Отговори
# 210
Да моят термин е на 16март но всеки различно казва някой 1 семица други 2 седмици затова питам тези който ще бъдат със секцио колко дни преди термина са решили да раждат или тези който по желание първия път са родили така кога са им го направили.Благодаря предварително.

# 211
ПС: искам да питам мамите дето ще са планово секцио, мислите ли да казвате на близки коя дата ще е? По принцип знам, че не се казва, но да питам все пак.
Валари, на най-близките си ще кажа. На останалите няма да казвам не от суеверие, а за да не ме мислят толкова много хора  Peace Обещала съм и на близки приятелки, че ще им кажа предварително датата  Wink
Ще ползвате ли бебешки омекотител при прането на дрешките или само прах?
Аз не ползвам и за нашите дрехи, нито за на баткото, няма да ползвам и за бебето. Колкото по-малко препарати, по-добре според мен  Peace
ena4, честит ти племенник, много хубаво, че ще сте набори и ще растат заедно братовчедчетата  Hug
natali05225, за всеки е индивидуално, не може да се каже категорично 10 или 15 дни. Ако лекарят прецени, че старее плацентата или има проблем с изхранването на бебето ще определи по-ранна дата, както и ако е достатъчно голямо детето и не се налага да чакате повече. Ако не е толкова голямо и всичко се развива нормално, тогава вече може и само седмица преди термин. Затова няма точно определен срок, за всеки е индивидуално. Аз пък не знам какво не му харесваш на 8 март  newsm78

# 212
  • Sofia
Здравейте кукли,

Да отговоря и аз Simple Smile

1.Къде ще раждате? - Вита гр. София

2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Да, Д-р Хаджийски Simple Smile

3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? -
При мен стига всичко да е наред, все пак ще ми е за първи път и се надявам да се чуствам добре, за да сме заедно.

4. Избрали ли сте педиатър?- Личния ми лекар е педиатър и мисля да му се доверим на него.

5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? - Против, мисля че в този момент няма да ми е до много хора наоколо.

Със закъснение искам да честитя на вчерашните рожденници, да сте живи и здрави Simple Smile

Относно ваксините мисля да ваксинираме.

Да ви се похваля, днес майстора ни приключи със слагането на плочките и сега остава да сложим и всичко останало вътре и сме готови Simple Smile

# 213
Нали казах моята сестра е на 8 март не може да усети празника на жената за нея си е рождения ден и толкова да не говорим ,че всеки празнува 8 март някаде и на рождения и ден все си търсят управдания да не отидат.Това не му харесвам.

# 214
Аз знам,че при всеки е индивидуално,а  и споменах че ще изчакам доктора да ми каже кога е най-добре да го направим.Попитах от любопитство при другите кога най-рано са им го направили.А и видях ,че и mama vessy попита.

# 215
ох как ми се е допило червено вино но откакто съм бременна няма как да го опитам  Confused
Аз пък си пийвам по 1 чашка 1-2 пъти седмично.
Не мисля, че вреди, даже е полезно
  Peace
И аз така  Peace Peace Peace

# 216
  • София
Момичета,
вече има обявена грипна епидемия в София и са забранени женските косултация. На мен току що ми се обадиха от центъра, в който ходя. Сега, ако някой има нужда, единственият начин е частен преглед.

# 217
Някоя от вас мами ползвала ли е "Хигиенен кош за памперси", за да каже дали е доволна от него?

# 218
  • София
Аз съм чувала, че този кош е добра инвестиция. Ние най-вероятно ще си вземем на Angel Care.

# 219
  • София
Момичета,
знаете ли дали има безжичен интернет в Шейново?

# 220
Момичета,
Това също ме интересуваше за Торакс:)
Ама да ти кажа едва ли ще можем да се възползваме и да има.

# 221
Момичета,
Това също ме интересуваше за Торакс:)
Ама да ти кажа едва ли ще можем да се възползваме и да има.
Абе като си пишем в темата за Токуда много майки казват, че са се възползвали, тъй като там има и понеже вечер бебчетата не са при тях (тези които са в общи стай де) са си го ползвали, аз съм побъркана на тема снимки, та ще взема лаптопа ако мога да пращам снимки на бебка.

# 222
За тези, които ги интересува определяне на датата за секциото:
Аз говорих с доки - термина ми е на 19 март, затова той каза, че секциото ще е вероятно на 10 или 11 март.И аз доколкото бях запозната се определя около 10 дни до седмица преди термина.Той дори ми обясни, че било добре, че бебчо върви с развитието си 10 дни напред от термина, защото момчетата се развивали по-бавно в утробите на майките от момичетата, така че за секциото е добре, че той върви напред с развитието Simple Smile
Дано раждането мине благополучно за всички ни и за нашите малки съкровища  Praynig
Искам само да помоля да ми сложите и на мен едно синьо щъркелче в началото на темата.Все пак нали чакаме мъж Wink

# 223
hellen_law3 Благодаря за инфото  Hug

МУР благодаря и на теб утре мисля да се разходя и да разгледам да видим дали ще намеря подобна.  Hug

г-жа Стихийно бедствие Съжалявам за това което се е случило с твоето слънчице. Но никой не те смята за луда или идиот, не знам защо така си мислиш. Тук мисля че сме доста толерантни една към друга и рядко се случва някоя да избухне или каже нещо с цел да обиди  Hug Всеки има право да си каже мнението, независимо дали е съгласен с теб или не. Имали сме спорове по доста теми и сигурно тази няма да е последната  Hug

# 224
Г-жа Стихийно бедствие,не те изкарвам никаква;напротив казах,че ако човек пострада става много по предпазлив и е склонен да взема решения по-емоционално(мисля,че всеки би го направил в такава ситуация,а не само ти).И в предния си пост ти казах-ако наистина си добронамерена и искаш чрез твоя опит да помогнеш трябва да говориш с факти,и да оставиш хората да преценят...не да подхвьрляш страшни неща с недомльвки,които освен до тревожност до нищо друго не водят

Освен това не ми е приятно,че питаш тук и после без да информираш никой от форума цитираш отговорите на момичетата в другия форум,кьдето реакцията е :''горките,невежите и така нататьк,само да знаеха какво правят на децата си''-мислиш ли,че е етично?Никого не си информирала,че питаш ,за да коментирате отговорите с поддрьжничките на тезата ти....

И не на последно място искам да кажа,че аз не критикувам това че имаш мнение по вьпроса,а начина по който го изказваш и се опитваш да налагаш правила-кой да се аргументира и кой не,кой да отговаря и т.н.

И да-искрено ти симпатизирам,защото смятам че няма по-страшно нещо от това да се чувстваш безсилен да помогнеш на детето си или виновен за сьстоянието, в което е

за омекотителите-аз не мисля да ползвам

Общи условия

Активация на акаунт