Елда, киноа, амарант и др. здравословни храни

  • 28 528
  • 132
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 6 788
Момичета, и аз давам от време на време на голямата киноа, все още не съм опитвала амаранта. Елдата категорично ми отказа едни път, но  и аз честно да си призная едвам 1-2 лъжици изядох. Много ми е неприятна елдата. Ще следя за ваши рецепти, дано нещо ми допадне и да опитам пак да дам, че е много полезна все пак.

# 106
  • Мнения: 3 721
Аз не давам елда. Дребният не я одобри и двата пъти, в които я дадох, на мен също не ми допадна и не смятам да я давам. Като цяло храни, които в семейството не ядем и не харесваме, не се мъча да давам и на малкия.

# 107
  • Мнения: 6 788
Да, абсолютно съм съгласна! Peace Но се чудех дали има начин да се притъпи този странен вкус на елдата, да не се усеща така натрапчиво. Може би с повече подправки? newsm78

# 108
  • Мнения: 3 721
Да, абсолютно съм съгласна! Peace Но се чудех дали има начин да се притъпи този странен вкус на елдата, да не се усеща така натрапчиво. Може би с повече подправки? newsm78

Ами аз лично не успях - и малко слагах, и подправки слагах, явно не пасва на вкуса ми и на този на детето и се отказах. Дадох пакета на баща ми да си вари и да яде, той е всеяден  Laughing. Не съм го питала обаче какво е станало.

# 109
  • Мнения: 679
Да, абсолютно съм съгласна! Peace Но се чудех дали има начин да се притъпи този странен вкус на елдата, да не се усеща така натрапчиво. Може би с повече подправки? newsm78

Аз ползвам елдата вместо ориз в различни комбинации с месо и зеленчуци и така по се приема.

# 110
  • Мнения: 621
Ако говорите за тъмнокафявата елда,да,тя има доста тежък и неприятен аромат,поне за повечето хора. LaughingЗнам,че има и зелена,но не знам нищо за нея.Иначе за третата,която знам-светлата,приятелка ми е споделяла,че се харесва повече и няма такава миризма,защото е сурова.Опитайте да ползвате нея,аз също вече ще я купувам. Peace

# 111
  • Мнения: 46
Здравейте,
относно елдата - кафявата е бланширана и има силна миризма и моето дете не я хареса. Зелената обаче няма такава миризма и я яде с удоволствие Peace

# 112
  • Мнения: 679
Здравейте,
относно елдата - кафявата е бланширана и има силна миризма и моето дете не я хареса. Зелената обаче няма такава миризма и я яде с удоволствие Peace

Да, аз знам също, че бланшираната кафява елда има тежка миризма и точно за това съм взела зелена. Но пак не е кой знае колко предпочитана в чист вид, за това я добавям към различни други продукти, както писах и по-горе.

А спелтата какъв вкус има? В смисъл по-сладникъв или неутрален (например като на овесените ядки)?

# 113
  • Мнения: 309
аз купих елда от Кауфланд, която доста бързичко става но не е бланширана със сигурност! Комбинирам я задължително с плод някакъв, защото четох че съдържа желязо и за да се усвои пълноценно, трябва да се поеме с витамин С, затова правя бъркоч от елда с масло, сирене и добавям примерно банан, или ябълка настъргана и се прие доста добре от дребната  Laughing.  В други случай добавям и прясно мляко и става също хубаво! Относно спелтата, хич не знам и аз, но бих искала да пробвам. Само дето съм доста назад с "материала" - още издирвам къде продават просо  hahaha

# 114
  • Мнения: 372
аз купих елда от Кауфланд, която доста бързичко става но не е бланширана със сигурност! Комбинирам я задължително с плод някакъв, защото четох че съдържа желязо и за да се усвои пълноценно, трябва да се поеме с витамин С, затова правя бъркоч от елда с масло, сирене и добавям примерно банан, или ябълка настъргана и се прие доста добре от дребната  Laughing.  В други случай добавям и прясно мляко и става също хубаво! Относно спелтата, хич не знам и аз, но бих искала да пробвам. Само дето съм доста назад с "материала" - още издирвам къде продават просо  hahaha

Сиренето, маслото и млечните продукти с калций пречат на усвояването на желязото (в случай че даваш елда заради желязото)

# 115
  • София
  • Мнения: 15 954
......още издирвам къде продават просо  hahaha

Аз купих от "Пикадили" на "Стамболийски"-има на щанда с диетичните храни.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 20:44 от Vivi

# 116
  • Мнения: 621
аз купих елда от Кауфланд, която доста бързичко става но не е бланширана със сигурност! Комбинирам я задължително с плод някакъв, защото четох че съдържа желязо и за да се усвои пълноценно, трябва да се поеме с витамин С, затова правя бъркоч от елда с масло, сирене и добавям примерно банан, или ябълка настъргана и се прие доста добре от дребната  Laughing.  В други случай добавям и прясно мляко и става също хубаво! Относно спелтата, хич не знам и аз, но бих искала да пробвам. Само дето съм доста назад с "материала" - още издирвам къде продават просо  hahaha

Сиренето, маслото и млечните продукти с калций пречат на усвояването на желязото (в случай че даваш елда заради желязото)


Тъкмо и аз щях да пиша същото. PeaceЗа да се усвояват максимално полезностите в храната е важно не само да осигуряваме полезни продукти,но и да ги комбинираме правилно.

# 117
  • Мнения: 6 788
Има ли някой някаква таблица за тези комбинации?? Страхотно се чудя всеки път какво с какво не трябва да се комбинира. Със сигурност помня, че цитруси и млечни не е хубаво, но то пък и така си го усещам, въобще не се връзва вкусово.  Rolling Eyes

# 118
  • Мнения: 621
Заповядай,ето тук има няколко:

http://club-rh.blogspot.com/search/label/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B … D0%B8%D0%BF%D0%B8


Предупреждавам,че може да се отчаяте от някои факти. Mr. Green

# 119
  • Мнения: 309
Vivi мерси за инфото! Само там не съм търсила Flutter
Victoria09 табличките са страхотни, но беше права че се отчаях от някои комбинации, тъй като съм ги правила и даже съм си мислила че са полезни  Blush

Общи условия

Активация на акаунт