Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 646
  • 365
  •   1
Отговори
# 165
според мен то се случва естествено, и увеличаването на цените на храните в третия свят е логично следствие на увеличеното производство на царевица. Просто има търсене на царевица , има и гарантирано изкупуване ( за щатите със сигурност, но сигурно и за другите страни) и производотелите зарязват каквото са отглеждали и започват да отглеждат царевица, защото им е по-доходно, а явно и по-лесно. Така там където е имало ориз вече няма ориз и т.н. в крайна сметка се стига някакви невиждани нива на бедност и глад
Има и разни други свързани ефекти - ако помня правилно ( жалко, че не се сещам името на филма и подробности) страна, като Иемен,  примерно намалява производството на хранителни продукти със 70% , защото на местата, на които са отглеждали примерно домати сега вече не стават домати а отглеждат една трева, която я правят на топчета и си я държат постоянно в устите , някакъв тип лека дрога
Изобщо усещането от филма е, че всички сме свързани и това, което става днес тук в крайна сметка се отразява утре на друго място

PS Сега прочетох , Рокси:)
Много по-рентабилно и ефективно  е да се прави биогориво от захарна тръстика, както правят в Бразилия.
В Щатите обаче не знам защо не се отглежда захарна тръстика. Отглеждат царевица, не знам обаче защо

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 21:26 от 10 c's

# 166
  • В.Търново
За първи път и аз чувам за такава реклама.Не,не се чувствам лично засегната или обидена.Просто ,ако наистина има такава реклама ще превключа канала или няма да я гледам,защото ще е поредната тъпотия даващи я по телевизията и опитващи се да промият мозъците на хората.

# 167
Плодовите млека дават добро поле, поне са хиляди видове и цени.  

Само един прост пример за илюстриране, защото и Данон вече прокламират, че не се слагат ВФЦС в някои от плодовите млека. Обаче...
Съдържанието на детското плодово кисело мляко за пиене  Danon е (преписвам го дословно от опаковката вкъщи): cultured grade A low fat milk, water, sugar. less than 1% of modified corn starch, whey mineral complex, natural flavor, pectin, vegetable juice (for color), malic acid, potassium sorbate, vit D3, sodium citrate, agar
Колко от съставките са ви непознати  Laughing Иначе е натъртено, че е отличен източник на калций и вит.Д, и няма царевичен сироп

На опаковката на органик плодовото мляко, което давам, съдържанието е следното: cultured organic whole milk, naturally milled organic sugar, organic natural vanilla flavor, pectin, vit D, six live active cultures

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 21:36 от Кейси

# 168
EU отвръща :
1. плодово кисело мляко- не пише Био на опаковката, има обаче надпис "от биологично земеделие" ( цялата марка е такава и има знак АТ-BIO-902. Пише 'направено от прясно Био мляко", а на състав:  joghurt 3.6% fett ( 35% buttermilch), захар от захарно цвекло, череши, бадеми, естествено царевично нишесте, горчив кувертюр, какао, лимонена киселина.
2. кетчуп- никаква декстроза или изобщо намек за подобен ингредиент
3. майонеза- има и глюкозен сироп, и захар. Особено се впечатлих от "яйца ( от свободни кокошки)"  Laughing
4. прошуто- и захар, и декстроза
5. био шунка ( същата марка като плодовото мляко)- има декстроза, означена със звездичка. А пояснението за звездичката е "от биологично земеделие.
6. наденички в бекон и ементал- малтодекстрин, гроздова? захар
7. кока кола- само захар

Доста неприятен експеримент за хладилника ми  Confused

# 169
  • София
Ако филмчето Живот след хората не лъже, наистина има такава страна в Скандинавия, има и такова хранилище. В него са събрани образци от семена от всички растения, култивирани (за некултивирани не помня) от човека, така че да не се изгуби източник за сеитба, ако се случинякакъв катаклизъм и се унищожат растенията за храна.

Колкото до яйцата, в петък слушах по радиото предсетателя на птицевъдите - каза, че масово в момента яйцата в магазините са внос с изтекъл срок на годност и че това са яйца, внесени за преработка и затова са по-евтини, а на нас ни ги пробутват за пресни. Каза и два признака - голям вуздушен мехур и като счупиш яйцето белтъкът се разлива безформено. Определено ме накара да се замисля дали напоследък белтъците на яйцата са билицели.

# 170
пробвай с  isoglucose

# 171
Каза и два признака - голям вуздушен мехур и като счупиш яйцето белтъкът се разлива безформено. Определено ме накара да се замисля дали напоследък белтъците на яйцата са билицели.
Старите яйца не потъват във водата точно заради образувания въздушен мехур, при чупенето жълтъкът се разлива или е сплескан, а белтъкът не стои прибран около жълтъка.
Толкова е жалко, че се налага да се внасят яйца...

# 172
  • София
жалко, но логично, при полжение, че се внасят яйца за преработка, а се пускат на пазара за директна консумация - първитеса доста по-евтини от вторите. Не че се налага, просто  на вносителите им е по-изгодно, също на търговците...

# 173
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Ако филмчето Живот след хората не лъже, наистина има такава страна в Скандинавия, има и такова хранилище. В него са събрани образци от семена от всички растения, култивирани (за некултивирани не помня) от човека, така че да не се изгуби източник за сеитба, ако се случинякакъв катаклизъм и се унищожат растенията за храна.

Колкото до яйцата, в петък слушах по радиото предсетателя на птицевъдите - каза, че масово в момента яйцата в магазините са внос с изтекъл срок на годност и че това са яйца, внесени за преработка и затова са по-евтини, а на нас ни ги пробутват за пресни. Каза и два признака - голям вуздушен мехур и като счупиш яйцето белтъкът се разлива безформено. Определено ме накара да се замисля дали напоследък белтъците на яйцата са билицели.

Андариел, наистина има такова хранилище. Става въпрос за остров Свалбард в Норвегия. Мислех, че не е тайна, тъй като норвежци са ми казвали за него.

# 174
  • Пловдив
купувам Кола с подсладител , но близките не я понасят .

Което е с подладител, всъщност е с аспартам, за съжаление. Изключително вредна съставка. Другото й име е захарин.

# 175
  • София
купувам Кола с подсладител , но близките не я понасят .

Което е с подладител, всъщност е с аспартам, за съжаление. Изключително вредна съставка. Другото й име е захарин.

Ох,и аз знам,че е вредно, но и аз пия такава, защото не мога да се откажа от нея, а съм с диабет! И в кафето си слагам!

# 176
слагай си стевия, не става ли

# 177
  • София
слагай си стевия, не става ли

Ми купих си стевия, едно,че скъпо, едно ,че са малко таблетките, но най -важното не усетих да ми е сладко, колкото и да слагах  newsm78! Сигурно съм си повредила вкусовите рецептори!

# 178
не си ги повредила, стевия е подсладител, но не е захар
просто трябва да свикнеш
200 таблетки струват към 8 лева

# 179
Абе,по време на рекламните паузи превключвам по каналите,така че не са ми голям проблем,но щерката като гледа детските канали гледа като хипнотизирана и рекламите с някакви глупави играчки и после иска Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт