Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 406
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Набързо да кажа за aide mйdicale d'Etat (AME) - това е за чужденци, които нямат другаде здравна осигуровка и се намират в нелегално положение, т.е. българин който е тук от 2 месеца няма право, но ако докаже че е от 3 трябва да отиде при асистант социал или в СПАМ и да подаде досие. Мистик, откри ли логиката?  Laughing  Wink

Разсмя ме от сърце да знаеш  Laughing И за теб една бира.

Хей, днес май слънцето се мъче да изгрее, невероятно просто.

# 181
Набързо да кажа за aide médicale d'Etat (AME) - това е за чужденци, които нямат другаде здравна осигуровка и се намират в нелегално положение, т.е. българин който е тук от 2 месеца няма право, но ако докаже че е от 3 трябва да отиде при асистант социал или в СПАМ и да подаде досие. Мистик, откри ли логиката?  Laughing  Wink

Бързо оздравяване на болните  Praynig
При нас Тони оздравя, но аз не спирам да кихам, а и синузита ме хвана пак  Confused
Значи нямаме никакви шансове,тъй като майка ми си се осигурява в Бг....благодаря ви все пак за оказаната помощ

# 182
А по повод времето тук при нас е мноооого горещо.Няма как южна Франция  Wink

# 183
Добър вечер,
окопитихме се! Изпила е 780 мл от новото млАко прекрасната Леа днес! Хили се като ряпа, естествено! В една книжка, подарък от една приятелка от София, изнамери мини-картичката с пожаления, и я нагриза за нула време, направо се сърди като и я взех! хохохо Аз също се поосвестих!

Мария, за подкрепата ти благодаря, нали затова сме тук Wink

Вчера получих ОТКАЗ за френско гражданство ... към датата на ПОДАВАНЕ на декларацията ми (28.01.2010) не сме имали НИТО 4 години брак, при които да сме живели извън Франция и мъжа ми да е бил деклариран в посолството, НИТО 3 години брак и постоянно жителство във Франция.

Това го пиша за всички, които са в подобна ситуация - да знаят, че трябва на едно от двете условия да отговарят. Сега ще подавам наново - вече имаме 3+ тука хиоохохохо да видим дали пак ТОЧНО след една година ще ми отговорят някоя нова глупост!

Гуш на всички!

А по повод времето тук при нас е мноооого горещо.Няма как южна Франция  Wink

аха , голям кеф! Ти къде си?

# 184
Ох, и аз да се разпиша в списъка с болните  Sad
Алекс почна грипа миналата събота. Устисках до вчера на самолечение, но снощи пак качи над 39С и днес доктора потвърди диагнозата... От тогава (лекарите често му действат така  Wink) той изглежда много по-добре, затова сестра му тази вечер се гътна  Cry
Сега чакам да видим кой ще е следващият  ooooh!

Kyраж на всички мами и дано скоро да сваршва този проклет период !

А за времето не ми се говори : вчера бяхме с поледица, днес "стигна" до 3С...

# 185
Привет и от мен.И ние днес сме по-добре,бих казала прекалено добре-вече ми се качи няколко пъти на главата моят хубосник hahahaЛекарствата на доктор Немец му се отразиха много добре,сякаш изведнъж оздравяхме.Утре сме на контролен преглед.

Боби много се радвам за малката-как не можахме да я видим на живо.Моят хубосник в този период на никнене на зъби много обичаше да изяжда носните кърпички,още повече,че в седмия месец се научи да пълзи и лудницата беше пълна.

Мария къде остана,какво стана с щерка ти,мина ли му стреса на горкото дете.Малкия разболя ли се,дано му се е разминало.

Сега да пиша на тези които се интересуват от Ед Медикал-това е безплатна помощ за чужденци пребиваващи повече от 3мес на територията на РФ.Доказа за нас е адрес с фактури за газ или ток.Ако лицето не е от страна членка на Евросъюза ,доказа е печата за вход в държавата от митницата.Аз съм с Ед медикал и щерка ми,а пък мъж ми и малкия с карт витал.Сега като си сменя статута,и ние женската част от семейството ще си правим карт витал.

Чао на всички  bouquet

# 186
...Моят хубосник в този период на никнене на зъби много обичаше да изяжда носните кърпички,още повече,че в седмия месец се научи да пълзи и лудницата беше пълна.
...

аз намерих една трипластова, разделена внимателно на трите и пласта, приготвена за наяждане...направо не знам как толкова бързо беше успяла да я докопа от кутията на масата..

Мария, а какво стана с тъпанчето на Яна?

# 187
  • MERIGNAC, FRANCE
Набързо да кажа за aide médicale d'Etat (AME) - това е за чужденци, които нямат другаде здравна осигуровка и се намират в нелегално положение, т.е. българин който е тук от 2 месеца няма право, но ако докаже че е от 3 трябва да отиде при асистант социал или в СПАМ и да подаде досие. Мистик, откри ли логиката?  Laughing  Wink

Бързо оздравяване на болните  Praynig
При нас Тони оздравя, но аз не спирам да кихам, а и синузита ме хвана пак  Confused
Значи нямаме никакви шансове,тъй като майка ми си се осигурява в Бг....благодаря ви все пак за оказаната помощ

Те не са длъжни да знаят че тя се осигурява в БГ  Wink

При нас има брадери 3 дена и днес направих една бърза обиколка, но тълпата ме измори  Tired

# 188
Здравейте!
Радвам се, че болничките оздравяват! Кураж на тези, които имат нужда от още малко положителна енергия (Юлия, за вас мисля).
Аз съм тук, но нямам достъп до компа, мъжа ми все нещо прави на него. Нямам желание да инвестирам във втори компютър, но май ще се наложи.
Яна е ОК. Даже нямаше кошмари снощи. Опитва се да осмисли случката, филосовства неща от рода "Втората зъболекарка ми спаси живота, значи е добра Crazy".
Иначе тъпанчето мисля, че зарастна, няма оплаквания, къпя я с тапи в ушите (от восък, да не пропуска вода)...

# 189

Вчера получих ОТКАЗ за френско гражданство ... към датата на ПОДАВАНЕ на декларацията ми (28.01.2010) не сме имали НИТО 4 години брак, при които да сме живели извън Франция и мъжа ми да е бил деклариран в посолството, НИТО 3 години брак и постоянно жителство във Франция.

Това го пиша за всички, които са в подобна ситуация - да знаят, че трябва на едно от двете условия да отговарят. Сега ще подавам наново - вече имаме 3+ тука хиоохохохо да видим дали пак ТОЧНО след една година ще ми отговорят някоя нова глупост!

Боби от къде се взима формуляр за гражданство ? Аз не съм женена , но мисля да кандидатствам за гражданство , случайно да знаеш на какви условия трябва да отговорям . И с какво се доказва , че си живял постоянно във  Франция ... т.е. какви документи ти искат ? Благодаря ти  Simple Smile

Аз не се включвам ,но Ви чета редовно . Радвам се че болничките дечица са вече по - добре  Peace
Просто нямам какво да кажа и при нас времето е слънце  Simple Smile Направо ме шашкате колко неща знаете за ваксини , доктори , болести ,браво шапка Ви свалям   bouquet
Усмихнат и слънчев ден !

# 190
Ей, много болни всички Sad
Бързо да оздравявате.  Hug

Боби, много тъпо при теб се е получило Sad
Не се притеснявай за хартията, Моника също умира от кеф за всякакви хартиени и пластмасови боклуци  Laughing

Мария, горката Яна, дано не й остане траен страх към зъболекарите. Сигурно е било голям стрес за нея.

Мия, за френско гражданство (инфо тук) ти трябват 5 години престой, или ако си бил студент дори само 2. Мисля, че се доказва с данъчна декларация, или titre de sйjour. Ние с мъжа ми се интересувахме миналата година (в префектурата ти дават списък с нужни документи за досието) и на мен веднага ми погледнаха картата и казаха, че щом нямам 5 години, няма как да стане.

Ние с Моника бяхме вчера в болницата за да я захранят с мляко (мисля, че бях разказвала, че имахме съмнения за нетолерантност към белтъка на кравето мляко и досега не ядеше млечни продукти, а само едно специално мляко). Всичко мина без проблем и вече малко по малко минаваме към lait de croissance:)

Какво стана с това време? Нали уж щеше да е жега уикенда, а сега какво. Вятър и облаци Sad

# 191
Здравейте девойки!
Боби наистина много досадна работа с отказа, съжалявам че така се е получило. най-гадното е , че знаеш , че е просто въпрос на време и само разправии и мотаене. Дано не е пречка за работата.
Аз навремето също се бях интересувала от натурализация, но още не съм подала документи, много разправии и стрес ми се струва.
Мисля, че определят престоя във Франция според датата на първата карт дьо сежур, май трябват 5 години тук с карта.
Успех на тези, които са намислили да правят процедурата. Peace

Иве, браво за млечното захранване. Яна навремето така я бяхме нарочили , че има алергия към картофите и след годината чак дадох. Спомням си, че нямаше никакъв проблем, това доста улеснява живота на всички. Wink

Ние днес се замъкнахме тримата (глупаци Joy), аз и децата на Дефанс да търсим ученическа чанта на колелца и се оказа, че през годината ученически чанти не продават. Давам го като инфо за бъдещите ученици. Едвам издържаха 15 мин в магазина, то не беше тръшкане, преструвки , че им се спи (Гого)... ей, как дресират децата си другите хора не знам Laughing Аз в мемента нямам никакво време през седмицата за магазини, събота съм винаги сама с децата, остава неделята само, тогава ли да се грабна да пазарувам... Вярно, че съм свела до минимум шопинга, ама голи и боси не можем да ходим....
Бях ви се оплаквала за болките в гърба на малката, които не отминават и въпреки забраната на училището реших да и взема чанта на колелца. Сега ще погледна за някой сайт онлайн...

И последен въпрос: имате ли опит със сушилни за пране? Аз имам (може би погрешно) мнение, че захабяват дрехите. Но с 4-5 перални на уикенд започвам да пуша само като видя простирите....

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 15:33 от Мария К.

# 192
Мия,
Трябва да идеш във вашата префектура, отдел натурализация, подаваш заявление и те поланват след известно време, като вече на този разговор изясняваш точната си ситуация, и получаваш листа с документи. После същата анкета в кметството (те ти пращат "покана"), после полицията идва на "проверка" у вас да види вярна инфо ли си подала. Доказателства при нас бяха: печат в пяспорта, договори за наем, сметки за ток и подобни, плюс 100 неща. Само не разбирам защо ни приеха документите, като не сме отговаряли на условията ...значи навсякъде има загубеняци, дето не си разбират от работата!

Освен това покрай болестите сме забравили за Бг училище днес ...заспи големи сме, значи!

# 193
Момичета здравейте  Wink
Хайде болните да оздравяват по-бързо. По мое наблюдение тази зима има много вируси насам натам и ние все по нещо закачаме. Дано вече да се кротнат.
Вчера бях най-после в посолството, каквото и да си говорим в нашето посолство са най-милички, видях две майки с бебенца, някой друг да не е бил по същото време?
След това понеже времето беше меко се поразходих едно хубаво и даже солдите закачих, в Бенетон попаднах на много хубави неща, пуловерчета вълна мерино от 45 на 15 евро, много добре.
Мария - ние купувахме картабл на колелца от един сайт, ако имаш още нужда ще се поразровя да го намеря. Беше скъпичка 80 евро, но още е жива, изкара Сп и сега още е в много добро състояние. Имаче евтините се разпадат за един два месеца при по- активно влачене по замята.
Имам пералня, комбинирана със сушилня Индезит, много съм доволна, когато ми се наложи нещо спешно, работи безотказно. Иначе и аз имах предразсъдъци относно захабяването на дрехите, но за сега не съм забелязала нещо фрапантно. Слагам без страх чаршафи, хавлии, дънки, анцузи....за по-скъпи дрехи не смея, веднъж по погрешка беше попаднал един хубав пуловер, стана много малък, даже и на дъщеря ми не можах да го дам.

# 194
Мария,
да си допиша за сушилните. Преди да дойда във Франция, винаги съм имала и съм супер доволна, но тук с малогабаритните ни жилища, още не съм се уредила. Аз навремето имах комбинирана като Кокай, но след повече "забравяне" да изключа сушилнята, и последвало раздаване на миниатюрни пуловерчета (хохохо) смених тактиката и си взех Whirpool , но такава с казанче да събира водата, а не да я включваш към канала директно да отвежда водата. Освен това я "качих" върху пералнята с помощта на един техен си кит (две шини) и ми беше супер. Сега като нямам и по цчл ден гледам дневната си пълна с дрехи и пране ... лошо ми става, та те разбирам за просторите.

Общи условия

Активация на акаунт