Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 483
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • С-я
Абокат се слага за венозни вливания и т.н., а Анелия споменава, че слагат мускулни инжекции.
Дано скоро се оправи детенцето.

# 661
  • Пловдив
То и аз май не си зададох много точно въпроса.Интересно ми е по колко броя кърмения на ден имате ,през какъв интервал от време и кога давате пюрето и кашата?

# 662
Абокат се слага за венозни вливания и т.н., а Анелия споменава, че слагат мускулни инжекции.
Мускулните инжекции могат да се сменят и да се слагат през абокат. Ако бяха в болница задължително щяха да са така. Първата винаги се бие мускулно, за да се види реакцията и след това през абокат

# 663
  • Варна
Мускулните инжекции могат да се сменят и да се слагат през абокат. Ако бяха в болница задължително щяха да са така. Първата винаги се бие мускулно, за да се види реакцията и след това през абокат
Peace

Креми, кърмя сутрин след ставане, после към 10, на обяд давам зел. пюре, после кърмя, след това кърмя преди следобедния съм, а като се събуди давам каша+кърма след нея, после кърмя за приспиване. Стават общо 5. Понякога има и още едно - между кашата и съня.  Peace

# 664
  • малкия йеросалим
Анелия много гадно това с детенцето.Дано всичко да мине бързо  Hug
Креми  аз кърмя през 2-3 часа.Това значи ,че има 5-6 кърмения за деня и два опита за хранене с твърда храна.Режима ни е горе-долу такъв:5.30-6.30-кърмене;8.30-9.00-кърмене;11-12-от 20 до 100гр пюре/редувам зеленчуково и местно през ден/;13.30-14.30-кърмене;15.30-16.30-кърмене;17.30-18-пак малко каша,кисел;19.30-кърмене;21.00-кърмене.И после през нощта има още поне три кърмения.Режима ни е като на новородено  Laughing
За протокола менюто ни днес е-домашно пюре от картоф,спанак,лук,масълце и малко сиренце.Следобед  ще го пробвам с овесени ядки +плодово пюре.
Изчезвам,че мрънка....

# 665
Аnelia001 , бързо и без усложнения възстановяване на бебка. Hug Hug Hug
Ако бяха в болница, абокатът е вариант. Но т.к. е уточнено, че са в домашни условия аз лично не бих поела риск с абокат. Доста често след поставянето му  се получават локални възпаления на повърхностните вени, които при толкова малко бебче често се пукат и трябва да бъде сменян  /може да се наложи това да се случва всеки ден, като при нас/, така че боцкането, болката и стресът пак няма да се разминат /от личен опит го казвам/.  Peace

...Интересно ми е по колко броя кърмения на ден имате ,през какъв интервал от време и кога давате пюрето и кашата?

Кърмения 5 /+ - 2 вечер/ - през 4 часа: 05; 09; 13; 17; 21 часа. Няма заместено кърмене. Зеленчуково пюре в интервала 10-12 ч. ; каша с плодово пюре – 18 – 20ч. Суров плод с биберон за плодове  14-16 ч.

Vesi7112, благодаря за инфото.   bouquet

# 666
Честито второ зъбче на Марин,да е здравичко и беличко! newsm47
Анелия,къса ми се сърцето,като чета каво му е на детенце.Дано по бързо оздравява и да забравите тоя кошмар! Hug

Стаси ,записала съм си ,че при подсичане се маже с напоен тампон от черен чай и се оставя да изсъхне само.Това май е от ,,Часът на мама",не съм го изспитвала,така,че не знам колко е ефикасно.

Кремс,ние се кърмим  през около 3ч. , пюретата гледам да ги давам долу-горе по едно и също време първото на обяд към 12ч. ,а второто след обяд към 5ч. като е минало 1ч. от кърменето.

Синьо птиче,сега отивам до аптеката да купя капките за нос,които препоръча,че вече втора седмица ни мъчат сополи  Hug,аа и рецептата е супер Peace

# 667
Хммм, аз пък купих точно кафява  Thinking  Сега пак съм си поръчала, да видим каква ще е този път.
колко кафява сме изяли ако знаеш Joy
има ли някаква официална информация по въпроса??

Софи, ако питането ти беше към мен отправено, да ти кажа, че говорих с момчето, което ми донесе елдата (аз си поръчвам от магазин Дрога, те имат и разнос; този път ми донесоха зелена), та той не знаеше нищо конкретно де, каза, че зависело какъв внос има в момента  Thinking

Ние също се кърмим много често. Започва се сутрин към 6, след това през час и половина- два, на обяд кърмя и до около час давам пюрето. След като стане от следобедния си сън също кърмя и отново до час, давам плодова каша. Надвечер, ако не устиска до вечерното си кърмене, давам да цокне малко към 19-19.30. През нощта са 3-4 кърменията ни. Събират се 5 или 6 кърмения за деня, без да броя нощните.

Анелия, дано бързо да се оправи бебчето ти  Praynig  Представям си колко ти е тежко....

# 668
Анелия, и от мен стиснати палци за бързо оздравяване!  Praynig Ужасно е това преживяване, дано не се повтаря!  Praynig

Аз днес се опитах да въведа сирене с попара. Опитът завърши с пълен неуспех, въобще не си отвори устата след първата лъжичка.  Laughing Пасирах я - пак не. Сега му сложих сиренце в любимото пюре, ама въобще не му хареса - голямо плюене беше.
И ние сме без режим -  към 7-8 кърмене, 9-10 -кърмене, 12-13 - зел.пюре, 14-15 -кърмене, 16-17 -каша, 20-кърмене. През нощта - поне 2 кърмения, някога и до 5 ги докарва. Но има дни в които пропуска второто сутрешно кърмене и/или първото следобедно. Въобще - пълен хаос! Сега ще погледна назад какви закуски давате, малко да му разнообразя кърменето, да не вземе да му омръзне.  Joy

# 669
Анелия, бързо оздравяване на малката.Много е лошо, като ти е болно детенцето  Praynig
Аз имам въпрос за домашните каши от овес или киноа.Ако се направят на брашно и се варят, същото количество ли се слага, като да са цели?Т. е. вече смлени, сгъстяват ли течността при варене, като нишестето например?Ако искам да направя каша от киноа, колко вода и колко зърна, трябва да сваря за количество от 150 гр.например., и ако е смляна пак ли толкова се слага?Не знам дали обясних правилно  newsm78

# 670
mama moni какво количество картофи и спанак слагаш за пюре?и колко гр става след като се пасира или намачка?

# 671
Привет!
Днес поради студа навьн се ограничихме само с едночасова разходка .Ивето я увивам така,че да и се виждат само очите.
Относно кьрменето при нас вече драстично намаля.Ивето яде по едно цяло пюре на хранене,после я слагам на гьрда, но цокне 2 пьти и после само ме стиска с двата си зьба до болка.
Основното ни кьрмене е в 6 сутринта,когато се буди.Вечер сьщо заспива сучейки.
Анелия,дано се оправите скоро,че голямо мьчение така. Hug
Честито зьбче на Марин!

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 15:19 от Nataliiiiiii

# 672
Анелия и от мен стиснати палчета миличка, придържам се към думите на Кети наистина е много лошо, ообено като са толкова мънички и не моигат да си кажат какво им е  Sad На мен точно по този повод сега са ми сърдити свекърите, защото изрично забраних тези дни да идват в нас, заради грипа. Но те явно си нямт друга работа и се хващат за думите ми, а за мен най - важното е детето да ми да  е здраво, не мога сега да мисля и за тях.  Crossing Arms
За менюто днес няма да описвам, ще е като вчерашното ни, само че малко позакъсняваме че малката доста поспинка днес.
 Hug

# 673
  • малкия йеросалим
mama moni какво количество картофи и спанак слагаш за пюре?и колко гр става след като се пасира или намачка?
Бубе аз винаги готвя на око  Laughing.Днес сложих един средно голям картоф,бялото на стръкче пресен лук и замразен спанак колкото монета от 1лв.Това сварих,поле добавих водичка,много мъничко масълце и няколко пъти врътнах на пасатора.Стана около 200гр като количество и разделих на две,защото малкият хапва по малко.Мляко не слагам,защото Жоро си суква честичко ,а и малко ме мързи да се цадя  Embarassed

# 674
  • Варна
Кажете ми нещо ефикасно за зъбки. Имаме Калгел, но не помага. Теди днес много плаче, не може да спи и постоянно мрънка, ръчичките му са все в устата.
Анелия, стиснати палчета и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт