Отговори
# 150
Доял ни се е козунак.  Blush
Обаче заради болки в ръцете вече рядко меся на ръка, предпочитам машината да ме замести. Wink
Та да ми препоръчате хубава рецепта за лесен козунак? Blush

Козунакът на pina.  За пръв път го правих на ръка и успях да го окепазя. Втория път стана разкошен. Сега все се каня да го спретна и с машинката, та да видим.......  bouquet

# 151
  • под тепетата
Marieta ,ето ти и моят вариант - на дъното на гювечето слагам малко масълце и нарязан лук.Задушавам на 2 мин. в МВ-то.Слагам резени домат,плочки сирене,пак домат.Отново в МВ -то за 2-3 мин.Поръсвам магданоз и чуквам яйце. Пак в МВ-то до стягане на яйцето, като внимавам да не се пръсне. Времето е относително- според твоята печка.Правя по 2 наведнъж. Вчера като попита за постни манджи се сетих за него, както и за мусака Витоша ,мусака по селски, картофи по тиролски.

# 152
bilqna_69, благодаря!
Ако може да пуснеш рецептите за постните ястия, които предлагаш. Също ако имаш нещо с тиквички.

# 153
Знаете ли рецепта за торта с натрошени бисквити?И по възможност нужното масло за нея да е до 150гр Simple Smile

# 154
  • Разград
Знаете ли рецепта за торта с натрошени бисквити?И по възможност нужното масло за нея да е до 150гр Simple Smile

На предната страница Аелис е дала рецепта,заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554768.msg17466761#msg17466761

# 155
благодаря ти max- mama,съжалявам,че не погледнах преди да питам,но не предполагах,че толкова скоро е станало въпрос за тази торта Embarassed

# 156
  • под тепетата
Marieta , ще ти ги пусна на лични да не товаря темата.Мусаката по селски е и с тичквички  Laughing

# 157
  • ВАРНА
Някой приготвял ли е щука?Интересувам се,дали има много кости,намирисва ли,като сома(понеже и двата вида са "мършояди".Продавачите по рибната борса се кълнат в прелестния и вкус(то друго и не бива),но аз търся мнение от непредубедена страна.Струва ли си да се закупи този рибок,защото познанията ми за него са единствено на база руските приказки. Simple Smile

# 158
Някой приготвял ли е щука?Интересувам се,дали има много кости,намирисва ли,като сома(понеже и двата вида са "мършояди".Продавачите по рибната борса се кълнат в прелестния и вкус(то друго и не бива),но аз търся мнение от непредубедена страна.Струва ли си да се закупи този рибок,защото познанията ми за него са единствено на база руските приказки. Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=57629

Тук има малко мнения за щуката. Яла съм пържена щука и мисля, че има и по-хубави риби. От към кости - малко в повече ми идват. Може би колкото шарана.

# 159
  • София-Младост
Много вкусна риба, не мога да кажа, че има много кости. Категорично според мен не еколкото шарана, иначе да съм запомнила Simple Smile

# 160
  • ВАРНА
Благодаря за отговорите.На търсачка веднага излезе старата тема,но мненията бяха противоречиви,затова потърсих нови.Многото и кости ме разубедиха.Ще взема нещо опитвано вече-сьомгова пъстърва.Скъпо,но вкусно.
Още веднъж благодаря момичета!

# 161
Благодаря за отговорите.На търсачка веднага излезе старата тема,но мненията бяха противоречиви,затова потърсих нови.Многото и кости ме разубедиха.Ще взема нещо опитвано вече-сьомгова пъстърва.Скъпо,но вкусно.
Още веднъж благодаря момичета!
На мен определено пъстървата ми харесва повече.  Simple Smile Само веднъж съм яла щука(като млада булка - мъжо я беше хванал), но не ми хареса - много сухо и` беше месото.

# 162
  • на Земята
Момичета,в другата тема със снимките понякога виждам много ''вкусни'' снимки на печен кремвриш със кашкавал.Моля,да споделите какви изполвате.Това е любимото на мъжете в къщи,но кавито и да взема,след запичането картинката е окаяна.Кремвриша е като изсъхнал или разпукан,а кашкавала почти го няма.

# 163
Момичета,в другата тема със снимките понякога виждам много ''вкусни'' снимки на печен кремвриш със кашкавал.Моля,да споделите какви изполвате.Това е любимото на мъжете в къщи,но кавито и да взема,след запичането картинката е окаяна.Кремвриша е като изсъхнал или разпукан,а кашкавала почти го няма.
Трудно е да се намери хубав кашкавал и кремвирши,затова е такава драма....
Ако в кашкавала има повече растителни мазнини след затопляне се разлива.....Кремвиршите пък имат по много набухвател в тях и затова така става с тях....
Аз лично ползвам кашкавал Елена и кремвирши Тандем......
Кашкавала не се разлива поне.....А кремвиршите са добри на вкус и не толкова соеви,както другите....

# 164
  • на Земята
Трудно е да се намери хубав кашкавал и кремвирши,затова е такава драма....
Ако в кашкавала има повече растителни мазнини след затопляне се разлива.....Кремвиршите пък имат по много набухвател в тях и затова така става с тях....
Аз лично ползвам кашкавал Елена и кремвирши Тандем......
Кашкавала не се разлива поне.....А кремвиршите са добри на вкус и не толкова соеви,както другите....
Благодаря,ще пробвам тази комбинация.Събирам още мнения.

Общи условия

Активация на акаунт