Машина за хляб-38 част

• 50 302
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Джемма Hugмного благодаря Hug
В момента машината бърка твоята рецепта, по късно ще покажа резултата Wink
За типовото хлебче ползвах суха мая на др. йоткер.
Бялото е с готовия микс на софия мел.
Наистина с малко брашно са ми рецептите.

# 481
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Бабаитка,аз лично ще чакам включване със снимков материал.

# 482
  • Варна
Здравейте на всички,

рядко успявам да чета из темите, за това ще помоля всички да ме извините, ако е разискван такъв въпрос,
Напоследък не мога да направя читав хляб в хлебопекарната. Използвам един и същ вид брашно, мая и всичко друго. Но от 4 хляба стана само един. Каква може да е причината според вас?
Всичко слагам на стайна температура, дори и на отложен старт да я пусна. Ефекта е един и същ - глетав, ненадут, изобщо - тухла.Машинката ми е Мулинекс и до скоро работеше безотказно.
Моля ви помогнете ми - на какво може да се дължи това. Ако не е от продуктите, да нося машината на сервиз, че е в гаранциа. И най-важното, тримата ми мъже са много нещастни от това, а аз от факта, че меся хляб на ръка. baby_neutral

# 483
  • Kyustendil
emilia, моята машина съшо е мулинекс, но нямам никакви проблеми с нея. Измераваш ли точно продуктите с кантар? Пробвай да слагаш по малко  /1/2 ч.л. лимонов сок или оцет за 750 гр. хляб/ - това го прочетох някъде  и наистина има ефект-нараства и става пухкав хляба.

# 484
  • Балчик
Смени маята. Ако резултатът е същият- смени и брашното. По-вероятно ми се струва да е от маята, но и брашното не е за пренебрегване. Нищо, че използваш едно и също - и брашното и маята стареят, могат да бъдат некачествени от различни партиди. има много фактори.
Едва ли е от машината, щом все пак поне 1 става ок. Peace Но и това не се изключва. Например на сестра ми машината понякога включваше реотана за втасване, понякога не. Т.е веднъж беше втасало тестото, веднъж не. Докато един ден престана да подгрява за втасване. Но пък си печеше и програма печене само си работеше. Явно беше от програматора, не можаха да я оправят в сервиза. Съветвам те да наблюдаваш изкъсо един цикъл, за да разбереш дали е всичко наред с уреда.  

# 485
# 486
# 487
Хляба обаче не дооправих профила.Не ми се смейте за пръв път ми е.Личи си.

# 488
  • Варна
здравейте  Hug
 newsm10Благодарности на Джемма  bouquet
За първи път направих толкова голям хляб Peace
Моята грешка,че не натиснах бутона да се препече хлебчето,а хубавото е ,че сложих малко шарена сол
и стана много вкусен  eatамин вече го няма  Mr. Green
снимки специално за  :hug:iv.elina  HugБлагодаря ти за съветите
http://www.picvalley.net/u/2138/14479852656997681129581882979pqv … DS5AuOkrLvt6r.JPG
http://www.picvalley.net/u/2824/50726809010942519301295818933jbL … fbTaImJ1PGHDp.JPG
http://www.picvalley.net/u/2897/10072661917381857441295818842tgW … gtKRwiMWgcRG7.JPG
сега виждам че хляба изглежда на ръжен на последната снимка,но е бял това са ми снимките бързо беше нападнат др.път повече снимки  chef

# 489
Айде да се поправи индианеца http://ivelina2.snimka.bg/other/drugi.565981

# 490
БАБАИТЧЕ отгоре е леко хлътнал нали?Следващия път ле-е-е-екинко намали маята.Така разправят тука,че така става от превтасване.Ама само колко съм компетентна,нищо,че не ям хляб.

# 491
  • Варна
ив, исках го голям,незнам защо както си бухваше и после спадна ,а така се зарадвах че ще стигне капака Mr. Greenслушам и изпълнявам bowuu
снимката ти се видя големо хлебче  chef

# 492
Винаги е такова.Така говорят началниците тук,че превтасвал хляба и спадал.Аз само такъв правя.Друг не се яде у нас.Хората по това време сънуват ,а ние какви професионални разговори водим.Сега се сетих-нали нощно време се пече хляба и ние да не останем назад двечките.

# 493
  • Балчик
Е, дочаках снимките. Simple Smile Леко е започнал да превтасва. Или намали маята, или избери програма 2 часа и нещо. Предполагам си го пякла на 3 часа и нещо. Аз винаги пека на съкратената. Не на ултра бързата дето е около час, а на основна съкратена. Моята е 2 часа и 35 минути. Извинявай, забравих да спомена тази подробност. Embarassed

# 494
Да ви се оплача.Веднъж реших да опитам кратката програма за час и нещо беше.Изненадата беше огромна.Ставаше за ядене ама.....Макар,че сложих двойно количество мая обаче резултата беше 5 пръста хляб.Нищо общо със този който са свикнали да ядат.Нито визия,нито вкус.Никога не бих повторила.

Общи условия

Активация на акаунт