Отговори
# 150
  • Стара Загора
1.Къде ще раждате? - В АГ Стара Загора
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? -Да
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)?-ако съм секцио,държат три дни бебетата в бебешко отделение,ако е нормално раждане-през цялото време си е при мен Praynig
4. Избрали ли сте педиатър? - Да,тази на сина ми.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-Само родителите на мъжа ми,баща ми и сестра ми-лудница не ми трябва в този ден.

Относно ваксините-ща слагам само задължителните.

catwalk-Честит рожден ден!Бъди здрава,щастлива и много обичана!Безпроблемни оставащи месеци до финала и едно здраво бебче,когато му дойде времето  bouquet Hug

# 151
  • Пловдив
1. Къде ще раждате? - ВМИ Пловдив най-вероятно.
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Не знам, не съм решила.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение? - Доколкото знам, в тази болница бебетата ги дават 2 часа след раждането и си стоят при майката, не ги взимат. А и като ми е за първи път, предполагам, че ще искам постоянно да си го гледам и гушкам, вместо да си почивам.
4. Избрали ли сте педиатър? - Не.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- Против. Само че никой няма да ме пита  Joy подозирам, че цялата рода на мъжа ми ще се изтърси в болницата.  Crazy Моите са на 400 км и ще е само майка ми най-вероятно. Знам, че ще дойдат, защото се радват и вълнуват хората, та затова няма да мрънкам. Вкъщи обаче няма да ги каня, не си представям как ще слагам маси и ще посрещам гости точно в този момент.

# 152
1. Къде ще раждате? - АГ-Троян
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? -Да
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение? - Бебетата стоят при майките в стаята,там ги и къпят. Hug
4. Избрали ли сте педиатър? - Не.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-Този момент е приятен,така,че не е лошо да го споделиш,но само с най-близките.

# 153
bzepic Да ти кажа аз не знаех че може да не ваксинираме
mama_vessy, при приемането в болницата се попълва един куп документи, между които е и какви манипулации си съгласна да се извършват на теб и детето ти. В тях имаш възможност да декларираш, че отказваш да се слагат ваксини на детето ти и си поемаш отговорността за това. Естествено никой предварително не ти е споменал за това и в този момент явно повечето майки попълват каквото им кажат или просто се подписват отдолу, без да четат на какво  Peace Аз понеже раждах секцио и имах достатъчно време да изчета документите, но не си представям, ако в този момент съм с контракции и болки колко щях да съм ги погледнала...
Нотова, да ти е жив и здрав сина! catwalk, разписах се във фейса, но да ти честитя и тук  Grinning Още веднъж да пожелая здраво бебче на финала  Hug
jozyy, Magica_de_Spell, Saura, дръжте фронта. Толкова е хубаво пък като стане. Аз не мога да се нарадвам, вчера монтираха мебелите в детската, днес вече всичко е почистено, постелихме си килима, сложихме перденцето...направо ми е едно умилително. Чакаме да пристигнат само матраците и решетката за леглата и сме готови...Вечеряхме там с мъжа ми, толкова сме щастливи и двамата като гледаме Малчо как ходи и играе с удоволствие там  Laughing
За анкетата
1. Къде ще раждате? - Торакс, Пловдив
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Да, уговорила съм се
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? По избор - миналия път първия ден само ми го носиха за малко в стаята, взех си го при мен на втория ден и бяхме постоянно заедно денонощно до изписването ни, сега се чудя дали ще мога да се справя от по-рано.
4. Избрали ли сте педиатър? - Да, много съм доволна от педиатъра на сина ни
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? Само най-близките ни - бабите и братя и сестри ще бъдат на изписването. За утешение на другите роднини мъжът ми качва снимки в нета, поне да ни видят  Mr. Green
Има ли някоя мама, която мисли да се възползва от опцията при раждането да се вземат стволови клетки от пъпната връв
Magica_de_Spell, с първата ми бременност много се чудех и четох по въпроса, но се отказах. Сумата не е малка, а начинът на транспортиране, изследване и т.н и евентуално ползване ми се сториха доста несигурни. Първо, че няма гаранция, че ще бъдат взети "читави" клетки, които да се съхранят, второ - много ми звучи поне на мен "хвърчащо", че някой много съвестно ще ми пази точно моите клетки някъде, без аз никога да съм ги видяла, че ги има изобщо, но аз съм си Тома неверни. Какво би се случило, ако ми потрябват след 20 год и се окаже, че ги няма... Peace

# 154
Г-жа Стихийно бедствие,

тьй като нещата около ваксините са спорни,ако искаме наистина да си помогнем при вземането на решението мисля,че трябва да сме конкретни-можеш ли да кажеш точно от коя ваксина(или нейна сьставка) смяташ че са проблемите при детенцето;как разбра че са резултат от ваксината; това твое усещане ли е или е потвьрдено с някакви изследвания и т.н. ;иначе смятам,че е доста стряскащо за майките,които не са чели литература по вьпроса да заявиш,че детето има сериозни проблеми в резултат на ваксина...

иначе всичко си остава предположения-в природата на майката е да се чувства виновна за всичко лошо,което се случи на детето й, и да мисли какво е можела да предотврати; от разговорите ми с пациенти почти винаги сьм установявала,че родителите чувстват вина,дори и при заболявания с ясно доказана генеза;в случаите с неясна диагноза този процес е многократно усилен

а относно желанието ти да се отговаря само с да и не-самата ти не отговаряш без да се аргументираш-подхвьрляш че детето ти е тежко болно в резултат на ваксина-какьв по-силен аргумент от този,за да си против?(вьпросьт е обаче,че не казваш нищо конкретно)

искам да подчертая,че ти симпатизирам и знам,че когато става вьпрос за детето ти си по склонен да действаш емоционално,но все пак трябва да сме лоялни и кьм момичетата които не са чели по вьпроса и да не ги стряскаме без категорични доказателства

# 155
radostani,останала е доволна,всички били мили според нея,но разбрах,че е била при позната акушерка...явно и това си оказва влияние,знам ли...аз съм ходила там по спешност за преглед,без да познавам който и да е,също бяха мили Simple Smile

# 156

1. Къде ще раждате? - МБАЛ "Иван Рилски", гр.Стара Загора
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? -Да! Ще разчитам на лекаря,който ми води и ЖК
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение? - В бебешкото отделение,а при мама само да го кърми и да му се порадва!
4. Избрали ли сте педиатър? - Все още не
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- Само най-близките!

# 157
Magica_de_Spell,
Желанието и информацията са два незаменими помощника, щом си решила да кърмиш! Продъжавай да мислиш позитивно, двете с бебка ще се справите.  Heart Eyes

Що се отнася до въпроса ти - всеки може да потърси и получи информация, подкрепа и помощ за кърмене от Ла Лече Лига лидер или помощник за кърмене безплатно. ЛЛЛ е организация с идеална цел, с обществено полезна дейност. На национално ниво се самоиздържа и се поддържа от доброволци, които работят безвъзмездно, предлагайки информация, помощ и подкрепа. Ако се налагат посещенията при майките, те също са безвъзмездни. Организацията с благодарност приема дарения, които се използват основно за отпечатване на брошури, плакати и други материали, с които да достигнем до повече майки и бебета.  Laughing

ЛЛЛ провежда ежемесечни лекции и срещи в няколко града в страната. Виждам, че живееш в София. Ако желаеш, можеш още сега, преди да си родила, да посетиш лекция на ЛЛЛ. За блок-лекцията през месец януари можеш да разбереш повече от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383428.375.
Би могла да отидеш и на ЛЛЛ среща – кога и къде ще се проведат следващите - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103098.420 или на сайта на ЛЛЛ - http://lalechebg.com/category/meetings/
А може да се присъединиш и към новата инициатива на ЛЛЛ – „Бебешко кафе” – свободна среща-разговор на кафе, на тема кърмене. Повече информация за него – http://lalechebg.com/babycafe/, или на страницата във facebook - http://www.facebook.com/pages/Bebesko-kafe/180959885268223

На лекция, среща или кафе, можеш да се запознаеш с ЛЛЛ консултанти, както и с други бременни и майки с опит. Въпроси можеш да задаваш и тук, в отчетната, или в подфорум „С Ла Лече Лига (кърмене и захранване)” - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=85.0, както и на националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385. Ако въпреки това срещаш трудности - ще измислим и други варианти.
Hug

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 23:13 от Amorevole

# 158
1. Къде ще раждате? - Торакс, Пловдив ( за сега поне така съм решила)
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Незнам ,не съм решила  newsm78
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? Не съм наясно как точно стоят нещата там.Но мисля, че при мен ще бъде по-добре .Макар ,че се притеснявам малко Simple Smile
4. Избрали ли сте педиатър? - Да,препоръча ми го мой приятел,днес се срещнахме и съм доволна Simple Smile
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?  Против ! Само най-близките ни  !

# 159
  • до моите любими хора
radostani,останала е доволна,всички били мили според нея,но разбрах,че е била при позната акушерка...явно и това си оказва влияние,знам ли...аз съм ходила там по спешност за преглед,без да познавам който и да е,също бяха мили Simple Smile
Благодаря за бързия отговор!   bouquet Значи все пак е имала някой познат и това оказва влияние. Аз не знам още какво ще правя. Смятам скоро и аз да се допитам до една мед. сестра, да видим тя какво ще ме посъветва има ли нужда от уговорка с конкретен доктор или не. Ако реша нещо ще пиша.

# 160
Привет и от мен, да се запиша, че съвсем ще изпусна темичката.
catwalk, Честит Рожден Ден. Да си жива и здрава и да се радваш на едно спокойно и здраво бебе.
Г-жа Стихийно бедствие, и аз не разбирам каква драма стана с тези ваксини. Ти изрично помоли просто всеки да си казва, а не  - кое е правилно и кое не. Всеки сам си решава, въпроса е, родителят да се чувства, че прави информиран избор, а не само защото всички правят така и те да подлагат децата си на тази манипулация. Тук има избор - можеш да ваксинираш, можеш и да не ваксинираш. Няма препятствия ако си решил да не ваксинираш, да запишеш децата си на детска градина. ОКоло 90 процента от хората решават да ваксинират (в това число и аз), другите 10 % - не. Всеки сам си решава. Голяма част от ваксинацията е световна конспирация. Но аз така съм си решила и ще ваксинирам.
За анкетата
1. Къде ще раждате? - Калвари, Хобарт
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Тук още в началото, ако решиш, че ще раждаш в частна болница, то си има и избор на лекар. Аз си ходя при този човек от началото на бременността и той ще ме изражда (ако детето не реши да се роди в събота - тогава работят на заместване - който се случи.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? Ето този въпрос ми се струва абсолютно странен. Тук практиката за гледане на бебетата в стая, отделно от майката е премахната в края на 70те години. Нямаш избор - бебето си е при теб 24 часа в денонощието. Като се прибереш вкъщи, кой ще ти гледа детето, ако ти си свикнал да спиш през нощта. А това е и най-важното време за стимулиране на процеса на кърмене.
4. Избрали ли сте педиатър? - Не, тук се ходи при педиатър само при съмнение от страна на GPто за някакви проблеми в развитието. Надявам се, да не се срещам с педиатър.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? Тук идват в болницата още същия ден, като се роди бебето, приятели, роднини, колеги. Разбира се, обаждат се преди това и питат. Та ти си решаваш - ако искаш, казваш им да дойдат, ако не - не. Тук насърчават посещенията, защото казват, че това намалява риска от появата на следродилна депресия и т.нар baby blues. Друг е въпроса обаче, че това е само в болницата. Никой и не си помисля да се замъкне у вас, след като си се прибрал с бебето и да очаква хапване и пийване. Както и да гледа как се къпе детето. Разбира се, след обаждане може и да се появи някой, но този някой няма да очаква количка и ракийка и салатка за посрещане.
Да се похваля - вчера направих страхотна покупка - купих кошара и матрак намалени с близо 75 процента - от 500 долара на 120. Мъжът ми ме обяви за кралицата на пазаруването. Колата ни беше пълна и не можахме да го вместим, но другата седмица ще го приберем от магазина.
Хайде, лека нощ

# 161
  • София
Само арбитър липсва  Laughing . Бе не може ли ей така просто да си пишем, без да се обясняваме по 5 страници след това?

На моето бебе много му теснее. Направо ще ме разкачи от разтягане. Упражнения ли прави, боксира ли се, не го знам, ама е много шавливо.

Обичам лексиконите(макар да ги предпочитам в хартиен вид  Whistling . Ех, колко бше хубаво да дадеш лексикона, на момчето, което харесваш с надежда да направи поне намек, че и то теб харесва  #Silly )

1. Къде ще раждате? - където ме свари. Имам идея за Тина Киркова и евентуално Окръжна болница. Не знам къде ще стигнем.
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Не. Не познавам лекари и акушерки, които да предпочета, за да избирам.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение? - При мен задължително. Това ми е основен параметър за избор на болница - бебето да е при мен, да не го поят с глюкози и води, да не го хранят с адапте.
4. Избрали ли сте педиатър? - педиатъра на първото ми дете.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? - Не симпатизирам на родата, но нямам нищо против и 100 приятели да ми дойдат. На първото изписване имаше 21 човека, но никой не ми пречеше, освен една-две роднини.

# 162
Хайде и аз да се включа в анкетата:
1.Къде ще раждате? - Засега съм решила в АГ Първомай, но само ако е при лекаря при който си ходя на ЖК.Обеща ми, че ще бъде той Simple Smile
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? -При нас правилото е при който ходиш на ЖК, той да те изражда, поне така ми обясниха.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)?- Тук бебетата са при мама, само при секцио ти го донасят около 10 часа след секциото - това обаче е различно и зависи мама как ще се чувства, защото и при нормално раждане може да ти го донесат по-късно.Иначе бебчетата са при мама.
4. Избрали ли сте педиатър? - Не, но сигурно ще бъде личния ни лекар, защото е работил и като педиатър, а и сме мн доволни от него.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-Ужас, в никакъв случай цялата рода, само най-близките, и колкото и грозно да звучи, искам след това - всеки по пътя си.Сигурна съм, че единственото, което ще искам е да се прибера в къщи на спокойствие с детето и съпруга си и да можем да се насладим на присъствието на всеки един от нас.Това за мен ще е много личен момент Simple Smile

# 163
  • Лондон
Днес и аз получих две хубави новини - една бременна приятелка и едно страхотно новородено бебенце от друга!  Grinning

eya, аз не знам изтичането на водите да е обичайно, защото четох, че най-добре да се случи по време на раждането. Да не раждаш на сухо дет се вика  Laughing . С първото ми раждане не изтекоха предварително, надявам се и сега да не стане.

Обичайното е точно преди да почнеш да раждаш. При мен започнаха контракции без изтичане на води. 2 дена ме караха да чакам да ми изтекат водите и накрая видяха, че всъщност нямам води за изтичане. Предизвикаха раждането и натъпкаха детето с антибиотици - за всеки случай.
Така и не е ясно кога са изтекли. Може докато съм се къпала... Не знам!

За ваксините -  аз не съм правила само втория ММР за шарките (measles, mumps and rubella). Не знам какъв е еквивалента в България. Притеснява ме много предполагаемата връзка с аутизма и отлагам възможно най-много. Не съм решила още дали да я правя.  Имам приятелки с деца с проблемен говор и евентуален аутизъм, които смятат, че всичко е започнало от ваксината... Ще попрочета още преди да реша.

Ето и за анкетата:
1.Къде ще раждате? -Лондон
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - намам такава
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)?- в стаята ( дай боже!)
4. Избрали ли сте педиатър? -  личния ни лекар
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- родата е далеч

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 01:28 от eya

# 164

lilincho Много е хубаво, че имате право на избор, а интересно ми е да разбера  може ли да го записваш детето в Д.Г. ако не е ваксинирано?  newsm78

Да можеш.Извинението както казах-религиозни причини.По принцип не могат да ти откажат защотото можеш да ги съдиш за дискриминация.Така е на теория,как е на практика тепърва ми предстои да разбера.Знам,че номера минава пред емиграционните власти,а те по принцип на никого не прощават.За всички тези ограничения,както и за едно бъдещо завръщане на детето в Б-я неваксинирано ще трябва едно хубавичко да се информирам.До тогава-никакви ваксини Naughty
Ето и за анкетата:
1.Къде ще раждате? -Чикаго
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - намам такава,или по-точно имам само една опция-ще ме изражда този който ми е водил всички прегледи и следил п цялата бременност.Има едно ако,ама дано не се стигне до там.Ако бебето реши да закъснее и преносвам,той ще ме накара да предизвикаме раждането,ама аз няма да се дам Laughing Това е единствения шанс да ме изражда док.който работи в тандем с моя.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)?- в стаята надявам се!Тук винаги те питат как предпочиташ,но дори и да не е при мен няма шанс да му дават биби,АМ,пък камоли глюкоза.Въобще нищо не му правят и дават без твое съгласие.
4. Избрали ли сте педиатър? -тук нямам кой знае какъв избор-избирам този който приема НЕваксинирани деца,ама той така или иначе отговаря на поне едно мое изискване-лекува първо с алтернативни методи и Не дава АБ за щяло и нещяло.Важно за мен е също,че не отрича официалната медицина.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? -Тази традиция няма как да я приложиш тук.Всичко което е казала katilias важи с пълна сила и при нас.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 03:05 от lilincho

Общи условия

Активация на акаунт