Преброяване онлайн

• 111 559
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 2 235
  • София
  Слава  богу  ,че  всичко  приключи  най-после .  Повече на  такова  "хоро "  не се  хващам  изобщо  , а  предполагам  и  повечето  преброители също ? Naughty

# 2 236
  • София
както винаги всичко май пак е станало по български (доколкото чета и слушам)  newsm78 Обещали едни пари, ама забравили да кажат, че за кодовете е друга сума. После пък забравили, че се плаща на код, а не на брой хора, преброили се с този код  ooooh! Какво щеше да стане, ако в началото бяха изяснили тези неща и всеки да си направи сметка.
След като имаше електр. преброяване, то беше ясно, че масово ще бъде предпочетено, тъй като пести време и з-то българинът е наплашен от измамници и не се доверява лесно на някой, който му звъни на вратата.

# 2 237
  • София
Какво щеше да стане, ако в началото бяха изяснили тези неща и всеки да си направи сметка.

Точно  това  щеше  да стане  -  всеки  щеше  да си  направи сметката -дали да  обикаля  залудо  като  гламав  от  врата на врата  за  жълти  стотинки ? Thinking ooooh!  И  надали  щеше  да  има  "кьорав "  преброител ......... hahaha

# 2 238
  • София
Какво щеше да стане, ако в началото бяха изяснили тези неща и всеки да си направи сметка.

Точно  това  щеше  да стане  -  всеки  щеше  да си  направи сметката -дали да  обикаля  залудо  като  гламав  от  врата на врата  за  жълти  стотинки ? Thinking ooooh!  И  надали  щеше  да  има  "кьорав "  преброител ......... hahaha

еми, тогава да бяха го направили само онлайн и примерно в селата да има по 1 преброител и готово.
Защо още в началото не пуснаха мейла и да кажат: "всики да си изпратят кодовете", а обикаляха хората да записват кодовете, което беше безмислено при положение, че след това казаха, че може и по мейл  ooooh!

# 2 239
  • София
  То   и  пращането  на кодовете по  мейл  е  безсмислено  ,при  положение  че  всички  електронно преброени  си  съществуват  в базата данни  на НСИ  по  райони и  адреси.  А  също  така  може да  бъде  засечен  адрес  , на  който  няма  електронно преброени ........  Ама  те  безмислиците  в  държавата  са много  ,така  че ?   А  имаше  ли  смисъл  контрольора  при  предаването на  документите накрая  -  да  проверява  код по код  -сверява  тези  ,които    са ни в  ПНЖ с тези  от  базата данни дали съвпадат  ......  Добре  ,ако  има  да речем   фалшив  код  преброителя  какво е виновен  ,че  са му  дали  грешен  или несъществуващ код ? Един вид  му  падат  80 ст. и   е  обикалял  да  го  взима  за тоя  "що  духа "!  Naughty Crossing Arms

# 2 240
Чух нещо,ама...
Как ще си получите парите?
Кеш или ...?

# 2 241
# 2 242
  • София

Цитат
Така вместо предварително очакваните около 340 лева, преброителите в големите градове ще получат средно по 120.

в крайна сметка тези хора са обикаляли като луди за 120лв ли?  Shocked Ако ми кажете, че ще им ги обложат, направо ще  #Crazy

# 2 243

Цитат
Така вместо предварително очакваните около 340 лева, преброителите в големите градове ще получат средно по 120.

в крайна сметка тези хора са обикаляли като луди за 120лв ли?  Shocked Ако ми кажете, че ще им ги обложат, направо ще  #Crazy

Peace Няма да се учудя.
                         Що вече не я дават онази кукла от статистиката. Да вземе да обясни "статистически" на хората, които направиха на луди да обикалят... newsm78

# 2 244
  • София
ей, хубава работа, ама .......  ooooh!

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 02:44 от missence

# 2 245
И аз разбрах,че 0.80 на преброено лице и се  чудех как ще знаят колко са по кода.
Осигуровки не знам дали ще им удържат,но 10% е задължително.

# 2 246
  • София
И аз разбрах,че 0.80 на преброено лице и се  чудех как ще знаят колко са по кода.
Осигуровки не знам дали ще им удържат,но 10% е задължително.

Така  пишеше  първоначално  в  заповедта  - 0.80 лв.  на  преброено  лице .  Какъв  е  проблема  като  отворят  информацията  от кода  и  видят  колко  лица  има  преброени  с този код  ? Да  , ама не  ...........   то  и  без това  не  се  знае  кога  ще   е  "великото"   разплащане ? Mr. Green  След  около  2 месеца някъде  -  за  сега  ни  вест , ни  кост  ! Whistling

# 2 247
  • Враца
Поредната подигравка с населението ...

# 2 248
  • България-Швейцария
в крайна сметка тези хора са обикаляли като луди за 120лв ли?  Shocked Ако ми кажете, че ще им ги обложат, направо ще  #Crazy
Нашите интервюери обикалят всеки месец и за по-малко, вкл. има ограничение на броя интервюта, които има право да направи 1 човек от определено изследване, в най-добрия случай 30-ина лв. чисто могат да изкарат.
Облага се всеки лев взет странично.
Ако основната ти работа е на трудов договор и не си осигурен на максимума (единици са такива), освен задължителните 10% ДОД дължиш и осигуровки, иначе казано - на всеки 1 изкаран лев, 15 ст. са ти данък. Осигуровки се събират също и от пенсионери и безработни (което си е жива гавра), ако сумата за месеца надвишава 317 или 319 лв., не помня точно колко беше.
Въобще анкетьорската работа винаги е била неблагодарна, дори когато имаше необлагаем мининум (и в чужбина по сайтовете на фирмите, подобни на нашата постоянно има обяви, че набират интервюери; малко по-добре плащат там, но самата работа е такава, че не всеки издържа дълго).
Ставките за обработка на информацията после също са смешни, без значение в частния или държавния сектор (има и по 5 ст. за интервю), но компютъристите поне си седим на топло пред мониторите, не мръзнем на студа навън и не ни навикват подозрителни респонденти.

# 2 249

Да. Има данък и осигуровки върху изработените суми.

Общи условия

Активация на акаунт