Отговори
# 555
Добро утро Simple Smile

Днес трябваше да съм на ЖК, обаче докторката ми се разболяла от грип Sad и се обади да не ходя... бях се натъкмила, чаках да се видя с бебка, ама... се отлага.

Ройс, уби ме мила, с въпроса за секса Simple Smile Ама хич не се притеснявай, секса не се забравя, дори както е писала мирта , дори става по-хубав. Само първия път все едно пак ти е за първи път.

Хубав ден на всички Simple Smile

# 556
Момичета, ето ви една темичка за раждане в Окръжна болница София http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529352.0. Аз я прочетох, но има и големи глупости - като във всички теми разбира се. Четете избирателно.

# 557
И "Майчин дом" са публикували новия ценоразпис. Обаче имаме "Избор на лекар" и "Раждане, независимо от..." - означава ли, че и двете се плащат, ако си харесаш лекар за секцио?

# 558
Добро утро, момичета!

Аз да спомена и кажа отново - моля, не посещавайте лаборатории Кандиларов, защото вероятно чичката, който чисти прозорците на офиса е по-коректен  Laughing.
"Колежката" не била взела правилно кръвта и вероятно доктора ще иска да се повтори изследването, каза другата колежка, нооо.... то нямало да бъде безплатно, освен ако не ми се пусне по ЗК + 2 лв. такса за резултатите, нещо, което аз не съм плащала досега в Рамус. Въобще не ми е до 2 лв. - аз съм се набутала там - ще ги платя, но ако има нужда от 2 изследвания нямам намерение да ги плащам, защото тя сама си каза, а и както Петя ми обясни, те не са по моя вина - кръвчицата ми е хубава:)).  Laughing
Мнооого хубав ден и ми пожелайте успешно учене, че не го давам много сериозно, а съм станала и в 5...докога ли ще издържааааа...

# 559
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала,но ви чета редовно. Сърдечно честитя на всички, които са имали скорошни празници. Бях на ЖК в понеделник и съм доволна от резултата-вече сме 1060гр. Мислех, че бебето няма да наддаде толкова- при 630гр на 28 декември.И аз вече се замислям как ще раждам. Подкрепям нормално раждане, родих в Окр.б-ца преди 10 год. след много тежка бременност, един месец по рано. Настоявах за секцио, но лекаря отказа. Родих за десет минути с един малък шев, без упойки и обезболяващи. След два часа бях долу на кафе и се възстанових много бързо. Сега за второ клонях на секцио, уж за по лесно и безболезнено, но вече не съм сигурна. Притеснява ме възрастта ми, на 37 г. съм и бебето сега е разположено седалищно. Но смятам,че до 5 април ще се обърне. дано взема правилното решение.

# 560
и аз ще съм в окръжна. кога ти е термина?

# 561
auraboneva, тя и моята беба е разположена седалищно, но е рано още! Според мен ще се обърнат - поне моята за сега се върти във всякакви пози и ми разказва играта Wink.Ако можеш нормално да родиш си е по-добре, все пак човек по-трудно се възстановява от коремна операция, а и казват че второто по-лесно се раждало от първото . Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 562
Може да се обърне, но може и да не се обърне Simple Smile Предния път моичкия от 7-я месец беше седалищно, обърна се по едно време главично  и после една вечер както си стоя усетих нещо да се лангърка в корема ми - и пак се завъртя седалищно - и така до края. А колкото по-напред, толкова по-трудно се завърта, защото няма място Simple Smile

# 563
Три за окръжна Simple Smile

# 564
аааа, ние сме от варна, и тука има Окръжна  Sunglasses

# 565
Добър ден. Четох по нагоре, че са ви слушали тоновете на бебетата. В болницата и на моята бебка се опитаха, ама то не се спря за минута и не можаха хубаво да ги запишат. Но се чуваха добре в няколкото секунди покой Simple SmileИ сега продължава да е много шавлива, но през нощта е спокойна и не ми пречи. Вече определено мога да спя само на лявата страна, по гръб и на дясно не мога да дишам добре.Може и от кашлицата да е. Между другото от вчера пия отварата на Деси- три чаши съм изпила само, но има ефект.Днес кашлям по- малко и по- леко. Заради ниския хемоглобин обаче нямам никаква сила и изпускам трети слънчев ден за разходка Sad

# 566
  • София
Здравейте коремчета  Hug
Да се включа по темата за епидуралната упойка. Аз мисля да раждам нормално с такава, а и моята докторка каза, че това е най-безболезнения начин  Crazy Ходих на "училище" на темата за упойките. Еми няма нищо страшно. Първо се слага месна упойка с малка игличка на мястото където ще се вкара по-голямата, накрая в кръста остава само едно мноого тъничко катетърче през което пускат упойна на части в зависимост кога колко е нужна. Предимство е също, че ако се наложи спешно секцио веднага може да те приспят, а да не се моткат тепърва (примерно ако се загубят тоновете на бебето) Докато те шият после също пускат по-голяма доза обезболяващо.
Пуф не ме бива много в обясненията  Crazy
Сега на 26 пак ще ходя на темата за дишането по време на раждане, казват, че било много важно  Simple Smile

# 567
  • Свиленград
Здравейте и от мен.Направиха ми обременяването, сега чакам резултати.Да се оплача при всяко боцкане бебчетата силно протестираха и почваха да ритат.
По въпроса с упойките мисля че първо трябва да се направи консултация с анестезиолог.Мисля че и един тест за поносимост също е задължително, особено за тези като мен които ще са секцио. Имам една операция с епидурална упойка, но не я понесох добре след упойката повръщах, имах главоболие и болки в кръста.Другите две операции са ми с пълна упойка и нямах такива оплаквания.Така че аз мисля че всеки организъм реагира различно.

# 568
Vadada теста за алергии към упойките е задължителен преди операция, но ако не се лъжа, той показва именно това - дали си алергична към някоя упойка. Не може да покаже поносимостта - т.е. дали ще повръщаш, дали ще те боли глава и пр. То е въпрос не само на организъм, но и на моментно състояние.
bvl честно да ти кажа, малко смешновато звучи, че не са чули тоновете, защото бебето мърдало  ooooh! Тоновете трябва да се чуват непрекъснато, без начение дали мърда, дали се мести и пр... Ти имаш сърдечна дейност и като ходиш и като бягаш, нали...

# 569
  • Червено знаме 11:)
Момичета да ви попитам и аз за обременяването с глюкоза,това задължително ли е,защото на мен не са ми правили,утре съм в Пловдив на преглед,а на 01.02 съм тук на ЖК,да видим дали някой ще ми направи такова изследване?

Общи условия

Активация на акаунт