Отговори
# 135
  • Вече на село
[quote athor=Ilita♥♥♥ link=topic=554768.msg17466495#msg17466495 date=1294754829]

В тази връзка  Laughing - гледах тия дни, една рецепта тука за кюфтета с бял сос, който се правеше с кисело мляко, дали ще стане със заквасена сметана  newsm78

[/quote]

Щом вместо сметана може да се използва гъсто кисело мляко, защо да не може да стане и обратното.

# 136
  • София-Младост
Ала-Бала   bouquet  много ви благодаря  Hug - много полезна информация има в линка!

В тази връзка  Laughing - гледах тия дни, една рецепта тука за кюфтета с бял сос, който се правеше с кисело мляко, дали ще стане със заквасена сметана  newsm78
Вероятно става, но се сещам че можеш да метнеш едно пилешко филе нарязяано на жулиени в тигана, накрая добавяш сметаната и става чудно сметаново пиле.

# 137
  • Пазарджик/Лондон
D_e_s_i_t_o , заповядай :

Бисквитена торта на Карчита ( от темата с ресторантските рецепти)

6 пакетчета обикновенни бисквити от 155 гр.
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад (в оригиналната рецепта е с натурален шоколад Милка)
бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта ,орехите и канелата , може да се добави малко ром или есенция, шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня ,на края се  добавя студеното  мляко  , оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват тортата може да се сложи в купа и да се обърне после но трябва да се сложи фолио на дъното за да може да се обърне по лесно ,отгоре се поръсва със смлени орехи .
Да кажа само, че става голяма, за нея трябва форма с диаметър 26 см. - ако ти е по- малка формата - намали количеството продукти наполовина.

Ето ти рецепта и за тирамисуто на Танита, относително лесно е и много вкусно :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_26.html

# 138
Благодаря Аелис, само да попитам колко време трябва да престои в хладилник?

# 139

Ето ти рецепта и за тирамисуто на Танита, относително лесно е и много вкусно :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_26.html

Hug Hug Hug е разцепих се да търся, точно тази рецепта за тирамису, правила съм я преди години и ставаше страхотна /но ми зачезна тефтерчето/!   bouquet

Ала-Бала
благодаря за идеята   bouquet

Еее , момичета, страхотни сте  Hug

# 140
Как може да се сгъсти яйчен крем?
Варя го от 2 часа Shocked и е като вода.
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/657/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0 … /Raffaello%20Cake

Става въпрос за крема от тази рецепта.
 Praynig

# 141
Как може да се сгъсти яйчен крем?
 Praynig

Размий си малко нишесте или брашно в студена вода и го сгъсти.

# 142
Лабрекс, благодаря ти!
Не знам на колко къщи си спасила
къде вечерята, къде десерта.
Поздрави от нашето семейство!  Hug

# 143
  • Пазарджик/Лондон
D_e_s_i_t_o , тирамисуто трябва да престои поне 10 часа, а за бисквитената торта и 4-5 часа са достатъчни, но колкото повече стои, толкова по- хубава става Wink.

Ilita♥♥♥ , супер е тирамисуто на Танита, затова съм го сложила в блога, да не го изгубя Joy..

# 144
Да ми препоръчате рецепта за сирене в гювече или във фолио  Flutter. Без саламища и мазнотии, може да има яйчице.
Благодаря  Simple Smile.

# 145
  • Разград
Да ми препоръчате рецепта за сирене в гювече или във фолио  Flutter. Без саламища и мазнотии, може да има яйчице.
Благодаря  Simple Smile.

Аз правя така-на дъното на гювечето мъничко зехтин или олио,слагам малко лютеничка или доматено пюре,размито с малко вода,плочка сирене и яйце,като пуквам жълтъка,ако не се е пукнал при счупването на яйцето.Слагам капачето и пускам в МВ-то за точно 6 минути.

# 146
Да ми препоръчате рецепта за сирене в гювече или във фолио  Flutter. Без саламища и мазнотии, може да има яйчице.
Благодаря  Simple Smile.
Моят вариант -
бучица масълце на дъното,после лъжица доматено пюре(или 1 домат от консерва),щипка две чубрица,отгоре сирене и една люта чушчица(по желание).Слагам капачето и пека във фурната да се смесят ароматите.Накрая чуквам 1 яйце и без капак изчаквам да се стегне.

# 147
max-mama, TheNMaster, благоадаря ви!
Нещо такова ще е, но имам пресни домати и смятам да ползвам тях.

# 148
  • Разград
max-mama, TheNMaster, благоадаря ви!
Нещо такова ще е, но имам пресни домати и смятам да ползвам тях.

Чудесно,ще стане още по-пролетно гювечето.

# 149
Доял ни се е козунак.  Blush
Обаче заради болки в ръцете вече рядко меся на ръка, предпочитам машината да ме замести. Wink
Та да ми препоръчате хубава рецепта за лесен козунак? Blush
И благодаря на всички за отговорите за втасването, май от маята е било. Вече ще си купувам от онази с лястовичката. Hug

Общи условия

Активация на акаунт