Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 639
  • 365
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм върл фен на водата. Бутилирана, тук е изворна. Детето пие същото, за мен по-хубаво питие от водата няма. Но аз си патих от недостатъчно пиене (здравословно) и сега ми е обеца на ухото. Но давам и сокове, най-често фреш. А в БЪлгария и компот. Тук бях правила мой си, малинов, също беше супер.  Simple Smile

# 196
Кейс, по-нагоре четох за някакъв заместител на захар.
Днес се загледах в етикета на плодово мляко и освен
захар, съдържа фруктозен сироп. Дали е същото ???

Най-вероятно е.  Simple Smile

# 197
Аз съм върл фен на водата. Бутилирана, тук е изворна. Детето пие същото, за мен по-хубаво питие от водата няма.

И аз така. Пия предимно вода, чай. Разни газирани напитки, сокове в кутии и т.н. хич не ме привличат.  Мъжът ми обаче е друга работа. Имам чувството, че е забравил вкуса на водата. Пие само газирано - кола, спрайт... Имало е дни, в които е изпивал по 2 литра кола! Crazy ooooh! Майка ми навремето беше същата работа. Сега отказа колата, но продължава да се налива с газирано.

# 198
Комшийката ми преди 13 години се гордееше с това,че новороденото и дете(на 20 дни) обича кола и му пълнеше цяло шише,което то си изпиваше с кеф  Rolling Eyes
Също така му смачкваше банан и то си ядяло представете си и искало още  Shocked.
Преди 13 години не е имало такава реклама,
която да и даде пример,че да даде кола на дъщеря си,за да е тя добра майка.

# 199
 Shocked Това с колата на новородено направо ме разби. Хайде, да речем, че бананът е от невежество, но кола... на новородено....  Shocked

Колкото до колата - аз съм в клуба на пристрастените. Един литър на ден си изпивам, без да усетя. Ако денят ми е особено хубав, стават два  Laughing Но детето ще пие кола като стане пълнолетно  Laughing хахаха Работя над себе си във връзка с лошите навици, за да не давам лош пример, но до сега съм стигнала само до надениците...

# 200
Shocked Това с колата на новородено направо ме разби. Хайде, да речем, че бананът е от невежество, но кола... на новородено....  Shocked
Бананът от невежество, а колата от още невежество.

# 201

Еее, не. Бананът може да е от невежество, защото все пак е подходящ за детска възраст. Ама колата... Възможно ли е да има хора, които да не са наясно със съдържанието и. Трябва да има по-изразителна градация. Може би безобразие плюс още нещо.  Laughing

# 202
  • София

Еее, не. Бананът може да е от невежество, защото все пак е подходящ за детска възраст. Ама колата... Възможно ли е да има хора, които да не са наясно със съдържанието и. Трябва да има по-изразителна градация. Може би безобразие плюс още нещо.  Laughing

Те някои ракия и вино им дават, вие за колата се хванахте!

# 203
Е, че това са си натурални продукти  Laughing

# 204
Нали Simple Smile от тези какви по-натурални и полезни храни да даде жената на бебето си  Thinking
И после...майчината кърма била най-полезна  Laughing.Боб със джумерки и кола с банан за десерт-екстра  Wink

# 205
и 100 грама червено вино на ден. Действа кръвотворно  Laughing

Майчината храна е полезна само, ако майката се храни правилно. Ракията например е вътрешен дезинфектант.

# 206
  • На морето!
Аз също пия много, много кола. И много кафе. Когато бях кърмачка се бях лишила и от двете. Детето е пило една-две глътки, очаквах да се дръпне ужасен, но за моя изненада ужасно му хареса.
По принцип на масата не слагам нищо за пиене докато не приключим поне с основното ядене- странно, поне за повечето хора, правило, което съм "наследила" от майка ми, тя от нейната и т.н.- не пием сокове, вода, газирани напитки и алкохол по време на ядене. Не се и събираме на масата около ледена кола с чаши пълни с лед, бели якички и грейнали усмивки.
Иначе колата прекрасно помага при гнойна ангина- гаргара с кола чисти налепите светкавично.

# 207
  • София
Аз пък да си призная пия много 3 в 1  Rolling Eyes
От 2-3 години не съм пила чисто кафе,
защото така съм привикнала към тази разтворима смес,
че не ми е вкусно.

# 208
  • Stuck in a moment
The Дорис, така са рекламите - хващат един висш човешки стремеж, например щастието и така извъртат нещата, че щастие без кола няма.
Същото е с рекламите на Маги - сплотеното семейство, идеалната домакиня - с едно бульонче са ти сервирани ....

# 209
  • Stuck in a moment
купувам Кола с подсладител , но близките не я понасят .
както и Кола-менте понякога - няма кофеин , заради проблемите с кръвната захар .

Подсладител - най-вероятно аспартам.
Почти всички реклами, които гордо тръбят за продукта  - "без захар (но сме си сладки)", са сигурно с аспартам. Добре е да се поровите за инфо относно въпросното вещество.

Общи условия

Активация на акаунт