Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 612
  • 365
  •   1
Отговори
# 255
A нищо полезно няма във водата бе! Я си давайте на децата сокове още като ги родите, к'во ще им давате вода! Т'ва е отживелица!

# 256

В пряка. ако човек по цял ден пие някакви сокове или други напитки, то кога пие вода? Течност не означава вода. Трябва отделно да се пие редовно вода, а не само веднъж на ден. Ние не сме добитък, че да минаваме с водопой веднъж на ден.

умрЕш за драми:) кой 'по цял ден" пие кока кола, сокове или други вредности?
Аз пия към  1,.5л. вода дневно и в същото време обичам газирани напитки, но никъде не съм казала, че имам запаси в чантата си, нито някой, който досега се е разписал с вредните си навици го е твърдял. Само един човек познавам, който е заместил водата и то не  с газирани напитки

# 257
Това е все едно да твърдиш, че на кърмаче е нужно да се дава чиста вода и само кърмата не е достатъчна.

И кога излезе това революционно виждане? Защото аз не бих лишила детето си от вода.

Не съм специалист, но  съм срещала твърдения, че на бебе вода не му е нужна, защото е на кърма.
Но това сигурно е 'политически' коректно  Simple Smile

# 258
  • Пловдив
Това е все едно да твърдиш, че на кърмаче е нужно да се дава чиста вода и само кърмата не е достатъчна.

И кога излезе това революционно виждане? Защото аз не бих лишила детето си от вода.

Не съм специалист, но  съм срещала твърдения, че на бебе вода не му е нужна, защото е на кърма.
Но това сигурно е 'политически' коректно  Simple Smile
Категорично моите две се развиват без да са пили вода до 6тия месец, ама въобще. Големия пропи вода в количество повече от една глътка след като стана на година. За възрастни е важно да се поемат течности, но без алкохол, кофеинови напитки и газирано. Тоест течност си набавяме от вода, фреш и билков(плодов) чай без захар. Супата също е добър източник на течности.

# 259

Не съм специалист, но  съм срещала твърдения, че на бебе вода не му е нужна, защото е на кърма.
Но това сигурно е 'политически' коректно  Simple Smile

Аз, пък не помня като съм била бебе, дали ми си е пиело вода  Rolling Eyes

# 260
тоест, някак се хидратират и без да пият вода:)
мерси много  Grinning

# 261
тоест, някак се хидратират и без да пият вода:)
мерси много  Grinning

Това са най-новите схващания... Аз не повярвах и мойто си пиеше Laughing

# 262
  • София - Рим и обратно

Това са най-новите схващания... Аз не повярвах и мойто си пиеше Laughing
Laughing Да, точно. Аз не бях чела тия революционни открития с първото ми дете и то си пиеше вода при всякакви обстоятелства - с кърма, без кърма, с кола, с бира  Mr. Green/последните 2 в кръга на шегата, пояснявам за всеки случай/. А сега с най-новите научни изследвания за непиенето на вода при кърмачето, второто ми отказва водата до ден днешен Crazy.

# 263
Не знам колко са нови, но баба ми например не е давала вода на дъщерите си, когато ги е кърмила.
Май го е знаела от някъде. За съжаление е покойница, за да питам от къде. И естествено не знам до кога не е давала вода.

# 264
Не знам колко е ново, и колко е старо, но момичето ми почти не беше кърмено, само на вода си беше, а другата родилка, след като беше родила със секцио, хранеха нейното момиче с изкуствено мляко. Когато ни изписваха от родилният дом, моето момиче беше наддало 100 гр. за 3 дена, а другото беше отслабнало с 300 гр. Малкото ми слънчице, хем до година беше кърмено, хем от 2-ят месец си пиеше вода /лятно време само с кърма, мисля, че дори и кърмаче да е, не може да си утоли жаждата, след като се започна даването и на вода, освен кърма, детето се чустваше много по-спокойно/.
       Но, модерни времена.../апропро слънчицето в момента е на годинка и половина/.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 13:15 от inna-bubulina

# 265
  • София
   Да оставим кърменето за кърмаческите теми, а? Нали за рекламата на Кока -колата говорехме?

# 266
  • където ми харесва
Оф,как може да се засягате на някаква малоумна реклама? Явно имате някакъв проблем със самочувствието си като майки,за да се сърдите,че някой изопачава майчината обич по този начин Whistling

# 267
  Да оставим кърменето за кърмаческите теми, а? Нали за рекламата на Кока -колата говорехме?

За Кока-колата де. Лоша майка съм в това отношение. Дъщеря ми като беше на 3 години, лятото в Несебър, сме седнали и си пием Кока-кола, дадох и на нея, ама тя не ще, "щипело й". Така и до ден днешен не се научи да пие Кока-кола /и въобще газирано/. Хайде, де... Sad

# 268

Не, говорим за това дали течностите са носител на вода. Защото Андариел е доста притеснена като пием толкоз кока кола как се хидратираме  Mr. Green

# 269
Всъщност колкото и газирано да съм пила, определено доста често ми се пие точно и само вода. Детето също казва - искам вода, а не сокче. Не съм много съгласна че другите течности могат изцяло да заменят голата вода.

Общи условия

Активация на акаунт