Януарската дружинка чукна втората годинка

• 27 912
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Привет момичета!
Благодаря за пожеланията, вече съм добре, от 2 дни не съм вдигала Т и съм съвсем в кондиция вече. Даже вчера направихме хубава разходка с кака и бебче в хубавото време. Децата да чукна на дърво са добре, дано ги овардим от гадния вирус.

Мони, ние още сме при нашите и докато бях болна те, заедно със сестра ми, която е в отпуск, поеха грижите за децата. Аз само лежах и кърмех Ники, както казва Лили - имах чувството, че това чудо няма да отмине, много упорит вирус.

Мони, съжелявам за кученцето ви  Sad. А за свекитата и храненето на децата - много неприятно, но май неизбежно. Аз лятото така се скарах с моите баба и дядо - на Александрина й никнеха зъби и пак беше отказала храната, т.е манджите. Аз съм седнала, опитвам се да й пробутам поне 2-3 лъжици, а баба ми тича към нас с една суха паста и вика - ето бабиното, хапни си паста, като не искаш супа или там каквото съм давала. Последва сериозен скандал, от което естествено, аз излязох лочата, грубата, видиш ли те как й се радвали и обичали, а аз не съм им давала. те между другото точно така обръщат нещата - ако им направя забележка за нещо, едва ли не имам нещо против те се занимават с нея и пр. Александрина сега ходи сутрин при тях на първия етаж и винаги когато се качи е порядъчно омазана с шоколад я от вафла, паста и т.н. А върха беше като ми каза, че е яла фъстъчки  Shocked, абе няма оправия с тях.

Наде, радвам се, че си добре  Hug. И трите имена са страхотни, аз съм пристрастна и фаворит ми е Никол  Wink.

Сиска, Лорини, браво за сайта на НАПК, ще го посещавам често, нали най-редовно опирам до вашите съвети. Радвам се, че има хора като вас, благодаря ви   bouquet.

От понеделник започвам да стягам багажите, предстои ни прибиране в Свищов. Започват  изпитите ми, за отскок в събота имам цели 2  Wink

# 661
Мони, всичките са такива! Я твоите, я неговите. Дали нарочно или са убедени, че правят добро - не знам, ама какво е значението като на теб не ти отърва. Аз като не одобрявам нещо или някой, го избягвам или свеждам до абсолютен минимум срещите ни. Ти едва ли честиш при родителите на мъжа си, така че с цел мир и добри отношения да действат както знаят. Намирай поводи да не оставяш Преслав с тях, следи ситуацията от една известна дистанция и действай според собствените си разбирания. Може и без конфликти и без застъпници - все пак жени сме, ясно е как се води война с усмивка на уста!
И както казва tais - не са разправяй, освен за алкохола  hahaha Макар, че Преслав е вече на 2... Hug Joy Joy Joy

# 662
  • София
Копривке, Ели, много нещо сте преживяли с тези вуруси ConfusedВажното е, че всичко е минало и сте добре вече Hug Hug
Ели, успех на изпитите PeaceКолко ти остава да учиш още?
Точно така излиза както си писала-аз съм лошата в такива случаи Grinning За фъстъчките думи не намирам Rolling Eyes
Радвам се, че захванахме темата, защото се убедих, че не е така само при мен, друг е въпрост, че продължавам да не разбирам, защо го правят newsm78
Ланг, Копривке, сигурно сте прави, че не трябва да се впрягам толкова, ама истината е, че през седмица сме там-не е толкова рядко, а и отношенията ни са добри, но след
този случай нещо в мен се пречупи Sunglasses
Хехе, вие за шоколад се ядосвате.
Свекърва ми я видях да му дава ракия с пръст, като беше на 1 годинка и нещо. Направо ми призля... Че се опита и да ме излъже че е било бира (много подходящо за дете на годинка), а свекър ми и вика "Как ще е бира, ракия е...  Joy" Сега ми е смешно, но ми идваше да я убия. И спрях да се разправям, за всичко друго, освен алкохола....
Аз тогава би трябвало да се радвам за бонбоните, къде по-тежки случаи имало JoyНаистина сега е смешно, но само като се поставя на твое място и  Sick
Бейбиблу, пази го вярно Дани, че работата  е серизона Wink Wink

МАрти като види снимката с Преслав и Самуела, и почва да вика "Пусни бебетоооо, пусни бебетоооо!"
Joy Joy Joy
Да ви се похваля: преди малко дядото дойде и ми се извини, каза, че пак му е купил бонбони-жилибони този път и ако преценя, мога да му дам JoyПак е нещо. Е, след 5 минути ме попита:"Даде ли му?"Вече ми е смешно, наистина не бива да се впрягам Peace
Благодаря ви   bouquet

# 663
Ели, радвам се че вече си добре Hug Успех на изпитите в Събота!

Мони, разбирам те, че се ядосваш, и аз бих на твое място, ако някой прояви такова незачитане. Но и аз мисля, че няма смисъл от разправии, само нерви и натегната обстановка ще има в резултат. Обясненията са му майката Grinning И виж де, детото се е извинил, има светлина в мрака при вас Grinning
Казваш, че не ги разбираш. Аз ги разбирам, но това не ги оправдава. По техните младини, да си купиш на детето сладки работи е било признак за просперитет и сега така си изразяват любовта към внуците. И тъй като на тези години повечето не се информират за новите тенденции в отглеждането на деца, ето какво се получава. Прото трябва да им се говори, докато вдянат Peace
И моя дядо ми даваше пръст топнат в ракия като бях малка, и пяната от бирата. Много мил спомен! На нашите сигурно не им е било до смях Grinning

Мен вече ме подгони бременния глад. Ставам през нощта, рано сутрин и тн. и мотам каквото намеря. И миналия път бях така по това време. Сега чакам милото да ми донесе грозденце, че цял ден го мисля Laughing И съм се заканила да си дойда до БГ в ягодовия сезон. Той е май месец, нали? newsm78

# 664
момичета, почерпете се за семейното ни щастие...вече 9 години сме заедно...

МоникHug Hug Hug ако мъж ти те подкрепя си дръж на твоето, независимо дали му даваш вкъщи или не...щом си решила, че няма да му се дават постоянно е редно да те слушат...не зависимо свекърите, бабите или някакви приятели...
както знаете моето негативно отношение към сладкото, може да си представите как реагирам аз в такива ситуации...свеки вече си знае, даже онзи ден ми каза на много висок тон, че от мойте глупости детето ще получи алергия към шоколада, както досега не е опитвала...а аз и казах, че ще се радвам ако така стане... Mr. Green ми така де, това са си моите принципи и моето дете...

Радостчо мила, спомням си лятото като бях бременна заспивах с една купа пълна с грозде, с махнати дръжки, за да ми е по-лесно в просъница да ям...коко толкова ми се е смял, затова среднощно ядене...а зимата по същия начин ядях мандарини...

# 665
  • София
Радостчо Hug Hug Още по-миличка си ми, откакто разбрах, че си бременна Simple SmileПази се и си хапвай повечко плодове Heart Eyes Heart EyesСигурно си права за навиците на възрастните-ясно е, че няма да ги променя, ама ми се ще малко поне да ме слушат, когато става дума за децата ни Grinning
Лорини, още много много години семейно щастие. Бъдете винаги влюбени и щастливи Hug Hug Hug

# 666
  • София
Днес било прошка - Ще ме прощавате, ако има нещо Rolling Eyes
Позачезнах, че бяхме извън София. Ходих малко на шопинг за обувки. Е, не са маркови, но са от естествена кожа и за почти без пари - ботуш висок 48 лв. как ви се струва Laughing
От маса на маса - 100 кила станах. Вчера се разходихме и до пещерата Снежанка. Хриси беше особено впечатлен и всъщото време разочарован - не видя призраци Sad
Дребното и то учудващо се държа прилично - до колкото можа де hahaha Отдавна не беше тичал така на воля.
Аз психически се настройвам за утре. Да си призная - много ме е шубе. За раждането не ме беше толкова страх Embarassed Но стига толкова за нас...
Мони, съжелявам за Топчо( и ние имаме един ) За бонбоните...аз се примирих вече Confused Ние имаме 2 баби на главата и управия няма.
Ели, успех на изпитите - ти си нашта гордост Hug
Лорини, за 9 години на Коко не му ли мина през ума да те направи "порядъчна" жена Joy Я каква хубава шаферка си имате. Шегувам се разбира се.
И както казва tais - не са разправяй, освен за алкохола  hahaha Макар, че Преслав е вече на 2... Hug Joy Joy Joy
Тъй де, моя види ли бира и изпада в истерия, докато не му дадеш....
Коприв, как сте вече?
Сиситу, нищо не каза - как е минал работния уикенд?
Радостчо, хапвай, сега поне имаш управдание hahaha
Хайде  Hug, че имам да  newsm79 wash hang 1ironing newsm71

# 667
  • Варна
Добър вечер, девойки!
Чета ви, но напоследък лудницата е пълна около мен и нямам време за нищо...

Първо на Радостчо да честитя - едно прекрасно бебче ти желая, здраво и послушно:)
на Мони да кажа, че съжалявам за Топчо...две котета домашни съм "погребала" - ужасно е, а какво остава да го видиш....и пак  съжалявам искрено! А за даването на децата на забранени от мама неща...не мога да споделя опит..за съжаление сами си ги гледаме, сами си определяме какво да ядат.. Не се ядосвай....аз не съм фен на крайностите, т.е. голяма работа като изяло нещо забранено, лошо е, когато не ти зачитат мнението. В тази връзка да кажа, че Елия още не е опитвала шоколад, вафли и т.н....яде си само бисквитите от сладките неща..и на мама домашните сладки.
На Лорини още дълъг семеен живот, още две здрави и красиви деца!!!
На Ели - успех на изпитите, а на всички болни да оздравяват бързо....
Малко телеграфно стана...ама ме чака мъж на масата hahaha...с биричка....ммм НАЗДРАВЕ!!!

Моя мъж започна работа  - от 7 сутринта до към 18 вечерта - хич не съм свикнала така...много ми се вижда..и сега едни луди упражнения....утре сутринта ще водя Ели на ясла в 8.30, ще ходя на работа до 12 и ще си я взема....голямо разкарван...ама поне няма да е скучно:)

# 668
Добра вечер, дами!

Ще прощавате, ако съм ви засегнала или обидила нещо Hug

Радостчо, с голямо закъснение, но от сърце - честито! Леко и неусетно да мине бремеността
Лорини, още много години любов и хармония ви желая!
Дони, леко да минава утре!
Моник, съжаявам за Топчо Hug. Не се ядосвай на дядото. Лошото е, че ходите често. И аз съм на мнението на Радостчо – много обяснения и разяснения трябват, за да разберат защо ти така мислиш и искаш за детето си. Благодаря ти за похвалите за блога
За забранените храни – и сладкиш и кроасан е оптивал вече – веднъж-два пъти. Шоколад – днес за първи път хапна, но аз много обичам натурален и ям един с 99% какаово съдържание, а той е отровно горчив, та мисля че скоро няма да поиска отново. Няколко пъти ми обясни колко не е вкусен, даже да го плюе искаше, а той такова раз хищение с храна не си позволява, даже резен лимон си го изяжда с кеф Mr. Green. Абе страшно много папка, само „папи” му дай.
Ели, успех на изпитите
Наде, радвам се че се разписа. И на мен и трите имена ми допадат.
Елена, беше ме питала преди време как Сами е разредил кърменията. Извинявай, че чак  сега ти отговарям. Някак си стана постепенно това разреждане, пак има дни в които си иска често, но в повечето случай успявам да го заплесна. В общи линии с много уговорки и много говорене става при нас. Реплики от типът – „хайде след малко”, „нека първо да направим еди какво си, после ще сучеш”, „искаш ли да си играем на....пък после ...”, „нека мама първо измие чиниите/ сготви / простре и тогава” Обикновенно след малко вече се е заплеснал и така до другия път. Опитвам се да предлагам храна/напитки, когато видя че ще иска да суче, обикновено и това върши работа. Наскоро имах пробив и с „хайде само да се погушкаме сега, защото на мама не и е удобно в момента да сучеш”. Смятам след някой друг месец да почна с „вече си голям, нали правиш еди какво си сам, пък  искаш да сучеш както правят бебетата”, но за сега тази тактика не работи, виждам че това, че е голям не е за него нещо важно още.
Ланг, в отговор на  твоят клип от преди няколко дни който беше страхотен, един от мен за настроение и вдъхновение

Хубава вечер и лека работна седмица, че след толкова почивка е трудно  bouquet

# 669
Espa - ще прощаваш, но и аз ти "гостувам" от време на време в блога - много е уютен света, който поднасяш. Hug Създава ми душевен комфорт, когато имам нужда от това. Simple Smile

Шъ прощавате и вие, дами, но спасение от поздрав няма:

# 670
Не ми се пише особено, но нещо се вдъхнових по темата за бабите и дядовците... И ние като Мим, си го гледаме сами. С баба си и дядо си се вижда много рядко и то в наше присъствие. Въпреки това не считам, че е голям проблем даването на шоколад и други лакомства. Все пак децата ни вече са достатъчно големи за да опитват всичко, в рамките на разумните граници, разбира се... Според мен даването на лакомства е израз на любовта и привързаността, която бабите и дядовците изпитват към малчовците. Доста странен и на моменти дразнещ начин за изразяване на любов, но си е точно така. Вярвайте ми, никой от тях не иска нито да оспорва авторитета ни като родители, а какво остава да се опитва съзнателно да навреди по този начин на децата. Аз лично не се дразня на това - има къде, къде по - гадни неща, за които човек да си трови нервите, а хапването на парченце или две шоколад, съвсем не е от тях  Wink
Според мен ключът към разбирателството е спокойния и премерен разговор. И майка ми се опитваше да храни дребното със супа, при това, когато още не беше навършил 6 месеца  Crazy , но пресякох тези напъни в зародиш. В момента гледат да се съобразяват с мен, с малки изключения.
Истинският проблем в случая на Мони, както и на всички останали е не в даването на лакомства, а по-скоро в незачитането на мнението на родителя. Това, обаче в повечето случаи е поправимо  Wink
Лорини честита ви годишнина   bouquet Много любов, здрави  и щастие ви желая  Hug
Комшу къФ тоз шопинг само за един чифт обувки  newsm78 . на нищо ли не се научи от мен, за две години- като се ходи на шопинг, се пазарува като за последно. Следващия път да се похвалиш с поне пет чифта ботуши за теб, отделно от тези за челядта  Peace
Лека  Hug

# 671
  • Варна.....
Дони, стискам палци всичко да мине леко  Hug
Бубсссс, какви мисли по тъмно Но си права Аз също все се убеждавам, че всичко правят от обич, по техният си начин
Я кажете, ще празнувате ли утре?

# 672
  • Ловеч
Добро утро девойки-"почтени "  и не толкова Mr. Green
Лорини честита годишнина-любов и пълна къща с деца  bouquet
На всички болни -бързо оздравяване .
Дони стискам палци днес да мине леко Hug
За сблъсъка с бабите и дядовците- мисля че това е началото,започва с бонките и продължава под форма на маратонки и подобни .При мен ситуацията не е такава ,защото сме с баба постоянно и тя сама се убеди ,че има ли бонки и вафли  има постоянно изнудване  от страна на младежа.
Ивко например  повече мрънка за  фреш от портокал-май промишлените количества от мандарини които изядох когато бях бременна му се отразяват Laughing
За празнуването утре -тц-пак съм без мъж,но ще празнуваме у дома по женски.

# 673
  • София

Комшу къФ тоз шопинг само за един чифт обувки  newsm78 . на нищо ли не се научи от мен, за две години- като се ходи на шопинг, се пазарува като за последно. Следващия път да се похвалиш с поне пет чифта ботуши за теб, отделно от тези за челядта  Peace
Лека  Hug
Комшу, само 2 чифта взех Embarassed За трети не остана време, че ще трябваше да си оставя парите за щетите в магазина. Тия мойте като пощръкляха....Ама пак ще ходя - брадчетката тия дни ще ражда и да видим бебето Joy
Мерси за палците - довечера в 17.30 да са най-стиснати Hug

# 674
  • Варна
Първо...дано при Доника всичко да е наред!!!

Второ....Simple Smile Честит 8ми март, мили дами и майчета!

Трето...мен сън не ме лови...Елия вчера така се дра на яслата....сърцето ми скъса....кому е нужно? Ама на! като ни е скапана държавата и трябва да се бачка, че само  с една заплата на никъде... Надявам се днес да е по-спокойна!!!

Общи условия

Активация на акаунт