Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 987
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
ПП на Закона за семейни помощи за деца

Чл. 17 12. (нова - ДВ, бр. 27 от 2010 г., в сила от 09.04.2010 г., изм. - ДВ, бр. 7 от 2011 г., в сила от 21.01.2011 г.) служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето, издадена от личния лекар на детето, а при липса на избор на личен лекар - от регионалната здравна инспекция.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 22:26 от stelt77

# 316
  • Пловдив
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 17 ЯНУАРИ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ …  от 21.01.2011 г.

"(10) Към молба-декларацията за отпускане на месечни помощи за дете с трайно увреждане до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, не се прилага служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи при спазване изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (обн., ДВ, бр. 45 от 2005 г.; изм. и доп., бр. 82 от 2006 г., бр. 5 и 106 от 2007 г. и бр. 57 от 2009 г.) и на Наредба № 39 от 2004 г. за профилактичните прегледи и диспансеризацията (обн., ДВ, бр. 106 от 2004 г.; изм. и доп., бр. 102 от 2005 г., бр. 4 и 60 от 2009 г. и бр. 101 от 2010 г.)."

Wink

Вече.

Щом за децата с Телк отпада, що скоро да не отпадне и за всички останали... Peace

# 317
Щом за децата с Телк отпада, що скоро да не отпадне и за всички останали... Peace

Защото за всички останали влиза в сила от 21.01.2011 г. Някак не виждам смисъл вчера да го приемат, утре да го отменят... Децата с ТЕЛК би трябвало да са освободени от имунизации, а дори и да не са, то е ясно, че имат увреждане... Имам спомен, че преди се искаше "статус", но са го променили явно...  newsm78  Може и така да си е било, но каква тогава е промяната!?   Thinking

# 318
  • Пловдив
Стелт, аз ли нещо не разбирам...още миналата година влезе в сила /април, ако не се лъжа/, как така "влиза в сила от 21.01.2011"?  newsm78

Децата с ТЕЛК не са освободени от имунизации и също им искаха бележки за поставени такива, за да получават полагаемите им се помощи....Абсурдно, но факт.   Shocked

# 319
Всъщност, било е така "(ДВ, бр. 27 от 2010 г., в сила от 09.04.2010 г.) служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето, издадена от личния лекар на детето, а при липса на избор на личен лекар - от регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве."

Единствената разлика е, че преди бележката се е издавала от РИОКОЗ, а сега от региналната здравна инспекция (което какво е ако мога да попитам - знам за РИОКОЗ и РЦЗ, дали вече и РЦЗ ги издават тия бележки)??

# 320
  • Пловдив
Еее, то това не е ли ако детето няма ЛЛ?  newsm78
Ако има: издава я ЛЛ. Поне аз така го разбирам...

# 321
Да, така е, но когато има промяна, винаги пише от кога влиза в сила, т.е. новата дата е заради промяната...  Peace

# 322
 Rolling Eyes Защо така променят тихомълком и то частично?  Crossing Arms
От какво е инициирана тази промяна, се чудя... Thinking

Относно делото- на тръгване се разбрахме едното момиче да поиска от деловодството мотивите на прокурора и съда и да се качат някъде, за да може да ги видим.
Моля, ако се е осъществило успешно това, или има друга актуална информация, да ми пишете на лични.  Praynig

stelt77, обединяват РИОКОЗ и РЦЗ в РЗИ.

# 323
Марица, ми такава е действителността в БГ  #2gunfire
Някой запознат може ли да сподели... Ако си на преглед на частно, може ли доктора да ти издаде болничен?

Благодаря на всички за отговорите.
Надявам се да се справим в болницата, че там сме им в ръчичките, после ще се оправяме "в движение".

след раждането ще споделя как са се развили нещата, ако някой го интересува.
Моля, сподели, belora. Успех  Hug
Една наша мама скоро ражда там... ако имаш нужда от още инфо сега... кажи, за да я помоля да разкаже и тя как е минало всичко.

# 324
Относно делото- на тръгване се разбрахме едното момиче да поиска от деловодството мотивите на прокурора и съда и да се качат някъде, за да може да ги видим.
Моля, ако се е осъществило успешно това, или има друга актуална информация, да ми пишете на лични.  Praynig

Първо трябва да излезе решението, а мотивите за това решение би трябвало да си ги пише в него...  Peace

# 325
Марица, имай пред вид, че у нас частното здравно осигуряване е много, много слабо развито и почти никоя от компаниите не покрива примерно "раждане" като застрахователен риск. Т.е. НЗОК играе ролята на най-голямата здравосигурителна компания и е нормално повече болници, както държавни така и частни да получават плащания от НЗОК за услуги извършени на здравноосигурени хора. Разбира се НЗОК покрива един сравнително малък и беден пакет услуги, затова в частните болници се доплаща за разликата до това, което човек дефакто получава като услуга.
За здравноосугирен човек (а всички задължително трябва да се осигуряват в държавния фонд...) е по-изгодно, че може да ползва част от задължително платените осигуровки, когато търси една по-добра услуга в частните болници.

# 326
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=175375
 Shocked Sick Тръпки ме побиват от такива идеи и изчисления... (първиа праграф). Като нищо след година-две да влезе в задължителния календар тази ваксина.
Не знам дали ви прави впечатление, начина по който са минипулират фактите откато се говори за тази ваксина. Първо беше че е за 4 щама, сега вече все по-активоно се набляга само, че е срещу рак  #2gunfire Първо беше разади възможността да се заразиш с ЧПВ, сегавече се говори че 85% от хората са носители и не се знае в кой момент ще се активира  #Cussing out
Промиването на мозъци е много яко, не без любезната подкрепа на медиите  Sick
Една полуистина повторена 100 пъти, става абсолютна истина...

# 327
Мег, питала съм за ваксината още когато я нямаше в БГ... Тогава беше казано, че е препоръчителна до 26г. и докато не се води полов живот, точно защото след това всеки си носи по нещо... Как изведнъж стана така, че аз си имам ЧПВ и по-добре да се ваксинирам? Все едно болна съм от морбили и дай да се надупча с МПР  #Cussing out

# 328
"България губи 86 млн. лв. от смъртта на жени с рак на шийката на матката"

ooooh!   Какво губи България, бе, не ви ли е срам...  Tired  Докараха работещи хора до прага на бедността, глада и мизерията - гаврят се с нас... Все мрънкат, че деца нямало, не искали да раждат българките, не знам какво си... Къде са ви детските ясли и градини, къде ви е помощта и подкрепата за родители на многодетни семейства, които отглеждат децата си... Сега пък губели, щото видиш ли, тия в работоспособна възраст щели да вземат да умрат и то точно от рак на шийката на матката, а ако умрат от мизерия - нема проблем...  Въобще нямам думи, то бива бива безобразия, безочие, наглост и не знам какво, но това вече на нищо не прилича...  Sick  Направо ми подпалиха джапанките...  #2gunfire

# 329
Ами нали точно така направиха, намериха си епидемия и хоп надупчиха народа... с мрп

Общи условия

Активация на акаунт