Любители на кучета-18

• 44 971
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ами прекрасно знае, че не ми е приятно. Naughty
Обаче го прави като ни няма или спим, демек не мога да я хвана на местопрестъплението и да се скарам. Tired
И то не всяка сутрин намирам локвичка или вечер след работа. Яд ме е, че знам че може да стиска, но не разбирам какво я кара понякога да пишка и вкъщи. newsm78

# 196
...
Обаче го прави като ни няма или спим, демек не мога да я хвана на местопрестъплението и да се скарам.  ...
В няколко книги четох, че се препоръчва ограничаване на кучето в мястото, където спи или се храни. С други думи, идеята е, че като чисто животно, кучето никога няма да се изпишка в бърлогата си. И ако не може да я напусне, ще се стиска. Т.е., препоръчват ограничаване на кучето в достатъчно удобна клетка, която да се превърне постепенно в негова бърлога, и то там да бъде затваряно нощем.
Признавам, че не съм пробвала, и не знам дали работи. Преди няколко дни купих на Ари клетка - метална; отначало го затварях вътре по за 5 минутки и вдигаше голяма врява. Вече обаче се понаучи да стои, но все още само когато аз съм в стаята, дори си ляга и си заспива. Не съм го затваряла обаче за цяла нощ, той още е само на три месеца и се опасявам, че просто още не е в състояние да стиска толкова дълго. Но вярно е, че никога не се е изпуснал вътре.
Много дресьори препоръчват клетката като най-подходящо средство за приучване към хигиенни навици. От друга страна, твърдят, че е изключително удобен аксесоар и в последствие - при пътуване, при настаняване в хотел и т.н. Мисля, че Карина не е толкова голяма, че да не може да се научи. Може пък метода да ви помогне....
За повече информация може да потърсиш тази книжка: "How to Housebreak Your Dog in 7 Days", Shirlee Kalstone. Аз лично си я поръчах за Kindle, ако искаш на лични мога да пробвам да ти я препратя, само че май е с някаква кодировка.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 13:15 от Kukita

# 197
# 198
Vanass,
аз бих се скарала като видя че се държи така в къщи, камо ли с човек - абс. неприемливо поведение за мен, дръпни го за врата, кажи му силно НЕЕЕ,...ей такива неща...

Онзи ден бяхме на последна лекция на училище за кученца, и в помещението беше един 6.м. златен р., който не правеше нищо друго освен това че скачаше на Рексик - който бе на външен вид най едрото куче, от пред, от зад - абе всякак, позираше разбира се, не че нещо истинско става, но ми беше толкова отвратително, стопаните му - възрастни хора, седяха и никаква реакция... питах после докторката, такъв ли ще бъде и Рексик, тя каза че доста вероятно, всички са еднакви, но ако не мие приятно да се държи така с хора или в къщи с играчки, възглавници и тн просто да не го оставям, да му казвам не, да го бутна или дръпна като прави тези неща - че бързо би трябвало да разбере какво точно е нежеланото поведение...но когато е между кучета да съм го оставяла...

# 199
# 200
# 201
и аз !

По повод нашия проблем с тестиса , вчера направих една консултация с друг доктор и той ми каза , че без проблем може да се премахме само този , който не е разбит и Рошанчи да си остане с другия и да има поколение , защото това не е генетичен проблем , а физиологичен и няма такава тенденция да се пренесе в поколението. Ще продължавам да събирам мнения и на пролет ще решим.
  Хубав ден от мен   bouquet

# 202
  • София
Вече трябва да се вижда.  Wink

# 203
  • sofia
И нашта Дара се изпуска пред вратата на плочките, макар че може да стиска. Тя като цяло е доста време на вън. Сутрин поне час и половина, на обяд и после следобяд. 3-4 часа и се събират на вън, даже в най големия студ, с редки изключения. Защо го прави и аз не знам  Sad

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs898.ash1/180669_16 … 467_2900152_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs898.ash1/180669_16 … 468_4957072_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs278.snc6/180669_16 … 469_5368584_n.jpg

# 204
Момичета,моето дакелче си отиде вчера... Cry
Беше на 17,5 години,имам го от 12-годишна.
Бъбреците отказаха да работят и за 2 дни си замина в ужасни болки.
Знаех,че този момент наближава,защото е възрастно вече,дори лекарите се учудват,че е живяло толкова години,но ми е много тежко....
От вчера съм като в транс,дори не мога да плача вече,не ми останаха сълзи.

# 205
  • Варна
erota  Hug

Милата, знам колко ти е тежко. И аз се разплаках, като се сетих за нашия Рекси.

Потъгувай, но си вземи пак кученце, когато си готова.

Отново те прегръщам.

# 206
Ооо, erota  Cry Cry . Много съжалявам. Стана ми много мъчно. Аз също съм губила другарче и знам колко е тежко, колко е празно  Tired ... Каквото и да кажа няма да намали тъгата ти, затова само ти изпращам spoko .

# 207
  • София
Ерота, много съжалявам  Cry Поплачи си  spoko Важното е, че ви е радвало толкова много години  Hug

# 208
  • София
Момичета,моето дакелче си отиде вчера... Cry

spoko

# 209
  • София
Erota прегръщам те силно силно.....много силно............

Общи условия

Активация на акаунт