Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 405
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Привет, момичета!
Ние сме с яко гастро и до преди малко чистих последиците ... Леа спи като къпана (аз я окъпах де след фонтаните отгоре и отдолу), чудя се през нощта като се събуди гладна - солите ли да и давам? Мляко май е по-добре да забравя...

# 166
Солите , ако ги пие... Кураж, гастрото е най-гадната работа при децата. Кураж.

# 167
Мария, благодаря!

# 168
  • Пловдив
Мария,   bouquet

Реимунизациите кога са: 6г. и 11г, а после?

Имам и още въпроси: тук децата ми ще са завършили 1 и 4 клас.
Не говорят френски, / даже в училище са учили английски до този момент/.
Как се процедира? Езикът ли се учи само първата година? А къде?
Училище за чужденци?

# 169
Сладващата реимунизация е м/у 16-18 г. и после на всеки десет години.
Редаактирам: прочетох току що във ваксинационния календра нещо, което не знаех:задължителни за дифтериа и тетанос са само първата ваксинация като бебе и тази на 18 месеца, следващите не са. За полиото е задължително до 13 години. Тоест реваксинацията на 6 г. по тази логика не е задължителна. Хм, ще се замисля значи за сина ми като стане на 6...

Знам, че има класове за чужденци, където децата учат френски и после постепенно ги интегрират в нормалните класове. Аз не съм запозната подробно, но тук има жени чиито деца са минали по този път, те могат повече да помогнат.

# 170
  • Пловдив
Мария,   bouquet

# 171
Боби, лоша работа това гастро, давай соли да не се обезводни малката, че като се сетя каква е фина мадамка, май няма много резерви! Кураж!
За децата неговорещи френски има специлни класове (CLIN-classe d'initiation), където се учи езика до достигане на нужното ниво за да се интегрират в нормален клас. Но не всяко училище има такъв клас, проверете по местоживеене. Частните училища също нямат (освен няколко изклчения).

# 172
Здравейте момичета ,

Съжалявам за нахлуването в разговора , но мисля , че темата е подходяща да направя едно предложение за работа. Аз работя в България в международна фирма за финтес уреди,която има филиал във Франция , и за представителството ни там търсим търговски представител.
Ако има някой заинтересован , моля да ми пишете на gervasport@abv.bg

Благодаря предварително за вниманието!

# 173
Боби, как сте?

# 174
Привет момичета.И ние сме болни,и аз досега като Боби чистих.Не знам какво му е на малкия но най-вероятно някъкъв гастро вирус.Спука се от повръщане и не е смъквал температурата от сутринта.Ей сега ще го водя на лекар,дано минем бързо,че той едвам стои.Такава температура не мие идвала досега на главата,а съв отгледава две деца.Пие антипиретици през 4часа и я смъква до 38градуса.

# 175
Gogko, Боби, най-искрени съчувствия - наистин много е впечатляващо гастрото при малките, че и опасно, но  най-важното е да не се обезводняват.

Hug

# 176
Дотътрих се, ей на Wink Леа ни сдела едно фиаско в 3 през нощта (мъжа ми много се уплаши, не беше видял вечерните фонтани) чистихме и стаята после, пи си солите и яде оризова каша. Доктора ни предписа мляко -заместител и дадох тази вечер, но след като нощес и сутринта яде оризова каша, явно съм я запекла добре. Предписаха ни още прахчета, поне 3-5 дни ще ги взема. Гадното е, че гастрото е съпроводено с никнещ зъб и е голям рев и умора. Не е загубила много тегло и не е обезводнена, педиатъра каза "браво, справили сте се като за начало", благодарско на Мария още веднъж. Най-хубавото е, че няма температура, но вие жално и мамосва...с ръце в устата, дърпа си косата и ушите и рони крокодилски сълзи ;-( ама ще се справим, обещавам!

Донка, стискам палци да се оправите бързо, милото Гого, представям си колко му е зле ;-(

# 177
Боби, много живописна картинка, жална и мамосва..; дано бързо се оправи мъничето!
Не разбрах защо благодариш, за моралната подкрепа може би Wink
Донка, да се оправяте и вие бързо! Хубавото е, че са кратки тези гастро вируси, след първите 24 часа нещата значително се подобряват, после обаче с дни липсва апетита и жизнеността.
Аз също чакам "включване " у нас на тази тема-вчера Гого е бил в "пряк контакт " с вируса-едно дете направо повърнало върху него ooooh!

Ние днес пък имахме екшън при новата зъболекарка. Наложи се заради накадърно лечение да извадят зъба на Яна-голям рев, стрес и борба в буквалния смисъл (аз трябваше да и натискам надолу брадичката за да си отвори устата, зъболекарката се притесняваше да не ми ударела пръста с клещите, аз и викам бързай, че е мазало...). За малко ни се размина да ни изпрати в болница с пълна упойка да го вадят...
По този повод научих, за съжаление късно, че има специализирани детски зъболекари ( pedodentiste). Потърсете такъв като се наложи да хоси детето на зъболекар, че ние си изпатихме.
Лека вечер иначе, аз очаквам големи кошмари тази вечер, но е простено.

# 178
Мария направо ме уби с Яна.Ма как ще и вадят зъб,тя е само на 6.Надявам се да е млечен иначе какво ще прави като стане на 20 SickАко щеш ми вярвай направо се разтроих с твоята щерка.И тук ли дявол да го вземе има некадърници-зъболекари и лекари #2gunfireГоркото дете,какъв ли стрес е преживяло.

Боби наистина живописна картинка сте.На теб ти съчувствувам, а Лея съжалявам,защото знам какъв зор е това пусто никнене на зъби.Ами,че аз бях дърта магарица на 25 когато решиха да ми никнат мъдреците и стигнах до цепене,антибиотици,температури и какво ли не.Представям си на малката какво и е.Иначе специално аз несъм имала кой знае какви проблеми с колики и никнене на зъби с мойте хубосници. Hug
Моят синковец се оказа със силен бронхит(макар,че не кашля)Повръщането било от него.Изписаха ни 2 торби с лекарства.С антибиотик сме и със специално мляко за подсилване,защото на доктора Георги му се видя слабичък.Според мен не е,за 6месеца откак сме тук е качил 2кг,но щом ни изписаха енергийно мляко ще си го изпием.
Чак сега ни спадна температурата за пръв път за този ден и hahaha сега нашия се хили и няма намерение да си ляга

# 179
  • MERIGNAC, FRANCE
Набързо да кажа за aide médicale d'Etat (AME) - това е за чужденци, които нямат другаде здравна осигуровка и се намират в нелегално положение, т.е. българин който е тук от 2 месеца няма право, но ако докаже че е от 3 трябва да отиде при асистант социал или в СПАМ и да подаде досие. Мистик, откри ли логиката?  Laughing  Wink

Бързо оздравяване на болните  Praynig
При нас Тони оздравя, но аз не спирам да кихам, а и синузита ме хвана пак  Confused

Общи условия

Активация на акаунт