Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 308
  • 365
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък съм потресена от последната реклама на Nestle за NAN-а... Кърмете до 6-тия месец и после почвайте NAN, че и без друго от Вашето кърмене само бебето печели, не е като някой комерсиален мастодонт като NESTLE. Все пак поне 6 месеца ни отпускат.

В това виждам смисъл.  Защото много мами са си побъркали на тема Кърмене. Кърмят, кърмят...Че те и кравите не кърмят толкова.

# 31
В тази връзка, може да ви е интересно това Деца-консуматори
Всички си го знаем, но не е лошо да си го припомняме. В този филм засягат не само рекламата на хранителни продукти, но принципът е подобен - убедят ли те, че нещо е хубаво и полезно за детето, че то ще е щастливо притежавайки/консумирайки нещо си, като свикне, че трябва да има всичко (без да премисля и реално да направи избор), то печелят ненаситен консуматор и в лицето на родителите, а след време - и в лицето на следващото поколение. 

Много любопитно и съвсем вярно.
Все по често си задавам въпроса ние като не сме консумирали тези полезни и едва ли не жизнено необходими удоволствия как ли сме пораснали?!
Има ли някакъв контрол върху рекламните клипове или щом се плаща може да се излъчва всичко?

# 32
  • София
Аз пък съм потресена от последната реклама на Nestle за NAN-а... Кърмете до 6-тия месец и после почвайте NAN, че и без друго от Вашето кърмене само бебето печели, не е като някой комерсиален мастодонт като NESTLE. Все пак поне 6 месеца ни отпускат.

И аз се чудя как са се промъкнали тия от Нестле в рекламите. Нали по принцип нямат право да рекламират адапте?
И тия семейните реклами на Колата са отврат.
А аз мойте деца хич не ги обичам - въобще газирано не съм им дала още. Mr. Green

# 33
  • на село
Мен ме вбесяват рекламите на Нестле! Особенно онази за Нескуик. Дъщеря ми е като зомбирана, като я гледа. Хем знае че не го пие, защото си е гадничко, ама продължава да врънка...
Веднъж ми се наложи да и чета лекция за боклучавите храни пред слисаният поглед на една "промоутърка" на Нестле, на която и беше дошла гениалната идея да ни рекламира нескуик на който не му е нужно мляко а само вода, пред щанда за зеленчуци в Кауфланд.

# 34
  • София
Вкъщи не се гледа друга телевизия освен Фиеста и Дискавъритата. Там реклами няма. Така съм си решила проблема с подобни безумици. Това обаче, не ми пречеше допреди месец да пия по 2л кола на ден. Усетих, че имам проблем чак когато установих, че водата ми е гадна на вкус и не помня кога за последно съм пила вода  #Crazy Успях да си наложа и от 4 седмици не съм близвала газирано, но не мога да си представя ако едно дете се пристрасти до толкова как би могло да бъде отказано от този навик Tired

# 35
Може аз да се натягам излишно, но тази реклама е с подтекст "майчина грижа = давам кока-кола". Това ме вбесява! Използват нещо свято за да си рекламират боклука.

Не знам в БГ , но тук рекламата е преведена, като 'майката, която е открила формулата на щастието" и Кока Кола е загатната, като част от цялата картина на щастливото сем. около масата и т.н. Разликата е тънка достатъчно, за да не може гнева ти да се фокусрира в конкретно обвинение  Wink

ПС: Не помня кърмачета в рекламата, или си го споменала за цвят?

# 36
Като слушам как нарежда баща си - едва ли.  Mr. Green

Тази реклама на кока-кола съм я пропуснала, иначе определено телевизорът щеше да срещне гнева ми... За момента обаче други реклами са ми на мушката - пр. за девойката, дето праща СМС-и на непознати.

Ей побърква ме тази реклама. Мила та мила....направо пощурявам. Това е такава заблуда, ама няма кой да осъди Мтел. И тийн-овете точат лиги по мацката от рекламата, която влиза в образа на Мила и пращат ли не пращат....и телефони искат и какво ли още не.

Нямам деца, но направо ми настръхва косата. Кока кола и газирано изобщо пием с мъжа ми 1-2 пъти в годината--по празниците. Смятам да го насадя и на децата си, ама да видим.

# 37
Не знам за коя реклама точно иде реч, аз се сещам за една, в която Кока кола събира хората. Едни маси и покривки се опъваха по улиците. На мен пък ми е приятна. Всъщност моето семейство се събира обикновено около бутилка с вино и подходяща лека храна. Което реално едва ли е по добре от колата. Но пък след толкова ангелчета, за разнообразие реших да си покажа черния джигер.
Предпочитам усмивки и разговори с кока кола, вместо параноично четене на съставки, или още по лошо, вечеря с три чифта очи, вторачени в телевизора. В случай че някой се интересува за мнението ми де:) Струва ми се, че натоварвате рекламите със свръхочаквания.

# 38
Рокси, и ние не се вглеждаме чак до крайност, и степчета взиаме, и кола и др. боклуци от време на време, но на едно дете рекламата действа по др. начин, също и на родители, които не се замислят, че все пак е кофеинова напитка, за тях си е като всяка др. газирана, а не е така Tired

# 39
  • Под тепетата
Интересна тема за рекламите-наистина.На мен лично нито една не ми пречи-давам на децата си общо взето онова което обичат-не зависимо дали се рекламира или не.От време на време и кока-кола пият-няма лошо в разумни граници-за всеки те са различни разбира се и пак се имам за добра майка.Не отдавам на рекламите голямо значение,кои продукти са вредни или кои реклами са "прекалени"просто по някога като започнат сменяме канала Peace.

# 40
  • София
Наскоро даваха на някой от научнопопулярните канали филмче за това как се обработва кафето и какво съдържат енергийните напитки. С децата го изгледахме от началото до края. Те самите направиха връзката между това филмче и напитките, които се продават и заключението им беше "как няма другите да откачат, като на училище изпиват по две такива, трябва да ги забранят".

# 41
Ей побърква ме тази реклама. Мила та мила....направо пощурявам. Това е такава заблуда, ама няма кой да осъди Мтел. И тийн-овете точат лиги по мацката от рекламата, която влиза в образа на Мила и пращат ли не пращат....и телефони искат и какво ли още не.

Нямам деца, но направо ми настръхва косата. Кока кола и газирано изобщо пием с мъжа ми 1-2 пъти в годината--по празниците. Смятам да го насадя и на децата си, ама да видим.

И аз така

# 42
  • София
аз пак да се повторя за Ефизола. Чудя се към кого да се обърна да престанат с тази просташка реклама за вкусното хапче, което се смуче и без да си много болен, та това е лек-во за Бога  ooooh! Все едно рекламират лукчета  ooooh!

# 43
И мен много повече ме плаши момичето което праща SMS и и ходи на срещи с непознати. Но още по-втрещена останах като в БТВ Репортерите пуснаха филм за покера и в место да кажат, че това е хазарт и може да пристрасти и да съсипе човека, го представиха като много добър и печеливш бизнес, даже създателя на сайта се фукаше как имал престижна професия и я зарязал и се върнал в БГ да играе покер и колко велико е това!!! И всичко се случва в праим тайм!! Очаквам следващия им филм да е колко е полезна марихуаната (подобни идеи се тиражират вече из нета)...

# 44
  • София
И мен много повече ме плаши момичето което праща SMS и и ходи на срещи с непознати. Но още по-втрещена останах като в БТВ Репортерите пуснаха филм за покера и в место да кажат, че това е хазарт и може да пристрасти и да съсипе човека, го представиха като много добър и печеливш бизнес, даже създателя на сайта се фукаше как имал престижна професия и я зарязал и се върнал в БГ да играе покер и колко велико е това!!! И всичко се случва в праим тайм!! Очаквам следващия им филм да е колко е полезна марихуаната (подобни идеи се тиражират вече из нета)...

или колко се изкарва от проституция. Нищо няма да ме очуди  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт