. Надига се достатъчно и изглежда добре. Брашно ползвах различни марки, но единствено ми се получава с брашното на Panino. Незнам дали е качествено, неразбирам много от брашна. Слагам 500 пълнозърнесто(брашно + трици допълнително 2-3 суп. лъж.) и 100 гр бяло. Снимах хляба, който направих вчера и мислех да ви го покажа, но незнам как да сложа снимката  Embarassed
Продължавам да ви чета, че много сте изписали и ми е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт