Преброяване онлайн

• 111 267
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 2 250
в крайна сметка тези хора са обикаляли като луди за 120лв ли?  Shocked Ако ми кажете, че ще им ги обложат, направо ще  #Crazy

Да. Има данък и осигуровки върху изработените суми.

Има и суми под сто лева.  Crazy

# 2 251
  • София
в крайна сметка тези хора са обикаляли като луди за 120лв ли?  Shocked Ако ми кажете, че ще им ги обложат, направо ще  #Crazy

Да. Има данък и осигуровки върху изработените суми.

Има и суми под сто лева.  Crazy

ooooh!

# 2 252
Не знам тука ли емястото да попитам, но се чудя дали може да има последствия следната случка:

Преброихме се онлайн; един ден звънна на вратата жена, която искаше да ни преброява; но беше 20.08 ч, знам, че на преброителите раб. вр. е от 8 до 20 ч, беше суматоха в къщи, бебето ревеше че станах от преспиването му, мъжът ми - навън, но по стълбите я засече, аз не можех да си намеря преброителния номер, той й се развика защо ни звъни по това време - ми ако не се бяхме преброили онлайн 40 мин. ли щеше да ни държи да ни преброява, записа й името... Не й дадох номера. Оттогава не е идвал човек да ни преброява.

Въпросът ми е - може ли да ни пише тази жена като отказали да се преброим или да й дадем номера от електронното ни преброяване и да ни търсят после за глоба?
И може ли ако аз пусна някаква жалба - къде и до кого (и докога!!!)- дори и тя да ни е написала че сме за глоба да не ни я събират, защото тя ни е звъннала след работното време на преброителите? Трети въпрос - няма ли място някъде, където да го дадем тоя номер по нета и да престана да се чудя дали ще дойдат да ни "преброяват"?

# 2 253
  • Сопот, Пловдив
Няма кой да дойде да ви преброява вече, а също така и изтече срока, в който можеше да се изпраща кода от преброяването на даден имейл. Но независимо, че не сте дали на никой кода, информация за вашето жилище така или иначе е получена. Не вярвам да ви глобят, тъй като вие все пак сте подали информация за себе си, нищо че не е на преброителката, то ест не мисля, че се водите тотално отказали да се преброите. Но просто така си мисля, не съм убедена, че е така. А относно вие къде и дали може да подадете жалба, вече наистина нямам идея.

# 2 254
Sedada не знам дали вие може да се оплачете,но тя със сигурност.
Защо чак толкова се формализирате-20.08.
Не е било 22.00.
Имаше достатъчно информация по преброяването и за това къде,как и защо.

# 2 255
ще подаваш оплакване за 8 минути ?!?!
ти е ред ли си ?
всъщност темата ти за покривките е показателна ...

# 2 256
  • In my tropical dream
Не са ви търсили повече номера, защото така или иначе НСИ вече разполага с него и контрольорът да преброителката ви (най-вероятно) също вече го е знаел.
Спокойто можеш да отметнеш този въпрос като приключил и работата като свършена.
Ти да нямаш лично отношение към преброителката? Жалба, че е дошла 8 мин след официалното работно време?  hahaha

# 2 257
  • Русе
При мен преброителя мина в 20:02... дадох му номерчето, усмихнах си се, когато взе по погрешка да попълва карта жилище и го оставих да я попълни, след това се разговорихме - той бил към моята контрольорка, супер. 15 или 20 минути по-късно го изпратих с пожелание за приятно наваксване, че беше изостанал бедния.

Госпожо, на преброителката часовникът може да е бил назад (или Вашия напред). Как ще докажете, че е позвънила в 20:08, а не в 19:58, например? Отделно стои въпроса каква изумителна дребнавост сте показали и Вие, и Вашия съпруг. Кои сте вие двамата, и особено съпругът Ви, за да незачитате достойнството и правата на непознат човек и да го унижавате публично? Кой му е дал правото да й крещи на стълбите?

Навикали сте я, записали сте й името (тя едва ли е цъфнала нарочно от нищото само специално за Вашето семейство, най-вероятно идва от съседите...), не сте й дали номера напълно съзнателно, т.е. накратко - изпъдили сте я; и сега искате да подавате жалба под НЕВЕРОЯТНО ДРЕБНАВ предлог.

Ха сега да Ви питам Вас колко удобно ще се чувствате, ако на касата в хипермаркета Ви върнат служителите точно когато дойде Вашия ред, понеже им е изтекло работното време с няколко минути и откажат да Ви обслужат. И се наредите на друга каса. Предполагам, тогава ще искате да пишете жалби срещу тях...?

Личните проблеми ги има всеки. Научете се да ги оставяте вкъщи. Ще се развикате ли на шефа си, понеже бебето Ви реве и Ви е натоварено? Или ще помолите някой близък да го наглежда, докато сте на работа.

Всеки човек с абсолютно елементарно възпитание би на жената просто едно 'съжалявам, късно е, елате пак еди кога си'. Ако му е страшно неудобен момента, както в случая, може и да изпусне учтивите думички. Да се тросне и прочие.

Но да действа като последния афганистанец, след това да заплашва дори - е, сама си направете сметката. Още повече, че не мога да разбера къде сте спали две седмици. Преброяването свърши вечерта на 28 февруари.

# 2 258
  • София
Цитат
Преброихме се онлайн; един ден звънна на вратата жена, която искаше да ни преброява; но беше 20.08 ч, знам, че на преброителите раб. вр. е от 8 до 20 ч, беше суматоха в къщи, бебето ревеше че станах от преспиването му, мъжът ми - навън, но по стълбите я засече, аз не можех да си намеря преброителния номер, той й се развика защо ни звъни по това време - ми ако не се бяхме преброили онлайн 40 мин. ли щеше да ни държи да ни преброява, записа й името... Не й дадох номера. Оттогава не е идвал човек да ни преброява.

ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

незнам Вие дали може някъде да подадете оплакване, но я намерете и й благодарете, че тя не е подала оплакване с/у вас.
Било какафония у тях, мъжът й по стълбите, детето ревяло. Еми като реве няма да излизаш да отваряш, пак ще мине жената. Типично българска черта- изнервен ли е българинът си го изкарва на първия срещнат и не стига това, ами се чувства жертва  ooooh!
И без това тези хора са обикаляли за жълти стотинки по студа (както се разбра от темата).

# 2 259
  • софия
Sedada, в абсолютен потрес съм от абсурдното ви поведение! Няма смисъл да повтарям по-горните аргументи, но ако бях на твое място много щях да се срамувам и не бих писала тук подобни неща. Дали само твоето семейство (от 12345678 семейства) е имало някакво неудобство към момента на идване на преброителката? ooooh!  И дали може да се разклони, за да е на 1234565 места едновременно преди 8 часа,така че да не наруши "святото" спокойствие на такива като вас 8 минути след 8 часа? (боже, как си позволява подобни "волности")

# 2 260
Аз пък се чудя защо изобщо въпросното номерче е било забутано незнайно къде  Thinking

След онлайн преброяването написах номера на лист и го закачих в коридора до вратата.Така че във всеки един момент,който си  е вкъщи да може да го види и да го продиктува по най-бързия начин.

Детето ревяло....голяма работа....моите постоянно реват...и като звънне някой са първи на вратата и излизат веднага отвън.И какво да не отворя вратата ли  Thinking
Има и по-важни неща понякога от ревящото дете  ooooh!

# 2 261
Интересно, мъжът и е имал време да крещи и да и запише името, а не е можал просто да даде номера и да приключи.

# 2 262
  • In The Middle Of Nowhere
Мен също ме подразни това безотговорно и грубо отношение на потребителката и мъжът й. Задължение на преброителката е да ви навести и да ви преброи или вземе номерчето ви. Вие трябва да имате готовност за този момент. Не само, че не сте имали да го предадете, ами сте й крещяли и записали името като, че е някаква престъпница.
Всичко е можело да мине лесно и бързо без излишни нерви, ако сте съобразили като Елфичка да държите номерчето на видно място до вратата.

# 2 263
Да се смееш ли, да плачеш ли.
То бива дребнавост, бива, ама за 8 минути да навикаш един непознат човек, който е тръгнал по нощите  да се занимава, за да изкара някой лев, е безобразие!

# 2 264
На мен пък друго ми е интересно.
След като по всички възможни медии
ни заливаха с информация къде и как
да се изпратят или занесат въпросните
номера.
Обясняваха на дълго и широко до кога
е крайният срок за преброяване.
Да се сетиш на 14 март, че не са
те преброили и да се чудиш
какво да правиш. newsm78

Общи условия