Отговори
# 510
Alximika, успех,мила. Аз бях в подоно положение. Закъсня ми с 25 дена и бях откачила. Но за огромно мое щастие ми дойде, явно е било хормонално объркване.

# 511
  • София
Честит имен ден на Наско на brawn, както и на всички останали малки и големи именници!!! Да ви е живо и здраво името!!!
Честити месечинки на Анди, Мони и Илия!!!

alximika направи ли вече тестчето? Стискам палци чертичката да е само една, че иначееее - зор.
Фата, нощничката най-активно си я употребявах до скоро! Закопчавах само най-горните копчета, че много са ми ситни и не'ам нерви да ги откопчавам всички. А като малкия зареве за манджа, за да не събудим кака, трябва бързо да реагирам. Откакто се сдобих с кърмаческата пижама обаче, изпратих нощницата в заслужен отпуск до по-топли времена.  

# 512
Добро утро мацки:)))

На нас тази сутрин ни биха последната ваксина-ееее успокоих се, въпреки,че не е имала никакви странични ефекти,сега на 6 месеца хепатитната ваксина Peace Мойта шуша вече е с предпочитание към плодовите пюрета,но вече хапваме по цяло от 125мг на хип и съм доволна Party
Дана,въоражи се с търпение и сили мила и дано по-бързо се оправи малката,че този грип събори всеки ooooh!
Нашето столче за хранене ни го подариха като се роди малката,нямам наблюдения,но мисля че е добър http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6348&cat=69
Alximika-и от мен fingerscrossed,че със сигурност ще ти се разкаже играта,аз не мога да си представя 2,а за 3 ооо не Grinning
Днес при нас е мъгливо и незнам дали ще се вдигне мъглата,та да поизлезем 1stroller

# 513
  • София
Честито на всички именници днес!
Честито и на всички останали ,с повод и без повод ще празнуват днес  Grinning !

Фата, нощничката най-активно си я употребявах до скоро! Закопчавах само най-горните копчета, че много са ми ситни и не'ам нерви да ги откопчавам всички. А като малкия зареве за манджа, за да не събудим кака, трябва бързо да реагирам. Откакто се сдобих с кърмаческата пижама обаче, изпратих нощницата в заслужен отпуск до по-топли времена. 

и при мен така  Peace .

Alximika
,стискам ти палчета ,че много зор ще видиш с 3 породени ,и пиши когато имаш резултат

# 514
  • Пазарджик
mimsat, благодаря за подробната информация. Уважавам огромната работа, която върши ЛЛЛ, и особено ти в частност за момичетата в този форум. Това си е мое лично мнение, може би малко крайно. Това е субективния начин, по който аз разбрах статиите. (не мога да ги цитирам или намеря в момента).

Giada,

разбирам те напълно. Права си, че има статии, които могат да се разберат по един или друг начин, но специално по тези теми едва ли са били от ЛЛЛ. Исках да внеса малко яснота, относно философията и целите на Ла Лече Лига.

Благдаря ви за милите думи! Наистина е окуражаващо, когато успеем да помогнем с информация и подкрепа на мама и бебе да намерят собствен път в кърменето.   bouquet

Имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ, момичета Мая успя да ми разрани едното зърно Sad за първи път ми се случва и не знам какво се прави. Тя е почнала много да се върти и мята като яде и ето това е резултата. Притеснението ми е, че гълта кръв, от днес акото и е черно, предполагам заради кръвта (само на кърма е). Кажете какво да правя? Благодаря!!!

vesy_evi,

видях, че Aila ти е отговорила много подробно. Искам само да дам още някоя идея - смяна на позите, в случай че Мая се съгласи да сте статични, а не в движение. Също и много въздух за гърдите - обикновено намазването с кърма и оставянето да изъсъхнат на въздух след кърмене, много бързо помага на зърното да заздравее. Слънчевите бани също са много полезни и ако имаш възможност да стоиш повече време с голи гърди, това значително би подпомогнало оздравяването.

Не разбрах, дали Мая започва да се върти веднага или когато свърши първата порция кърма? Ако мислиш, че няма търпение да дойде следващото мляко, може би компресията на гърдата може да помогне. Ако искаш, може да опитате.

...
Към Aila и Mimsat Като си говорим за стимулиране на кърмата, все се сещам за една моя съученичка, която вече има две деца, едното на 6,5 г, а другото на 2,5 г. и която от както е родила първото не може да си спре кърмата  Shocked Само докато беше бременна с второто нямаше. И сега, още и още си има кърма, а вече не кърми доста отдавна. Ходила е по лекари, пиеше някакви хапчета, но ефект няма. Не знам хормонално изследване дали си е правила, но знам че си прави за рак и излезе отрицателно. Ако се сещате за някакъв съвет, който да и дам, ще съм благодарна  bouquet

Най-добре е личният лекар да я насочи към специалисти (вероятно ендокринолог, както е писала Aila, тъй като за производството на кърма са отговорни хормони). Те ще се запознаят с цялата ситуация и ще могат да обсъдят вероятните причини. По принцип не е необичайно жена да има капки кърма 6 месеца, а дори и 1 година след спиране на кърменето, но все пак е добре да се знае цялата информация.

...
Към Aila и Mimsat за кърменето искам да попитам две неща.
1. Може ли да ползвам сауна, искам да отида, но не знам как ще се отрази на кърмата високата Т. Освен че може да потече докато съм там, може ли да навреди на кърмата? Ако вреди, може ли да си подготвя изцедена, след сауната да изцедя и да изхвърля кърмата а за по следващото хранене да е на гърда.
2. За спорт - може ли да се практикува усилен спорт - Тай Бо. Казаха ми че не е добре за кърмачки. Чела съм статии в Библиотеката че не е проблем и щях да отида, но ходих заради болките в гърба при масажистка, с която се заговорихме, и ми обясни много подробно да не практикувам спорт, защото се отделяла млечна киселина от мускулите в кръвта а от там и в млякото. Имало възможност да се пресече млякото и да отбия бебето. Не запомних много добре и може да имам грешка в обясненията, защото ми правеше масаж докато ми обясняваше а аз се бях размазала и не претендирам че са точните думи, но беше в този ред на мисли. Каза че може по леки утражнения за корем, за дупе, но тези спортове да ги оставя след като спрем да се кърмим.
А за плуване мисля че няма да има проблем, нали?
...

diana.pd,

в повечето случаи сауната не се смята за противопоказна по време на кърмене. Единствените притеснения са, че тъй като по време на престоя вътре се губят доста течности, може кърмачката да се дехидратира. За това е важно да се приемат значително количество течности. Също се препоръчва да не се прекалява със сауната, а да се използва разумно.

За кърмачката е добре да прави упражнения. Те раздвижват кръвопотока и действат много успокояващо и релаксиращо. А това се усеща от бебето. Изследвания показват, че майки, които правят упражнения, имат доста добра лактация, а бебчетата им са по-спокойни.

Има изследвания, които показват, че тренировките оказват слабо влияние върху кърмата. Притесненията от млечната киселина са дали бебето няма да откаже кърмата, заради по-високата ѝ концентрация след усилени упражнения. Проучвания показват, че в повечето случаи няма място за притеснение, още повече, че при средни натоварвания концентрацията на млечната киселина е значително по-ниска.

При всички положения е добра идея да се помисли, дали умерените тренировки не са по-добър вариант, тъй като това ще спести и енергия, необходима за грижите за бебето. Плуването например е изключително подходящ спорт.

Едно от притесненията при усилени тренировки е бързата загуба на тегло. За кърмачката не е полезно да отслябва скоростно. Обикновено се препоръчва намаляване на теглото с около 2 кг за месец.

# 515
 wavey от нас с Мити (който спинка сладко в кошарата)

тук е адската мъгла  smile3514
дано до обед да се разкара, че да давам на Димитър пюрето и да изчезваме  наразходка.

На мен днес ще ми носят столче за хранене ама е подарък от едно семейство и каквото е такова
ще си спестя един стотак.

Вчера купих и първата каша за Мити  в петък ще я забъркам и да видим какво ще стане...
вече сме на морков и картоф и днес ще предложа цяло бурканче
вчера изяде половин и като му дадох последната лъжичка и се разрева за още  Laughing ама аз не посмях да дам повече все пак ни е само 4-ти ден
но днес щще я карам по смело и ако му се яде на детето ще му дам  Blush

поздрави на всички мами и бебковци
Дана и на вас скорошно оздравяване  Hug

# 516
  • София
Бебчо ,разгледах снимките ти във фейсбук.Децата ти са прекрасни!
А снимките от сватбата-нямам думи Simple Smile Личи си каква голяма веселба е ,а ти си прелестна и направо сияеш

# 517
Привет и нас   bouquet малко нередовни, но как да смогна Вие за един ден  пишете по 10 страници малееееееее и да наистина сте осведомени. Аз нали самичка без свекърва и майка благодарение на ВАС мами си гледкам сама детенцето. И сега да кажа като бяхме на ваксина имаше и болни деца ,та докато чакаме май ни разболяха  Sick.Преска от тогава кашля, а днес вдигна температура   Illи сега само спи, та съм като орлица не мърдам надалеч от нея.излизахме и на разходка , но не вярвам да е настинала първо бешее успер времето второ беше облечена добре newsm78.Така че съм бясна , защо деца които са болни ходят на преглед когато е време за ваксини на здрави деца #Cussing out .
Гледам за столче за хранене говорите нашето е такова http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/16864 , но май било за 6-я месец и още не съм го вдила подарък ни е.
В колата аз нямам книжка и таткото ни вози, а аз съм отзад с нея и на мен все ми става лошо! Shocked
И другото гадно нещо е , че три дена преливах от кърма май е имало пълнолуние(има ли НЯКОИ КАТО МЕН),  а сега пак ми са празни гърдите  #2gunfire. Като имах мляко малката ядеше по час на 3-4 часа и си имаше режим, сега пак сучем налягане и на ставане я мляко няма и няма Mr. Green
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА на бебе Андреа на мама akspet
Алхимика струва ми се фалшива тревога или поне стискам палци да е такава  Naughty
На болните да оздравяват   love001

# 518
  • София
geryaleksandrova, благодаря ти  bouquet. Всичките ни дечица са страхотни, сериозно (не се подмазвам Grinning). Дано скоро да се запознаем на LIVE Sunglasses

# 519
Момичета ПРОБЛЕМ нямам кърма , а Преси не иска шише помагайте, правя разни тактики да го пробутам след гърдата, но веднага усеща и се мръщи smile3511.

# 520
  • София
geryaleksandrova, благодаря ти  bouquet. Всичките ни дечица са страхотни, сериозно (не се подмазвам Grinning). Дано скоро да се запознаем на LIVE Sunglasses
ами хайде Simple Smile

# 521
  • Варна
Палмирка, защо си мислиш, че нямаш кърма? Според мен ако бебето е гладно, няма да откаже ако ще и вода да му се дава.

Бебчо ,разгледах снимките ти във фейсбук.Децата ти са прекрасни!
А снимките от сватбата-нямам думи Simple Smile Личи си каква голяма веселба е ,а ти си прелестна и направо сияеш
Дааааа и аз това видях  smile3521 newsm10

# 522
Палмирка, защо си мислиш, че нямаш кърма? Според мен ако бебето е гладно, няма да откаже ако ще и вода да му се дава.
гърди меки.... детето яде често....преди няколко дни имах наистина пълни гърди и не даваше признаци на глад поне 3 часа сега след двете гърди смуче пръста пак  newsm78

# 523
  • София
Palmirka ,според мен на тази възраст смученето на пръст вече не е показател за глад ,а по-скоро си чешат венците.
Моята девойка си вре палчетата дори докато суче  Laughing .

# 524
Palmirka ,според мен на тази възраст смученето на пръст вече не е показател за глад ,а по-скоро си чешат венците.
Моята девойка си вре палчетата дори докато суче  Laughing .

моята изтиква гърдата и си тиква пръстчето . БЛАГОДАРЯ за отговора, поне знам че не  е само моята мома, в крайна сметка ако види зор ще лапне шишето няма как

Общи условия

Активация на акаунт