Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 187
  • 711
  •   1
Отговори
# 600
момичета виждам че някой се притесняват за работните си места.На кратко ще ви обясня някой неща / счетоводител съм/.Първо бременните жени законът ги пази.Но като казвам бременни вземете си от гинеколог бележка че сте бременна защото работодателя може да се измъкне с това че не знае за вашата бременност.Не подписвайте документи чието съдържание не разбирате визирам членове 325 и прочие най добре е да се посъветвате с счетоводител преди да подпишете нещо.А за тези момичета дето шефовете им са неразбрани и т.н най добрия вариант е-обяснете на гинеколога си /може и малко да по излъжете/ че ви е физически натоварена работата и да ви даде болничен .може да си изкарате бременността по този начин и никой не може с пръст да ви пипне .Малко дълго стана ако имате въпроси питайте.

# 601

Добро утро малки коремчета!

# 602

Само да обърна внимание, че от 1-ви януари тази година за база за изчисляване на майчинството се взима предходен 18-месечен период, а не 12 месечен, както беше до сега.
ами аз говорих вчера със счетоводител и тя каза,че това с 18 месеца още не е прието,за сега било 12 месеца,но не се знае до края на 2011 какжо ще стане всеки момент се очаквало да се приеме или да влезе в сила
[/quote]
Прието е и влиза в сила от 01.01.2011

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 09:45 от teadea04

# 603
момичета това за 18-те месеца е-базата на която ще ни изплащат болничния.А 12 месеца/трябва да имаш осигурителен стаж/ за да имаш право да вземаш обезщетение /болничен и т.н/

# 604
момичета това за 18-те месеца е-базата на която ще ни изплащат болничния.А 12 месеца/трябва да имаш осигурителен стаж/ за да имаш право да вземаш обезщетение /болничен и т.н/

Да Peace

# 605
  • София
Болничните които ще се плащат и са свързани с бременността са на база 12м. Майчинството е на база 18м., а ако имате болничен не свързан с бременността базата ще е 6м.

# 606
Болничните които ще се плащат и са свързани с бременността са на база 12м. Майчинството е на база 18м., а ако имате болничен не свързан с бременността базата ще е 6м.

Много точно казано

# 607
Добро утро шкембачки! Как сте? Пак сте изписали много, ще се връщам да ви дочитам, какво да ви правя  Grinning
teadea04, чудесна закуска си поднесла Flutter
Това, което klims9 е казала е точно така, за да ползвате защитата по Кодекса на труда трябва да уведомите писмено работодателя, като към писмото приложите и документ от АГ-то, в който пише, че е установена бременност в еди коя си седмица. Същото писмо ведно с документа от АГ-то се дава на работодателя, като си направете едно копие от писмото и да ви сложат входящ номер и върху двете - копието за вас и това за работодателя, така при един евентуален проблем (дано да няма такъв, разбира се), ще може да се докаже, че сте уведомили работодателя. Иначе не подписвайте никакви документи във връзка с прекратяване на вашето трудово правоотношение, не се връзвайте на разни измишльотини, че ще ви прекратят този договор и ще ви назначат на нов, с по - добри условия за вашето състояние и прочие глупости. Никой не може да ви накара да напуснете, има органи, които могат да бъдат сезирани, ако срещу вас бъде упражняван тормоз или някакъв натиск. Не се страхувайте да отстоявате вашите права.
За протокола - адвокат съм.

# 608
ох писах писах и накрая си изтрих поста.Пак ще кажа много хора се бъркат с тия 18 и 12 месеца даже и счетоводители.45 дена преди да родим/живот и здраве/ще ни издадат болничен и когато тръгнат да ни го плащат ще вземат базата на нашето осигуряване назад 18 месеца/демек на 360 лв на 500 и ли повече-това на което нашият работодател ни е осигурявал/.същевременно ще погледнат назад дали имаме 12 месеца осигурителен стаж .този промени се направиха защото повечето момичета си доплащаха осигуровки и вземах хубаво майчинство.а сега с тия 18 месеца просто няма смисъл да се осигуряваме на по голям праг.

# 609
Привет и от нас  Hug

Само едно допълнение , ако сте назначени на временен трудов договор, за съжаление нямате защитата на закона и другото, което е ако щата бъде съкратен или фирмата обяви несъстоятелност също нищо не може да се направи.

Ренка, Хомеожен или Анги Септ на д-р Тайс на мен много добре ми действат, може вземеш днес и утре Осцилококциум . Мед и лимони, топъл чай и почивка, бързо се оправяй  Hug

Това за сега  Heart Eyes

Климс, да те питам. Аз сега съм в отпуск за гледане на дете до 2г. и ми плащат 240лв. Понеже второто бебе ще се роди след като Али е навършила вече 2г. ще ми се преизчислява на ново майчинството. Въпроса ми е, ще се смятат тези 240лв или сумата, която е упомената в договора?

# 610
здравейте и от мен искам да ви попитам по подробно за това с непостоянния трудов договор Аз съм на такъв ако съм болничен  и те решат да ми го подновят ще имат ли право или ще ме чакат да се върна от болничен или най вероятно е да ме съкратятами ако си взимам болничен до отпуска по майчинство Thinking

# 611
Мадленка ще те смятат на базата на 250 лева по този начин си се осигурявала през последните две години Thinking

# 612
Искаш да кажеш последната една година, преди това съм взимала 90% от дохода си. Значи е по-добре сега да прекратя майчинството си и да започна отново работа.
Благодаря ти за бързия отговор  Hug

# 613
Добро утро и от нас!  food010
Малката от сутринта ме е награбила  и вече се чувствам изморена  smile3507Ако не беше болна да съм я пратила на бабин дом ,че да си почина ден- два както аз си знам Mr. Green
Стискайте ми палци днес всичко да мине добре при доки  Praynig

# 614
мадленка по късно ще ти отговоря че сега съм на работа и малко зор.izzi по точно за договора ми кажи по кой член е срочен ли е или още си в срок на изпитване

Общи условия

Активация на акаунт