Мека мебел -6

• 134 525
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Някъде там...
Жабче, със здраве да си го ползвате. Може да е старомоден, но и ние такъв ще търсим. Сподели от къде е и колко време го чакахте? Много ми хареса дамаската. Свалят ли се калъфите?

На Тедива е дивана, взехме го от един магазин на бул Гоце Делчев - Тедива стор май се казваше. Моделът е Анжела. На живо може да се види в Айко. Свалят се само калъфите на облегалните възглавници за жалост. И долните имат ципове, но дамаската е зашита на няколко места за да се получи вдлъбнатия ефект. Взехме го с механизъм за сън ламел и платно. Корпусът е от еко кожа, която много прилича на естествена, много приятна на допир, не е лъскава. Малко по-тъмна е отколкото е излязла на снимката. Другото е дамаска, която на вид прилича на конопен чувал.  Mr. Green
http://media.snimka.bg/9946/026146972-big.jpg?r=1
По принцип 40 дни е соркът за изработка и доставяне, но ние го поръчахме в края на ноември и малко закъсня заради празниците. Иначе като гледам бележката е излязъл от завода 38 дни след като е направена поръчката. Реално го получихме след 55 дни...

И ние заложихме на мек диван. Все пак най-важното е да ни е удобен. А и честно казано не ми се вижда евтин...  Rolling Eyes 

# 601
Разкошна е тази дамаска! Не знам защо го наричаш старомоден, дали заради дамаската, но всъщност тя е най- хубавото в него.
Диван за 1000- 2000лв си е евтин диван.

# 602
  • Някъде там...
Пина, заради един наш разговор преди време го наричам старомоден. Ти смата каза, че сега са на мода заоблени линии.  Peace Иначе аз много си го харесвам.  Wink Дамаската също.

# 603
Така ли съм казала?!  Simple Smile  Нямам никакъв спомен. Какво ли съм имала предвид  Thinking
За дамаската - аз точно такава бих избрала и такава щях да избера - много, ама много я харесвам, но нали безвреме минахме на кожен вариант и дамаска няма. Не съжалявам, де, аз си ги харесвам диванчетата, но ако имах още един хол ли, де да знам, много ми се иска диван с такава дамаска, като конопена материя и в такива меки естествени тонове.

# 604
Ние също сме с диван на Тедива,ама пък съм си от Добрич и тук по добри няма.Еко кожа беличък ,много ни е удобен(голямо лежане пада)  Laughing.Имаме  куче и заради него заложих на кожата.Мие се всичко много лесно.Поливахме го и с червено вино,размазан шоколад и др.такива ежедневни мизерии EmbarassedАз съм с две ръце за кожата ,особено където не се пази много и има животни.Имаме го от1,5год.засега не е мръднал.Успех в избора, защото не е лесно . newsm10

# 605
  • Русе
И аз много харесвам тази дамаска, но за съжаление нямаше как да го направят от такава. Иначе много се чудихме между кожа и дамаска, все пак заради запарването и лепенето избрахме дамаската. Е, хич не е чиста вече, с две малки деца няма как да е друго, а дивана е само на 1 м, но ще се почиства редовно.
Аз пък предпочитам меките дивани, много по-удобни са за седене и лежане, а по-старомоден от нашия едва ли има Wink. Хич не ме интересува обаче, важното да е удобен, а всеки, който дойде казва, че просто потъва в него много приятно.

За цената не знам, но нашия е 2700 лв и хич не ми се струва евтин, има страшно много модели под 1000 лв.

# 606
Meggysan, ти така и не си показа дивана, я дай снимки насам!  Simple Smile  Изобщо така устроен и завършен хола не сме го виждали.

Кожата наистина се чисти лесно, но си държи хладно зимата и сигурно горещо лятото... Ще видим сега как ще е. Ние септември се нанесохме и беше доста топло тогава, нямам спомен за някакъв сериозен дискомфорт  Thinking

За цените - не е въпроса на нас кое ни се струва евтино или скъпо, като правим сравнение с боклуците по пазара и личните си възможности. Въпроса е, че реномирани производители работещи с разни пълнежи специални разработки от не знам си кой си, състоящите се от силикон, латекс и не знам си какви дунапрени, дамаски с висока износоустойчивост, някакво си магнитно отблъскване на замърсявания и прочие, прочие подобни неща които не са ми ясни, ама особено и с качествни механизми за сън ако са... Те без механизъм за сън под 5000лв не падат и то дивани тройка без лежанка. И рамката + краката да са от масив, щото си има с ПДЧ. После ако е масив, то какъв?... и така нататък.

# 607
  • Русе
Да, права си, че де факто са важни материалите и пълнежите, но айде да кажем, че примерно на Тедива са среден клас. Защото наистина има много евтини, а скъпи аз почти не видях, с изключение на 1-2 дивана от естествена кожа, които бяха малко над 3000 лв.
А снимки не съм показвала защото не съм снимала още Wink. А и той не е съвсем готов, нямам и пердета. Но скоро ще кача снимки, че имам разни идеи за пердетата, ама да чуя и вашите мнения.

# 608
  • Някъде там...
То и ние нямаме пердета, но си пуснах снимка.  Laughing И като цяло сме обзаведени на минимума.  Mr. Green
 Трябва да измисля и аз някакви пердета, че така много ми изпъква някак голия прозорец зад дивана. Мислех си за дълги пердета, защото има разстояние между дивана и стената с прозореца - заради парното. И по-къси пердета няма да стоят добре. Трябва да взема и няколко дребни възглавнички за дивана, засега си мисля да са в екрю с малко тъмнокафяво, за да не дойде много жабешкото зелено в стаята.  Rolling Eyes

# 609
  • София
За цените - не е въпроса на нас кое ни се струва евтино или скъпо, като правим сравнение с боклуците по пазара и личните си възможности. Въпроса е, че реномирани производители работещи с разни пълнежи специални разработки от не знам си кой си, състоящите се от силикон, латекс и не знам си какви дунапрени, дамаски с висока износоустойчивост, някакво си магнитно отблъскване на замърсявания и прочие, прочие подобни неща които не са ми ясни, ама особено и с качествни механизми за сън ако са... Те без механизъм за сън под 5000лв не падат и то дивани тройка без лежанка. И рамката + краката да са от масив, щото си има с ПДЧ. После ако е масив, то какъв?... и така нататък.

Това трябва да го дам на мъжа ми да го прочете. Защото ние тръгнахме по магазините и се шокирахме   Mr. Green Аз бях решила, че голям диван за 1500лв ще вземеме и цяло обзавеждане за  спалня за 3000лв  Joy обаче, изглежда съм с около 10г назад  Mr. Green

# 610
  • София
  И аз се нареждам на опашката с хол без пердета, дали е заразно при близнашките майки, да стоят без пердета  Heart Eyes

# 611
За спалня има за 3000лв ама какви боклуци са...  Confused  То нашето беше за около 3500 ли  Thinking  Приличните, непретенциозни, но все пак свестни са по 7000лв, поне такова ми хвана окото. Има и само гардероб по 4000лв, но като го огледахме в детайли... - струва си всяка стотинка. В някой друг живот, може би  Simple Smile  защото засега свърши и скоро не ми се занимава с такива работи.

# 612
  • Русе
Aila, Жабче, че то има ли време с тези деца и пердета да мислим.
Аз мисля, че за спалня за 3-4 хил лв ще се съберем, за масив говоря, защото много клоня към фирмата, която ми прави кухнята да прави и спалнята. Но това няма да е това лято, може би следващото. А Пина е права, за гардероб за 4000 в някой друг живот Wink. Но то зависи колко е голям гардероба, от там идва голямата разлика в цените.

# 613
Голям беше въпросния, ама не само това беше разликата. Имаше осветление вътре из него, скрито. Тогава малко се учудих, ама сега като се зверя в тъмния гардероб и разбрах каква му е идеята. И още купища механизми, кой от кой по- удобен. И всичко това без да е преекспонирано и без да е кич.
Пердета и аз нямам в хола, но няма и да имама - щори има. Те са наполовина вдигнати и си гледам през голия прозорец.

# 614
  • Русе
Осветление е много важно за гардероба, и аз като си гледам в стария нищо не виждам. За механизмите - трябва да се премислят какво ще се ползва най-вече според конкретните нужди.

То пердетата и аз няма много много да ги пускам, че да си гледам двора, особено днес както наваля е просто страхотно бяло. Ама се отплеснахме де Wink.

Общи условия

Активация на акаунт