Отговори
# 225
  • София
Gergan_ka, а това първо мерене на този календар ли ви беше? Не сте наддали много малко и ако има разминаване дори само 50-100 грама в кантарите може да се получи по-ниско наддаване. След като и педиатърката е спокойна, а и бебчо отказва АМ, е важно да се успокоиш, да опиташ да предлагаш по-често да хапва като всеки път предлагаш и двете  гърди и да се водиш по бебенцето. Хубавото е че наддава, а след четвърти месец е напълно нормално да качват под 500 грама вече и да няма подобно бурно наддаване, до четвърти месец.

# 226
Благодаря Айла. Сега е ред на личното спокойствие, за да е спокойна и бебка. И да, беше първо мерене на този кантар, но аз съм си паника по принцип и това наистина не се отразява добре и на кърма и на бебе. Горката, не е случила на майка Simple Smile)

# 227
Jani4ka, и аз в началото не се вслушвах в съветите. Или по-скоро ги бях разбрала неправилно, защото майка ми ми казваше да не съм давала биберон. Аз го разбирах като да оставя детето да си прави каквото иска. А тя имала предвид някакси хем да не й давам биберон, хем денонощно да я пазя да не си яде палците. Ами, това е почти невъзможно, защото детето си има нужди. И така в един момент бях изпуснала положението от контрол.

Аз си имам една теория, че смученето на палеца е нещо като обявяване на независимост. Детето почва да осъзнава, че е отделно от мама и тате в големия свят, разширяват се границите му, а палеца е неговото нещо, това което му дава самостоятелност. Така че, когато аз й отнемам палеца, трябва да й дам нещо друго в замяна - дали по-дълго сучене, гушкане при приспиване, биберон, зависи от бебето и случая. Но и забелязах, че не е възможно да спазваме всички онези "не учи детето на....", с които бабите обичат да дават акъл. Напр. не мога да оставям детето само или да разчитам, че ще заспи съвсем самостоятелно, защото ще си засмуче палците. Просто всеки трябва да си прецени кое е по-малкото зло, и да се старае да търси златната среда. Сори, малко дългичко стана.....

# 228
Мамита, къде мога да видя кърмаческите дрешки на снимка?
За съжаление от проблеми този път не можах да се класирам с поръчка, но ако има и следваща серия и все още кърма, дай Боже, ще се включа и аз.

# 229
тези гадове ми бяха спрели интернета,че не бил платен - малееее,мъжа ми не ми липсва така вечер,както нет-а  Mr. Green .
да е жива и здрава сестра му на мъж ми,веднага бе мобилизирана  Mr. Green

говорите си за лапане на пръсти- не само нейните ,ами и мойте лапа   Joy Joy Joy ,само гледа да ги докопа и веднага са и в устата . и е станала агресивна - някакси с агресия лапа и издава звуци.

а за развитието- според мен в началото момчетата по-бързо се развиват и след 1 годна се обръщат нещата . а за лапането и превъртането на страни - мойта дуда ни едното ни другото прави ,ама то с това огромно дупе, няма и как да стане  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Гери, ивадих бънджито и я сложих -  ooooh! ooooh! ooooh! груба грешка, толкова и хареса,и не ми дава да я извадя, плаче ,тръшка се . а иначе е толкова щастлива -скача като луда и пищи  hahaha

започва да става мнооого неспокойна нощем - милото със сигурност я почнаха зъбите и реших днес да я изведа доволно ,та като излезнахме в 11:30 и се прибрахме в 17:30 ,тъмън севтосах и новото поло  Mr. Green

Даниелка, ама много се въртите, ние и на половина не се сещаме  Sad

# 230
  • София
mishe-shishe, кауза пердута е - всичко бива изтреляно от краката.

Не е, не е...Я му сложи един чорапогащник, да го видим как ще го събуе!  Mr. Green
И аз така се справих със събуването на чорапите  Peace .
тези гадове ми бяха спрели интернета,че не бил платен - малееее,мъжа ми не ми липсва така вечер,както нет-а  Mr. Green .

hahaha   hahaha   hahaha

Гери, ивадих бънджито и я сложих -  ooooh! ooooh! ooooh! груба грешка, толкова и хареса,и не ми дава да я извадя, плаче ,тръшка се . а иначе е толкова щастлива -скача като луда и пищи  hahaha

А защо не я слагаш ?Тя нали вече е почти на 5 месеца?Доколкото знам са от 4-ти месец ,а мя близка ,която живее в Маями е слагала децата си още щом започнели да си държат стабилно главата.
Аз слагам Йоана в бънджито почти всеки ден ,но много за кратко-4 минути.Мен ме притеснява факта ,че е нисичка и не опират крачетата й в пода.

При нас положението с къпането е извън контрол.Малката е във вихъра си и прави какви ли не магарии ,опити да седне ,да се изправи ,да се обърне ,да ни яде ръцете и едва я къпим  Mr. Green .А с изплакването пък каво чудо е  Crazy  .Незнам как ще се оправяме като порасне още.

# 231
Jani4ka, не знам колко е напред в развитието си, но и на майка ми и прави впечатление и се шегува, че за Симон да бъде бебе е твърде скучна работа и нямал търпение да стане голям човек. А за чорапогащника - такъв зор да му купя беше, но после като почнах да му го слагам (точно два пъти бяха) имах чувството, че това дете ще умре от жега с него ако му сложа и панталонки отгоре. (казват, че съм го гледала като спартанец  hahaha ) Отделно ми е малко трудно да му го слагам, че сякаш има таралеж в гащите си - едвам памперса му слагам. А да седи само по чорапогащник ми се струва малко неестетично  Blush Rolling Eyes  Дори и като излизаме пак не го слагам  Blush Blush Blush (много ми е трудоемко) А с чорапките си е цяла занималня, никога не скучая докато е буден  hahaha

Та по този случай си поръчах чувалчето, което днес ми доставиха  newsm44 КРАЙ НА БЕЗУМНОТО НАВЛИЧАНЕ!!! Супер хепи съм, само да го изпера тази вечер и почвам всеки ден да излизаме

# 232
Гледам, че не сме единствените, които си ядат ръцете - с голямо настървение напоследък  Laughing В комбинация с поредната криза на растежа - две нощи само сучем и докато заспи, се събужда с песен. Днес дремна само навън, в  къщи не рачИ... та ходих малко зомбирана цял ден. Вечерта мобилизирах бабите да помогнат, че да си почина малко, ама тя маймуната друго беше решила - още като ги видя и ревна, пак залепена за мене  Rolling Eyes
Вашите така ли делят хората? Да речеш, че не ги вижда - всеки ден се мъкнат, че се затъжвали...

За обръщането - като я обърна по коремче успява сама да се претъркули по гръб, но обратното упражнение не ни се отдава. Иначе от гръб се обръща на страни и почва да се набира с краката и се премества на 90 градуса  Joy

talktoher , наистина ми се вижда... хм доста неестетично само по чорапогъщник, но имам приятелки, които така си държат децата в къщи - момченца при това  Laughing

# 233
  • Щастлива мама на 3 слънца
Mили момичета здравейте
не съм чела тези дни само да питам нещо влизам.
Моята кукла е мн силно обрината по гръбчето и гърдичките ,другаде няма ,утре сме при лекаря и.Знаете ли какво може да е педи каза ,че може да е термитна треска,говори ли ви нещо?
Мислите ли че трябва да отидем до спешното ?
мерси  много

# 234

#Crazy за първи път чувам такова нещо, да не е имала предвид претопляне?

# 235
  • София
*АДРЕНАЛИНКА* ,,сигурно става въпрос за претопляне.
Йоана я държа по чорапогащник вкъщи.От време на време да и сложа пола или туника  Laughing .

# 236
Йоана я държа по чорапогащник вкъщи.От време на време да и сложа пола или туника  Laughing .

миличка не мисля ,че е от претопляне не е много топло в нас около 19-20 ,а вечерта става и по студеничко Sad(

# 237
  • София

миличка не мисля ,че е от претопляне не е много топло в нас около 19-20 ,а вечерта става и по студеничко Sad(
А как я обличаш?На Йоанка също и се появи обривче по-гърдичките ,но съм на 100% убедена ,че я претоплих.Аз нали съм болна и ми е студено ,та снощи я бях понавлякла и милата така спа.

# 238
Мамита, къде мога да видя кърмаческите дрешки на снимка?
За съжаление от проблеми този път не можах да се класирам с поръчка, но ако има и следваща серия и все още кърма, дай Боже, ще се включа и аз.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540692.0    bouquet

# 239

А как я обличаш?На Йоанка също и се появи обривче по-гърдичките ,но съм на 100% убедена ,че я претоплих.Аз нали съм болна и ми е студено ,та снощи я бях понавлякла и милата така спа.

еми едно бодинце с дълъг ръкав и едно космонавче май така му се вика

Общи условия

Активация на акаунт